
28
2012
Arkadaş gün geçmiyor ki Türk futbolu yeni bir rezalet yaşamasın. Artık bu iş terbiyesizlik boyutların çok aştı. Öyle bir futbol camiamız var ki yaptığı yapmadığı her icraat skandal. Öyle bir futbol federasyonomuz var ki en tepede ki başkanından en alttaki çaycısına kadar her kişisiyle ,her kurumuyla aldıkları nefes haram. Öyle bir futbol seyircimiz var ki fanatizm iliklerine kadar işlemiş ,temizlik ,ahlak ,hak ,adalet kimsenin umrunda değil.
Dedik ki Türk futbolu temizlensin ,artık kimsenin bir şeylerden şüphesi olmasın ,hak eden hak ettiğini alsın ,adalet olsun. Kime neyi diyorsun sen ,burası Türkiye ,olmaz öyle şeyler. Kulüp yöneticileri ,spor adamları ,hukukçular çıktı bir sporda şiddet yasası yaptılar. Siyasetçiler çıktı 6222 sayılı yasayı hemen geçirdiler meclisten. Bir savcı çıktı bir oda dolusu klasörle ,belgelerle ,tapelerle şike var dedi. Bir federasyon başkanı çıktı ,futbol yönetmeliğinde ki 56. maddeyi değiştirmem lazım dedi ,genel kurul istedi. Geçiremedi istediği değişikliği ,istifa etti. Bir başkası geldi ,bir gece yarısı değiştiriverdi 56 yı.
Hepimiz gördük ,yaşadık bu süreci ,hem de bu kadar dönüşler öyle 10-15 senede değil topu topu 1-1,5 yılda yaşandı bu ülkede. Arkadaşlar hiç biri problem değil de asıl dokunan bana kimse hesap vermiyor ,ben yaptım oldu mantığı güdülüyor. Sonra kimse hesap da sormuyor bu oldu bitticilere. Birileri birşeyler yapıyor ,yaptıklarıda yanlarına kar kalıyor.
Hadi gelin bir kere daha bakalım şu yaşananlara ama bu defa farklı bir pencereden bakalım. Diyelim ki 6222 sayılı sporda şiddet yasası hatalı yapıldı ve değiştirildi. Yani yanlış yasanın değişimi değil yapılmasıydı. O halde o yasa üstünde 6 ay gece gündüz çalıştıklarını söyleyen hukuk adamlarına ,spor adamlarına filan niye hesap sorulmadı. Yasa çıkarken medyaya ben yaptım ,ben önayak oldum diye övünme yarışına giren siyasetçiler ,kulüp yöneticileri ,federasyon idarecileri filan niye ifşa edilmediler ?
Diyelim ki Türk futbolu temizdi ,şike filan yapılmadı bu ligde. O halde devletin sınırsız imkanlarını kullanan savcı bey Fenerbahçe ve Beşiktaş başta olmak üzere bir çok değerli kulübümüzü ve değerli spor insanlarını karalamanın hesabını niye vermiyor ? Onca belgeyi ,bilgiyi sağlayan devletin emniyet ve istihbarat birimleri şike olmadığına göre sahtecilik yapmış olmuyorlar mı ? Bu ülkenin değerli iş ve spor adamlarını ,sporcularını tutuklayan savcı ,emniyet ve istihbarat birimleri namuslu insanlara iftira atmış olmadılar mı ? 1 yıl boyunca hapis yatan masum insanların gasp edilen hak ve özgürlükleri ,zedelenen onur ve haysiyetlerinin hesabı kimden sorulacak ?
Fenerbahçe spor kulübü Şampiyonlar liginden men edilerek ciddi bir maddi kayba uğratıldı. Kendi hesaplarına göre 45-50 milyon euroyu bulan bir kayıpları oldu. Ancak gerek UEFA ya bu sahte belgeleri veren sayın Aydınlar ve federasyon görevlileri ,gerek bu sahte belgelere itimat eden sayın UEFA müfettişi İnfinto gerek bu sahte rapora inanarak ceza kesen sayın Platini ve UEFA icra kurulu hiç bir ceza ve yaptırımla karşılaşmadılar. Asıl ilginç olan Fenerbahçe kulübü bile haklarını aramaktan vazgeçti.
