Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Biz yenildik ama onlar yenmedi !!!
 Nis
13
 2016

Bir takım bu kadar mı kötü ,bu kadar mı zavallı olur ? Arkadaş şu G.Saray ne hakemlerden ,ne federasyonlardan ,ne medyadan ne "yıldırım" düşmanlarından ne de rakiplerinden kendi yönetici ve başkanlarından çektiğini çekmedi. Dünya tarihinde hiç bir takım bu denli içeriden hançerlenmemiştir ,bu denli içerden ihanete uğrayıp yıkılmamıştır. Yürüyen düzene ,oturmuş sisteme ,işleyen çarka bu kadar çomak sokulmamıştır asla.

Adı büyük ,adı derby kendisi ,kalitesi mahalle düzeyinde ,dengeden nasibini almamış bir maç. Hayatımdan çalınan bir 90 dk. G.Saray lı olup da utanmasını bilene ,seyretteğini görene gerçek bir eziyet. Skor sevenler zil takıp oynasın ,bu halimizle Fenere telafisi çok zor bir çelme taktık. Ama futbolu bilene ,oyunu sevene hatırlamak istemeyeceği ,utanarak anacağı bir maç. 

90 dk. nın özetini vereyim ,Fener in önünde paspas olduk. Her hatlarıyla ,her mevkileriyle ,her oyuncularıyla bizi ezdiler. Eğer Volkan ve Fernandao ilkokul çocuklarının atacağı golleri boş kaleye atamadılar ise ,eğer Van Persie ,Nani kalitelerini defalarca inkar ettiler ise ,eğer elini kolunu sallayarak gelen milyonluk yıldızlar !! en basit son pas ve ya vuruş tercihlerini akıl almaz derecede kötü yaptılar ise bundan kimse G.Saray takımına pay çıkartmasın.  G.Saray gibi bir takım 40 bin taraftarının önünde bu denli ezik ,bu denli sinmiş ,bu denli korkak oynayamaz. Biz Real den 6 gol yedik bu statda bu taraftarın önünde. O Real i en az 35 -40 dk. hallaç pamuğu gibi attık. Biraz şans ,biraz beceri olsa skor ters olurdu. Manchester e Old Traford da futbol dersi verdik ,alman hakemi yenemedik ,direkleri geçemedik. Fener le oynuyoruz ,5. dk da Selçuk un bir şutu var kalecinin yere yattığı. Bir de hakemin ofsayt kaldırdığı bir gol. Haricinde sahanın her yerinde topa da oyuna da hükmeden bir Fener takımı. Sahada futbol yerine saklambaç oynayan G.Saray futbolcuları.

Takım 2 sene üst üste şampiyon olmuş ,sezonunda şampiyonlukta ki en büyük değil açık ve net "TEK" favorisi. Sezon başında süper kupada Fener e top göstermemişiz. Emirates kupasını Arsenal ,Porto ,Napoli gibi şampiyonlar ligi için bile ateş gurubu sayılacak bir rakipler topluluğundan çekip almışız. Ünal Aysal efendi Fatih Terim i kovuyor. İmkansızı gerçekleştirmiş ,ilk üçe giremez denilen takıma 4. yıldızı 3 kupa ile taktıran Hamza Hamzaoğlu da Dursun Özbek tarafından hiç bir neden yokken kovuluyor. Bakın o dönem düşme hattında bizim 20 puan arkamızda ki Bursa bakın bu gün biz. Arkadaşlar bu adamlar hata mı yaptılar ihanet mi ettiler ? Ben çıkamıyorum bu işin içinden ama eğer Aziz Yıldırım ,Ömer Çavuşoğlu ,Yıldırım Demirören gibi patentli G.Saray düşmanları kılık değiştirip G.Saray a başkan olsa bu kadar rezilliği yapmaya çekinirlerdi.

