Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Zavallı!
 Kas
04
 2016

rkadaş artık ben haklı çıkıp üzülmekten ,kahrlmaktan ,sinir olmaktan buktım. Hadi Riekerink beyciler konuşun şimdi. Maç değil şampiyonluk gitti ama beyni olup biraz görebilen anlıyor ancak. Nerede sizin yere göğe sığdıramadığınız ,G.Saray ve yüzyılın dahisi ,tarihimizin medar ı iftiharı hocası. Ne oldu biliyor musunuz ? Sadece topa vurmayı ,3-5 pası bir arada yapmayı beceren 2 takımla ardı ardına sahamızda oynadık. İşte hepsi bu. Sen git Barcelona yı Riekerink beye ver İspanya da ilk 3 e giremez ,Avrupa da guruptan çıkamaz. Bu kadar basit ama dediğim gibi beyni olup biraz futbolu bilene.

Riekerink bey Teknik Direktör değildir. Riekerin beyin futbol bilgisi teoride vardır pratikte sıfır bile değildir. Riekerink bey işler sarpa sarınca bir B ,C planı üretecek kapasiteden yıllarca uzaktadır. İşler kötü giderken kulübeye bakan bakan futbolcu hoca diye Riekerink beyi görünce daha da fazla umutsuzluğa kapılır. Öylesine otorite boşluğu var ki takımda herkes her istediğini yapıyor. Yasin de gösterdi ki zaten kimsenin hocayı taktığı filan da yok. 

Bakın sevgili Riekerink bey severler alın hocanızın 15 gün daha tadının doya doya çıkartın. Şayet milli maç arasından sonra Kadıköy e gidecek hoca bir daha TT Arena yı göremez. Elbette olan yine testi kırılmadan dilinde tüy bitercesine gerçekleri dillendiren gerçek G.Saray sevdalılarına olur. Bir sezon daha heba olup gitti işte. Şimdi alıp kına yakın ,hocanızı öpüp koklayın ,size bu yakışır. Nasıl olsa G.Saray kötü olmuş ,hedeften kopmuş önemi yok ,sizin istediğiniz hoca var batırsa da zararı yok.

Riekerink beyi istemeyen ,sevmeyen futbolcu mu olur ? Dingonun çiftliği gibi idman yap ,60. dk. dan sonra yürümeye halin kalmasın. Biri çıkıp araştırsın bakalım geldiğinde zımba gibi olan Eren nasıl oluyorda yürümeye ,hava topuna yükselmeye hali olmayan bir Umut Bulut a dönüştü acaba ? Bruma ya maçta 2-3 kere fantastik hareket yapacak diye her maç 10-15 defa 3 kişinin arasına dalıp topu kaybetme ve kalemizde pozisyon yaşama özgürlüğünü veren başka bir hoca dünyada var mıdır ? Ayağına gelen her topu kaybeden Sneijder e ,Selçuk a tek bir hava topu alamayan ,arkalarına sürekli adam kaçıran stoperlere tahammül gösterecek tek bir büyük takım hocası göstersinler bana. Allahını seven şu hocanın tek bir maça yaptığı değişikliklerle pozitif etkisini söylesin.

Maç bitiyor ,biz kahrolmuşuz adam çıkıp basın toplantısında saçma sapan pembe tablolar çiziyor. Kardeşim çık masaya vur yumruğunu ,bir halt oynamayan ,formasını hak etmeyen oyuncularla görülecek hesabım var de. Sen Trabzon maçında ,Adana maçında ,Başakşehir maçında ne oynadın ki ? Trabzon maçında 75 ,Başakşehir maçında 30 dk. yenik oynadık da baskı mı yaptık ? Pozisyona mı girdik ? Git sor bakalım Onur Kıvrak a ,Volkan Babacan a ligde ki en rahat maçlarını kime karşı oynamışlar. Kusura bakma hoca sana kızamıyorum bile sadece zavallı diyebilirim ki gözümde de başka bir tarifin yok.

Şimdi bir düşünün bakalım  ,fazla değil son 20 senedir sıkça seyerettiğimiz Fatih Terim li G.Saray ı. Kötü oynadığımız ,yenildiğimiz bir çok maç oldu. Peki bu denli hırstan uzak ,takım olmaktan bihaber ,fizik güçten nasibini almamış ,çaresiz bir takım izleyeniniz oldu mu ? Diyorlar ki Riekerink bey ile futbolcuya dayalı düzenden çıkıp sistem takımı oluyormuşuz. Kardeşim takımın patronu Wesley Sneijder den başkası değil. Riekerink bey kendisini kimin getirdiğini ,kimin sayesinde takımın başında olduğunu bilmiyor mu ? Sneijder i yedek bırakmaya ,oyundan çıkartmaya hatta şunu oynatmasak dediği adamı oynatmaya yüreği yeter mi ? İşte asıl şimdi futbolcu düzeninde göstermelik bir teknik adamla giden bir takım olduk. 

Şimdi olacakları da yazayım bari. Kadıköy de hüsranın ardından Riekerink beye Hollanda ya tek yön bilet alır yönetim. Bu arada Riekerink beyi Mourinho ,Klopp sanan futbol dehaları bir müddet devekuşu taklidi yapar ,kafaları kuma gömerler. Sonra muhtemelen bu yönetimin vizyonu gereği Riekerink den beter bir hoca gelir. biz bu yeni yanlışla mücadele ederken bizim devekuşları çıkar yine derin futbol bilgilerinden yaralanmamızı sağlarlar. Ne zaman ki bu kulübün başına vizyonu ,zekası ,bilgisi ve G.Saray değerleri ağır basan bir yönetim gelir bu kulübü doğru dürüst yönetir ,başa yükü kaldıracak ,işi bilen ,hakkını veren teknik adamlar getiri o zaman kısa sürede yeni yıldızı takarız. 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...