Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Haftaya okursunuz
 Kas
04
 2011

Ne günlere kaldık ,gelde şaşırma arkadaş. Eğer insanımız bu kadar balık hafızalı olursa tepedekilerin bu kadar pişkin olmasına şaşmamak lazım. fazla uzağa gitmeye gerek yok ,öyle arşiv filan araştırmak istemez. Şunun şurası 4 ay evvel Galatasaray yayınladığı bildiri ile bu ligler bu şekilde başlamaz ve oynanmaz dediğinde kulüpler birliği sözcülüğünü üstlenen İlhan Cavcav muhatabı dahi olmadığı açıklamaya ne cevap vermişti ?

Haddini aşan açıklamaları kime güvenerek yapmaya cesaret göstermişti ? Bunu hatırladıysanız eğer 3 ay evvel Galatasaray ın yayınladığı sert bildiriye ilk tepkiyi yine muhatabı olmayan kulüpler birliği adına İbrahim Kızıl ne sertlikte ve seviyesizlikte tehdide varan ifadeler kullanarak vermişti ? Gaziantep başkanı böylesi bir uslubu kime güvenerek kullanmaya cüret gösterebilmişti ? Başka bir deyişle kulüpler birliği başkanı Yıldırım Demirören in bilgisi haricinde bu terbiyesizlikler yapılabilirmiydi ?

Bu arada söz konusu ettiğim 2. bildiride federasyonun tepkisini hatırlıyormusunuz ? Türk futbol tarihi bizi affetmeyecekmiş. Sizin gibi söylediği sözün üstünden 24 saat geçmeden kıvıranları ,bir dediği bir dediğini tutmayanları affedecek ise o tarih lütfen bizi affetmesin. Ayrıca 100 yılı aşkın olan o tarihin her zafer sayfasını zaten Galatasaray yazmadı mı? Sizin Türk futbol tarihi dediğiniz şeyden sadece sarı-kırmızıyı çıkartalım geriye utanç ,hezimet ve başarısızlık dışında ne kalacak ki. Türk futbolunda gerek kulüpler gerekse milli takım düzeyinde tüm başarıların altında tek imza bulursunuz . O tarihi iyi okuyun.

Şimdi ne oldu ,birilerinin paçaları tutuşmaya başladı . Bizim aylar evvel söylediğimiz ,uyardığımız gerçekler akıllarına geliverdi. O zaman biz kötüydük ,haindik ,düşmandık şimdi Sadri ve Yıldırım beyler aklı selim. Trabzon cephesi ilk günler bizle paralel cephede girdiği savaştan güzel bir sus payı karşılığı sessizce çekilivermedi mi? Hani şampiyonluk hakkıydı Trabzonun ,hani kupalarını istiyorlardı. Şampiyonlar ligi yetti mi ? Bu duruş yakıştı mı?

İki başkan bir iki gün arayla aynı paralelde açıklamalar yaptılar. Ay sonuna kadar iddianame mahkemeye sunulacak ,dosyalar açılacak. Türk futbolunu kara günler ,kaos bekliyormuş. Bu sene oynanan bu lig çok zor bitermiş. Günaydın beyler biraz geç oldu ama günaydın. Yıldırım bey Yunan kupasını alarak Avrupa ligi oynayan Olimpiakos Volou kulübüne ne oldu ,biliyorsunuz değil mi? Sahi siz Avrupa ligine hangi statüden gittiniz ?Hocanız ve futbol şube sorumlunuz neden Mamak ta tutuklu yatmaktalar ? Açtıracaklar kutuyu söyletecekler kötüyü ,kaçış yok mu ?

Tek umut spor yasasını değiştirmekte. Yeni yasa neleri getirecek futbolumuza ,bir de ona bakalım. En başta teşvik primi suç kapsamından çıkıyor. Artık çantalar açık seçik gezdirilecek ,yaşasın şeffaflık. Şikeye teşebbüs etmek eğer şike gerçekleşmez ise suç olmayacak. Yani adamın beynine sık kurşunu ıskalarsan cezası yok ,yaşasın hukuk. Şike yapan kulüplere küme düşme cezası yok. Şike yapan şahıslara hapis cezası yok. Yerlerine ağır para cezaları var. Yaşasın liberal sistem. Adam şike yapmak için bir milyon dolar verecek yakalanırsa 100 bin lira cezasını öder ,işine gider. Yaşasın adalet ,yaşasın temiz Türk futbolu. Ve elbette yaşasın bunun altına imza atan 17 kulübün dürüst ,temiz ,namuslu yöneticileri.

10 Kasım a 6 gün kaldı. gelecek hafta bugün çıkacak gazetelerde takımların idman sahalarından Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla çekilmiş fotolar yer alacak. Yöneticiler ,hocalar ,sporcular bağlılıklarını ,hayranlıklarını bildirecekler. Atatürk sporcunun zeki ,çevik ve ahlaklısını severdi. Zeka zaten yurdumda her insana bol bol bağşedilen bir nimet ,zeki olmayanımız yok çok şükür.

Çeviklik ise antremanla arttırılabilir bir özellik ,yurt dışında biraz hantal kalsak da içerde çeviğizdir .Ahlak ise basıp parayı alacağın bir obje oluyor yeni sisteme göre ,para da bol zaten. Sen rahat uyu ulu önderimiz ,Türk sporu izinde toptan ,olmayanlarıda federasyonumuz gerekli mercilere şikayet edecektir ,dürüst ve tarafsız hakem camiamız onlara karşı daha da adil ve tarafsız olacaktır ,kulüpler birliğimiz hadlerini bildirmekten geri kalmayacaktır.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...