G.Saray öyle bir derby oynadı ki ben G.Saraylıyım diyen herkesin yüzünü kızarttı. Muslera ,Denayer ,Hakan ,Semih ,Selçuk ,Yasin arada hatalar yapmadılar değil ama genelde işlerini de yaptılar. Yani fena oynamadılar diyebilirim. Sneijder sakatlıktan yeni çıkmış ,maç eksiği ,idman eksiği var ,özür olarak kabul edelim. Olcan ne akar ne kokar ,bek oynadı ileri çıkmaya korktu ,hak verebilirim. Emre sorumluluktan kaçtı saklambaç oynadı ,korkaktı. En vahim taraf ise Podolski diye bir futbolcu sahada yoktu ,takım düpedüz 90 dk. eksik oynadı. Üstüne üstlük Donk denilen adam daha da beterini yaptı. Takımı sahada 9 kişi oynamaya mahkum etmekle kalmadı rakibi 12 kişiye çıkardı. Ve Hollandalı teknik direktörümüz bu 2 büyük yıldızını !!! 90 dk. sahada tuttu. Maç bitimi tüm oyuncularımızın hakemin elini sıkmaya koşturması ise gözlerimden uzun süre gitmeyecek bir utanç tablosu olarak kalacak.

İyi de bu tablo gerçekten sürpriz mi ? G.Saray ın bu denli kötü ,bu kadar mahkum oynaması şaşırtıcı bir şey mi ? Arkadaşlar idman eksiği olan Sneijder in etkin olamayacağı bir sır değildi asla. Futbolu biraz bilen ,biraz takip eden herkes için aşina bir durumdu. Ryan Donk un geldiği günden beri istikrarlı düşüşü de herkesin bildiği bir gerçek. Bu adamın futbolcu olduğuna ,futbol oynayarak para kazandığına ,bu adama futbol oynaması için para verildiğine inanmak imkansız. Podolski yi eğer Türkiye ligini düzenli takip eden bir Löw var ise asla Alman milli takımı ile Fransa ya götürmeyeceği de malum. Şu tablo da G.Saray ın 40 bin taraftarı ile bile bir derby maçı kazanmasını beklemek saflık olarak bile adlandırılamaz. Ancak rakip bu kadar beceriksiz olursa puan alırsın.

Düşünüyorum da bu sezon tamamen haklı olarak eleştirdiğimiz ,kötülüğünün ,beceriksizliğinin zirvesine çıkmış bir Umut Bulut kariyerinde bu Podolski kadar etkisiz ,bitik ,zavallı bir maç oynamış mıdır ? Eğer bu Podolski Alman milli takımında banko oynuyor ise bizim eleştirlerimizden ,hakaretlerimizden bunalıma girip Çin e kaçan Burak Alman pasaportu taşısaydı adını Rummenige ,Müller ,Beckembauer ile aynı sütunlara mı yazdırırdı ? Eğer bu Donk bir derby maçında 90 dk. sahada kalıyor ise adım Bilal Kısa olsa futbolu bırakır mıydım ? Yıllardır yaptığım milyon tane iyi ,güzel iş görmezden gelinip her sene satılmam istendiği halde gelen her teknik adamın yerime alınan tonla adamdan alıp formayı bana vermesine rağmen ,bu parasızlıkta mevkime yabancı oyuncu alınmasına rağmen sakatlığımda hocaların Koray dan ,Semih ten sağ bek yaratması Linnes e yine forma verecek güven duyamamasına rağmen adım Sabri olsa arkama bakmadan bu takımdan kaçar mıdım ? Haydi G.Saray taraftarı Hakan ı ,Selçuk u ,Sabri yi ,Semih i ,Olcan ı ,Bilal i ,Umut u yuhlamak ,ıslıklamak ,hakaretler ,küfürler yağdırıp aşağılamak için hiç bir fırsatı kaçırmayan büyük taraftar !!! Geldikleri günden beri elleri bellerinden inmeyen aldıkları para ile yaptıkları iş kıyaslandığında Messi den ,Ronaldo dan bile fazla kazandıkları gerçek olan Podolski ,Donk ,Rodriguez ,Linnes gibi yıldızlar da aynı şefkati hak etmiyorlar mı hala ? Yoksa pasaportları Türk olmadığı ,yüzleri henüz yeterince eskimediği ,profesyonelden çok taraftar olmadıkları için böyle oyunculara dokunmayıp yine aynı isimleri kazığa oturtmak mı kolayınıza geliyor ?





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...