Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Hollandalı Lawrance!!!!
 Oca
09
 2017

Riekerink patentli G.Saray son destanını arap çölünde yazdı. Arkadaş tarih tekerrürden ibaret derler ya bize de Hollandalı Lawrance denk geldi işte. Adam futboldan o kadar bihaber o kadar alakasız ki koca dünya da futbolu 80 -90 metrede oynayan tek takım olarak ün yapacağız. Halı sahada 10 yaşında çocuklara taktik veren manav ,bakkal ,kaportacı amcalar bile daha akılcı şeyler öğretiyor sübyanlara. Böyle bir futbol mantalitesi Riekerink haricinde gezegende kalmadı ama bizi yönetenlerde bunu görecek akıl ,fikir ,izan nerede ? 

Kardeşim normal şartlarda sanki sahaya lütfen çıkmış Selçuk a ,ayağına aldığı her topla 4-5 rakibin arasına dalıp topu rakibe bırakan Bruma ya ,futbol topunu hayatında ilk defa görüyormuş izlenimi veren Josue ye ,kaplumbağadan daha ağır çekim oynayan Hakan a ,kalitesini top her ayağına geldiğinde ısrarla inkar eden Sneijder e ,bayrak direğinden farksız Eren e ,hiç bir şey yapmayan Sabri ye ,Caroll e ,De Jong a veryansın edeceğim de bu futbol aklıyla sahaya Barcelona çıksa Messi ,İniesta ,Neymar bile daha fazlasını yapamaz ki. 

Arkadaşlar sonuçta G.Saray takımında oynayan oyuncuların neler yapabileceğini ,potansiyellerini ,kalitelerini aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Ancak şunu son derece açık ve net ifade edeyim ki futbolcunun kumaşını ,kalitesini topu alışından ,boşa kaçışından ,top sürüşünden ,pas verişinden rahatlıkla anlarız. G.Saray ın altyapısından yetişen gençlerin hiç ama hiç birisi değil G.Saray bu ligde küçük denilen takımlarda bile 18 e girecek oyuncular değil. Hele hele o kalede ki Batuhan ın yerine çuval koysanız daha güven verir. Kerem denilen kardeşimiz de yol yakınken yeteneği olmayan futbolu bırakıp ileride ekmek yiyeceği bir işin peşine düşsün. Keza Volkan ,Birhan ve adını bile hatırlayamadığım diğerleri içinde aynıları geçerli. 

Maçı seyredemeyen arkadaşlar için söyleyeyim ki 3 yediğimiz arap takımı bir gün evvel Fener in 5 attığı Denizli ile oynasa 5 yerdi rahat rahat. Öyle bir futbol fukarası beyin var ki takımın başında 90 dk. koşmayı beceren her takım bizi çime gömer. Riekerink in G.Saray ını yenmek hatta 3-5 tane atmamak için harbiden çok berbat bir topluluk olmak lazım. Yerleştir 7-8 oyuncuyu kalenin önüne ,uzun topa koşacak 2 de adamın varsa 3 atarsın ,5 tane de Muslera çıkartır. Bu kadar geniş alanda ,uzun mesafede oynamaya kimin ciğeri yeter ? Hele bir de golü kovalayan takımsanız ,kazanmaya oynarsanız bu mantalite ile kalbura dönersiniz. Bırakın boşuna stoperlere ,defansif orta saha oyuncularına çamur atmayı. Adamların yapacağı hiç bir şey yok. Eğer Selçuk ,Sneijder ,Bruma ,Yasin ,Podolski ,Eren gibi çok özel oyuncular çok fantastik bir şeyler yapar da yemeden 1-2 tane atarsak o zaman zevk olur. Ancak bunlar olmadığı zaman da Erzincan iTuzla ya da araplar rakip kim olursa olsun korku filmi izletirler adama. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...