Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Sudan ucuza Sahibinden Sneijder!!!!!
 Tem
07
 2017

Yönetim ve başkan diyor ki bizi haksız eleştiriyorlar. Arkadaş önce bir oturup düşüneceksin , seni neden eleştiriyorlar acaba. Geçen yaz sezonu da bu yaz içinde size ettiğim tek laf bravo oldu. Dursun Özbek yönetimine zerre kadar güvenmiyorum. Çünkü yaptıkları her iyi ve doğru işi rezil etmenin bir yolunu buluyorlar. Hayatlarında başarıyı yakalamış, kariyer ve itibar sahibi önemli insanların bu denli basit hatalarla pişmiş ata su katmalarını anlamakta zorlanıyorum. 

Kim nerse desin geçen sezon başında kulübün kasasında kuruş yokken, takım Avrupaya da gidemiyorken yapılan transferler gerçekten eldeki kadroya göre nokta atışı, önemli ve değerli işlerdi. Ancak o kadroyu teknik direktör bile olmayan bir acemiye teslim ederek bir çuval incir berbat edildi. Bu sene yapılan transferler de son derece ses getiren, önemli isimler. Ancak şimdi de durduk yere bir Sneijder krizi çıkardılar.

Sever ya da sevmezsiniz ama Sneijder bu ülkede oynayan en önemli kariyerlerin başında geliyor. Fatih Terim in oturmuş sistemine gelmesini hiç anlayamamış, istememiş bir taraftarım. Ancak bu gün yapılanlarıda asla tasvip etmiyorum. Eğer o dönem Ünal Aysal Sneijder ve Drogba yerine Fatih Terim in istediği bir sol bek almış olsaydı hem takım çok daha iyi olacak hem de 25-30 milyon euro gibi bir para kasadsa kalacaktı. Ancak olan oldu ve Aysal önce takımın ayarların bozdu sonra ana hedefi olan Terim i yok etti ardından kulübü kurtulmaya başladığı borç batağının dibine çekerek kaçıp gitti. Bu gün ise kadronun en değerli oyuncusu şüphesiz Sneijder. 

Ben Dursun başkanın Sneijder i takımdan göndermek istemesinide anlarım. Sonuçta gerçekten adının hakkını veren bir maliyetide mevcut. Ama Sneijder gibi bir oyuncu gidecekse bile böyle gitmez. Elbette Sneijder için verilen paralar geri gelmeyecek ama böyle bir oyuncu için talipleri gelir senin kapını çalar, pazarlık eder, mümkün olan en iyi şartlarda satar, kulübün kasasına da ciddi bir para koyarsın. Ancak elbette bunu yapmak için kadronun en değerli oyuncusunu, gerçek bir dünya yıldızını her tarafa tukaka ilan etmezsin. Aksine el üstünde tutar, plaket verir, her fırsatta ondan ne kadar memnun, onunla ne kadar mutlu olduğunu gösterirsin. Senin kurtulmak istediğin adama kimse beş kuruş vermez. Bak eğer Bruma için de sözleşme yenilemeye çalışmak yerine Sneijder e yaptığınızı yapsaydınız beş kuruş alamazdınız. Podolski bile bu gönderme hevesi yüzünden kazanacağımızın en az yarısına mal oldu. Hiç bir şey bilmiyorsanız şu Fikret Orman a ve Beşiktaş yönetimine bir bakın. Adamlar ellerindeki tenekeyi allayıp pullayıp altın diye satıyorlar.

Şimdi yönetim bir şekilde Sneijder i bedavaya göndermenin peşinde. Sezonun ilk icraatı Sabri yi yediler. Podolski ederinin yarı fiyatını bile bulmadan satıldı. Bruma yeni sözleşme yapmadığı için yapılabilecek en doğru strateji ile satıldı. Elbette bir kaç sene sonra çok daha astronomik fiyatlara gideceği muhtemel. Şimdi soru şu, kadrodan giden adamlar bu takımın başarısızlığını sebepleri miydi? Kardeşim Sabri bedelsiz gidiyor ya da futboldan kopuyor ama onu kesemeyen , formayı ondan alamayan Linnes kadroda, Tarık geri dönüyor. Sneijder gibi bir dünya markasını yok etmeye çalışıyorsunuz ama Tolga gibi bir top düşmanı kadroda. Fransa da yılın oyuncusu seçildikten sonra aldığın Chedjou bedelsiz çekip gitti, 3 maç oynasa 3 ay sakat satan Semih ve Serdar kadroda. Rakibin kanatlarında Quaresmai Babel, Gökhan Töre gibi oyuncularla oynarken sen hala ne olduğunu, ne yapacaklarını bilmediğin Rodrigues ile hatta Yasin ile mi rekabet edeceksin ? Doğrusu ya böyle kanatlardan top bekleyerek değil Gomis, Eren, Suarez, İbrahimoviç olsan ne yapabilirsin?

Brezilya dan eski Porto lu Maicon u transfer ettik. Evet ihtiyaç olan iyi ve doğru bir transfer. Ancak o kadar yan top golünü stoperler ve defans değil takım yedi. Elbette hayatının sonuna kadar kalsın ama Muslera nın da bu yan top zaaflarını görmeyelim mi ? Öyle goller yediki bu takım, tam 4 rakip oyuncu havada kafa vurma pozisyonudayken tek sarı kırmızı formalı oyuncu bile yükselmiyordu.İşte burada bütün iş İgor Tudor un omzuna binecek. G.Saraylıları en fazla rahatsız etmesi gereken mesele takımın bu akortsuz oyun tarzı ve mağlubiyete gösterilemeyen tepki. Geçen sene elle tutulur tek 90 dakikası olmayan Fener bile mağlup duruma düştüğü maçlarda rakibi baskı altına alırken biz sahada yürümeye bile sıkılıyorduk. Bunun sebebi de oyunculardan ziyade güven vermeyen yönetim ve kenarda var olmayan liderdi.

Transfer başarısı Gomis, Belhanda, Maicon gibi nokta adamlar almak kadar eldeki değerlere en iyi şekilde sahip çıkmak, onları en doğru paraları kasanıza koyarak göndermektir. Sen Podolski yi, Sneijder i göndermek isteyebilrsin. Sabri yi, Hakan ı, Chedjou yu kadronda düşünmeyebilirsin. Ama bu adamları bedava göndermek ya da piyasası 4-5 milyonken 1 milyona vermek transfer politikası değil en hafif tabiriyle saflıktır. Şu ülkede Sabri nin çeyreği etmeyen Tarık Çamdal ı 5-6 milyon euro maliyetle alıyorsun. Bu gün bile Sabri için 1-2 milyon dolar sayacak kulüp rahatlıkla bulurdu G.Saray. Elbette adamlarla mukavele imzalamak için normları yıllık 5-6 yüz bin dolar olan adamlara 2-3 milyon dolar tekilf etmezsen olur bu. Bakın şimdi örneğin Ahmet Çalık a, Yasin e, De Jong a, Linnes e sizin verdiğiniz paranın yarısını verecek kulüp bulabilir misiniz ?





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...