Bunlar ya insanları aptal sanıyorlar ya da yaptıkları rezilliklerin hemen unutulmasından cesaret alarak biz yaparız olur biter ,kimse de ağzını bile açamaz mantığını güdüyorlar. Şunu artık çok net gördüm ve anladım ki futbol dediğimiz ,çok sevdiğimizi iddia ettiğimiz oyun maalesef birilerinin cebini ve itibarını büyütmeye dayalı bir çıkar aracı olmuş. Futbolu seven filan da kalmamış artık herkes çıkarlarının peşinde ,kendine yontmanın hevesinde maalesef. Ahlak ,temiz oyun ,sporcu şerefi ,adalet ,eşitlik gibi değerlerin bu para ve rant havuzunda esamesi okunmaz. Kazanmak tek gerçektir ,kazan da nasıl olduğunun hiç ama hiç bir önemi yoktur ,ister çal çırp ,ister şike yap ,teşvik ver ,ister hakem al ,federasyonla hatta UEFA yla pazarlık et ama kazan. Kaybedenler için de problem yok onlarda pastadan paylarını alırlar bir şekilde.
Şimdi tutturmuşlar Meireles hakeme tükürdü mü ,türmedi mi ? Hakem raporunu verdi ve MHK cezayı kesti. Sonra itirazlar edildi ,hakem tekrar çağırıldı ve aynı raporu tekrar verdi. Tahkim cezayı 11 den 4 maça indirdi. Hakem diyor tükürdü ,tahkim diyor tükürmedi. MHK hakeme inandı ,tahkim futbolcuya. Nihayi kararı tahkim verdi ve tükürmedi dedi. O halde sayın Özkahya nın hakemlik lisansını iptal edecesin arkadaş. Nasıl olurda bir hakem bir futbolcuya iftira atar. Bunun bir de iftiradan dolayı tazminat ve hapis cezası olmasıda gerekir. Ne de olsa adil bir hukuk devletinde yaşıyoruz.
Türk futbolunun başındaki isim Beşiktaş kulübünü batmanın eşiğine getiren Yıldırım Demirören dir. Aynı isim sahtekarlıktan dolayı Avrupa kupalarına katılma hakkı elinden alınan Beşiktaş ta dönemin başkanıydı. Belki bilmeyenler vardır ,Beşiktaş oyuncularının imzalarını taklit ederek oyuncularının haberi olmadan alacağımız yoktur diyen belgeleri UEFA ya gönderdiği için evrakta sahtecilik suçundan mahkumiyet aldı. Yıldırım başkan ilk icraat olarak Mehmet Ali başkanın G.Saray ın açık oylama ısrarı yüzünden genel kuruldan geçiremediği 56. maddenin değişiklik icraatını sabaha karşı 02 :30 da kendiliğinden değiştirivermişti. Ayrıca sonradan sayın başbakanın da söylediği "gerekirse Türk takımları 4-5 sene Avrupaya gitmesinler" fikrinin de mucididir zat-ı alileri.
Engin Baytar hakemi taciz eder ,cezası 11 maç. Aynı hareketi 1-2 hafta sonra Elazığsporlu Tum yapar ,ne kart görür ne ceza var. Alt liglerde hakeme kafa atana ,yumruk ve tekme atana ceza 5 maç. Sahada hem de derby maçında futbolcu tarafından tartaklanmasına sadece sarı kart gösterebilen hakem FİFA kokartı ile ödüllendirilir. Irkçı küfrünü önce itiraf edip sonra TV. görüntülerinin yeterli olmadığını görüp inkar eden adam ceza almaz. Ligin kaderini etkileyecek bir maçın hemen başında kırmızıyı göstermemek için bariz faulu görmezden gelen hakeme FİFA kokartı takılır. Şehri yakıp yıkıp ,terör estirerek rakip takımın şehre gelmesini bile engelleyen ,maçın iptaline yol açan taraftarın kulübüne verilen ceza iptal edilir. Çalıştığı kuruma ait takımın maçına verilen hakem olur. Beyler ,arkadaşlar futbolun taaa ağzına s.çmışlar ,allahınızı severseniz Meireles tükürse ne olur tükürmese ne ????

