Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Duygun Başkanın Yıldızı....
 May
25
 2015

G.Saray bu saatten sonra şampiyonluğu vermez ,genlerinde yok böyle bir virüs. Dün gece Arena gerçekten muhteşemdi ,en azından bu sezon ilk defa. Bu gece Başakşehir bir güzellik yaparsa TV. başında şampiyonluk keyfi yaşarız. Açıkçası böyle umulmadık bir sezona da ancak böyle bir son yakışır. Ama illede sahada istiyorlarsa bu takım Rize den istediğini de alıp gelmesini bilir.

Dün gece stadımızın tıklım tıklım dolması sakın hiç kimseyi aldatmasın. Bu şampiyonlukta taraftarın payı sıfırın bir gıdım üstündedir sadece. Ne oldu acaba ,bir haftada Seyrantepe metrosu mu yapıldı ? 55 bin kişilik stadında bütün sene 15 - 20 bin taraftar desteğini bile bulamayan bir takımın başarısında kimse taraftar desteğinden bahis etmesin. Biz taraftar dediğinde kötü gün dostu ,cefakar insanları bilirdik. Şimdikiler maalesef iyi gün dostu ,tatlı su kurnazları. Dün küfür edip ıslıkladıkları Selçuk bu gün sakat sakat oynayacak kadar G.Saraylı.

Şampiyonluğun aslan payı Duygun Yarsuvat ve yönetiminindir. Aysal ın takıma attığı çamurları ,safraları ,kazıkları temizlemeleri bile onlara başrolü vermeye yeter. Ardından tüm hatalarına rağmen Hamza hoca bu son yıldızın mimarıdır. Elbette Aysal efendinin İtalyan üniversite pofesörlerini sepetleyip Terim in yardımcısını getiren ve arkasında duran yönetim yine onur ödülünü alır. Ve son olarak da sahaya alın terini akıtan oyuncularımız. Hiç birini hiç birinden ayırmam ,ayıramam. Baştan beri söyledik burada ,Avrupa için yetersiz bile olsa bu kadro bu ligi kazanacak potansiyele sahiptir. Yeter ki köstek olunmasın ,gölge edilmesin ,başka ihsana da ihtiyaç yok.

Kısaca Beşiktaş maçına bakarsak iyi ya da kötü oynamadık ,yapmamız gerekini yaptık ,almamız gerekeni aldık o kadar. Sahada diğerlerinden ayrılan bir oyuncu yoktu ama mücadele etmeyen hiç yoktu. Ama ille de isim lazımsa illaki Muslera az biraz Hamit futbollarıyla ,Yasin ve Sneijder ise şapkadan tavşan çıkartan becerileriyle bir adım öne çıkar. Beşiktaş ise hiç de öyle anlatıldığı gibi bir futbol filan oynamadı. Duran top sonucu bir direk ,bir kaç cılız karambol ve Muslera ya sorun yaratmayan bir kaç zayıf şut. Eğer biz bir kaç pozisyonda son pas tercihlerini doğru yapsak ,hakem Umut un Sivok tarafından infazını görmezden gelmese çok daha farklı olurdu. Mesela o çok beğenilen Beşiktaş ın direkten dönen top da dahil Yasin in kaçırdığı kadar net bir pozisyonu olmadı 90 dk.

Şimdi gelelim Hamza hocamızın kendi başına boşu boşuna açtığı belaya. Emre çıkartılmasına tepki gösterdi diye bir sonraki hafta kadro dışı bırakıldı. Hoca çıktı "kimse vazgeçilmez değildir " dedi. Çok güzel ve haklı bulanlar oldu bu yaptırımı. Dün gece aynısını hatta biraz daha saygı sınırlarını zorlayanını Burak yaptı. Şimdi Hamza hocam Fener bu akşam Başakşehir i kazasız geçsin ve sen Burak ı Rize ye götürme de adaletini görelim. Sevgili hocam elbette karar senindir ama başına açtığın işe bak durduk yere.

Bir de Ünal Aysal ın "bu benim 3. şampiyonluğum" lafına takıldım. Ünal efendi senin görev sürecinde bu takım senin sayende değil sana rağmen 2 defa şampiyon olmuştur. Ali Dürüst ,A.Albayrrak ve Adnan Öztürk ile senin değil onların sözüne güvenerek takımın başına geçen Fatih Terim sana rağmen şampiyon yapmışlar ,başarılı olmuşlardır. Onlar gidince de senin foyan ortaya çıkmıştır. Bu kadroyu da sen değil Fatih hoca kurmuştur ve senin aldığın hiç bir futbolcunun ( Sneijder hariç) hiç bir katkısı olmamıştır. Kadro dışı bıraktığın Sabri ise bu başarıda en büyük pay sahiplerinden ,olmazsa olmazlardan birisidir. Bırak artık yalanı dolanı ,palavrayı ,düş yakamızdan.

Bu arada seçimimizi yaptık ,Dursun Özbek yeni başkanımız oldu. Sayın Yarsuvat ın yardımcısıydı onun haricinde pek tanımıyorum. İnşallah popülalist yöneticilik yapmaya kalkmaz. G.Saray ın bu saatten sonra verim alamayacağı adama verecek tek kuruşu yoktur. 3 liralık adama 5 lira verecek ,menajerlere milyon dolarlar peşkeş çekecek ,imza parası gibi icatlara kasayı boşaltacak kaynaklar kurumuştur. Yeni yönetimin görevi eldeki değerlere değer katmak ,yeni gelir kaynakları yaratmak ,olanları arttırmak giderleri de mümkün mertebe azaltmak olmalıdır. Verilen sözleri tam zamanında yerine getirmek ,G.Saray değerlerine ,ilkelerine sahip çıkmak zaten öncelikli vazifeleridir. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...