- PYBS yattı mı? 2023 e-Okul PYBS bursu ne zaman yatacak, ne kadar?
- iPhone 15 ne zaman çıkacak? IPhone 15 pro ve pro max fiyatları ve özellikleri
- Giresunspor Galatasaray maçı canlı izle!
- Giresunspor Galatasaray maçı saat kaçta, hangi kanalda? Galatasaray Giresunspor maçı canlı anlatım
- İstanbul'a kar ne zaman yağacak 2023? Ankara, İzmir kar ne zaman yağacak?
- Cumartesi eczaneler açık mı 2023? Cumartesi eczaneler kaça kadar açık?
- Cumartesi nöbetçi noter var mı? 2023 Noterler Cumartesi Pazar açık mı, kaça kadar açık?
- PTT cumartesi açık mı? 2023 PTT kargo çalışma saatleri (cumartesi)
- Bankalar Cumartesi açık mı? 2023 Cumartesi günü bankalar açık mı, kaça kadar açık?
- Kargalar ne kadar yaşar? İslam dininde karga ne anlama gelir? (28 Ocak Cumartesi)
- Çeyrek ne kadar? Çeyrek altın fiyatı kaç TL? Çeyrek altın fiyatı bugün! Büyük değişim yaşanıyor (28 Ocak Cumartesi)
- Bursa Bülbülü filmi konusu nedir?Bursa Bülbülü oyuncuları kimler? (28 Ocak Cumartesi)
- Rüyada altın görmek ne anlama geliyor? 8 kısa maddede Altın rüya tabiri (28 Ocak Cumartesi)
- Steam ücretsiz oyunlar 2023! Bu oyunları kaçırmayın, üzülürsünüz! Ücretsiz steam oyunları (28 Ocak Cumartesi)
- 2023 resmi tatiller takvim! 2023 yılında resmi tatiller hangi günler? Resmi tatiller hangi güne denk geliyor (28 Ocak Cumartesi)
- Kediler neden kusar? Kedi kustuktan sonra ne yapılmalı (28 Ocak Cumartesi)
- Futbolda ofsayt nedir? Ofsayt nasıl anlatılır? (28 Ocak Cumartesi)
- Kravat nasıl bağlanır? En kolay kravat bağlama yöntemi (28 Ocak Cumartesi)
- Cemre düştü mü? Kış cemresi ne zaman düşer? Cemre düştü ne demek (28 Ocak Cumartesi)
- Rüyada kedi görmek en anlama geliyor? Kedi rüya tabiri (28 Ocak Cumartesi)
- Evde çilek reçeli nasıl yapılır? Kimsenin bilmediği farklı çilek reçeli tarifi (28 Ocak Cumartesi)
- Kırmızı şarap lekesi nasıl çıkar? Kurumuş şarap lekesi çıkarma için gerekenler (28 Ocak Cumartesi)
- Bebeklerde ateş nasıl düşürülür? En hızlı şekilde ateş düşürme (28 Ocak Cumartesi)
- Kedileri uyutma yolları! Kedim uyumuyor sürekli miyavlıyor diyorsanız yapmanız gerekenler (28 Ocak Cumartesi)
- Evde limon ağacı nasıl yetiştirilir? Balkonda limon ağacı yetiştirme yöntemleri (28 Ocak Cumartesi)
- Cunup abdest nasıl alınır? Gusül abdesti nasıl alınır? (28 Ocak Cumartesi)
- Bir ampül ayda ne kadar elektrik yakar? Led ampul ne kadar elektrik yakar? (28 Ocak Cumartesi)
- Mucize formül! Duşakabin lekeleri nasıl geçer? Duşakabin kireç ve su lekesi nasıl çıkar? (28 Ocak Cumartesi)
- Televizyon ne kadar elektrik tüketir? Televizyonun günlük elektrik masrafı (28 Ocak Cumartesi)
- Buzdolabı ne kadar elektrik tüketir? Buzdolabının günlük elektrik masrafı (28 Ocak Cumartesi)

