Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Utanabilmek
 Ara
28
 2011

 

Arkadaşlar 21.yüzyılı yaşıyoruz bütün hızıyla. İnanın bazan bu kadar teknoloji bana çok fazla geliyor. Sanki birşeyler biraz daha az olsa bende daha mutlu olurmuşum gibi bir fikre kapılıyorum. Atalarımız demiş ya göz görmeyince gönül katlanır diye ,işte öyle bir şey. Sanki doğruları ,haksızlık ve adaletsizlikleri gördükçe ben de suça iştirak ediyormuşum gibi hissediyorum ,en azından elimden gelmeyen şeyler yüzünden suça göz yumuyormuşum hissi var. Oysa doğruları bu denli rahat göremesem ,hangi suça ne ceza veriliyor bilemesem en azından vicdanen daha mı rahat olurdum acaba ?

Geride bırakmak üzere olduğumuz yılın ilk yarısında ülke futbolunda söz sahibi olanlar bir yasa çıkardılar ,adınada sporda şiddet yasası denildi. Yasa hemen meclisten geçti ,köşkten onay aldı ,resmi gazetede yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yeni spor yasamızı herkes o denli çok sevdi ve benimsedi ki neredeyse Türk sporunun ve özellikle de futbolunun içinde bulunup da bu yasaya bir şekilde katkısı olmayan hiç kimse kalmadı. Herkes yasamızı sahiplendi ,çıkması için ne büyük uğraşlar verdiğini ballandıra ballandıra anlattı. Medyamız da bu yarışın dışında kalamazdı elbette ,onlarda yeni yasaya methiyeler düzmek için bir birleriyle yarıştılar. İşte sporda şiddet yasamızla balayı günlerimiz böyle başlamıştı.

Sonra yılın ikinci yarısı bu balayı sayın özel yetkili savcının ve polisin bu ülkenin kaldıramayacağı kadar adil ve hukuksal yaklaşımı ile bozuldu gitti. Bu süreçte nelerin olduğunu nelerin yaşandığını zaten bilmeyen yok. Beni asıl üzen ve şaşırtan nokta ise inanın ki çok farklı. Bu ülkede şikenin de ,teşviğinde bal gibi olduğunu zaten biliyordum ,en azından beyni ve gözü olan her futbolsever kadar. Burada beni şaşırtan tek olay yetkili birilerinin çıkıp aldıkları maaşın hakkını vererek ülkede bir milat yapmalarıydı. Bu olaylar patlak verince özellikle medyanın yaptığı "tarafsız" haber ,yorum ve programlar ise tam olarak beklentilerimin karşılığı oldu. Fanatiklerin takındıkları tavır ise çok saf olanlarımız haricinde hepimizin beklediği gibiydi. Ancak çoluk ,çocuk ve kadınların bu şerefsizliğe alet olmaları bu ülkede namus ,ahlak gibi kavramların koruma altında olduğuna dair tüm inancımı yok etti.

Ben 1970 yılında doğdum. Hiç bir şey öğrenmediysem bir şeyi çok iyi kavradım. Bu ülkenin ,bu milletin başına ne geliyorsa bol keseden vaad eden kravatlılardan ve kişisel çıkarları için bunlara dalkavukluk yapan şak şakçılardan ,kraldan fazla kralcılardan geliyor. İnsanımızın balık hafızalı olması da bu laf cambazlarının en büyük sermayesi maalesef. Bu millet hesap soramadıkça ,hakkını aramadıkça ,kendi hak ve özgürlüklerini korumayı hep başkalarından bekledikçe biz daha bu hadiseleri çok ama çok yaşarız. Ne demişti Mustafa Kemal paşa "bir toplumda namuslular da en az namussuzlar kadar zeki ve cesur olmak zorundadır." Meclisimiz her konuda kavga dövüş ancak birlik ve beraberlik içinde spor yasasını değiştirdiler. Tıpkı milletvekili emekli maaşlarını ikiye katlarken gösterdikleri birlik ve beraberlik gibi. Bir vekil çıkıp 11 bin TL. yetmiyor diyor bu ülkede. Düşünsün beyin sahibi olanlarımız lütfen ,emekli ,memur ,işçi maaş zamlarını planlayan komisyonun verdiği savaşı. Enerjiye tek kalemde yapılan %30 luk zamları ,hem de hangi enerjiye ,dünyanın en pahalı elektriğine ,doğal gazına. Yanlış anlamayın burada siyaset yapmıyorum. Ne iktidarı ,ne muhalefeti zerrece ilgilendirmiyor beni. Dedim ya 1970 de doğdum ,kimler geldi ,kimler geçti hep aynı hep aynı. Siyaset çıkardır ,ranttır. O parmaklar birlikte kalkıyorsa bilin ki başımıza bir gelecek vardır. Futbolda çok önemli bir kitle var. Dolayısıyla büyük bir oy potansiyeli var ,çok astronomik paralar var ,çıkar var ,güç var. Bu varların yanında futbolu hiç kimse siyasetten ayıramaz ,arındıramaz. Nasıl olsa bizim çocuklarımız yönettiğinde  yapılan fahişhatalar için "dün dündür ,bugün bugündür" diyebileceklerdir ve en acısı da kabul ve itibar göreceklerdir.

58 değişse ne olur ,değişmese ne ? Bazı şeyler insanların vicdanında temiz olmadıktan sonra yasaymış ,kanunmuş neyi değiştirir ,neye yarar. Fener başta bu pisliğe bulaşanlar küme de düşse ,ağır para ve eksi puan cezası da alsa ne değişir ,ne fark eder. Eğer bir insanda utanma kalmadıysa ,amacı için her yolu mübah görüyorsa tartışmaya değer ne kalmıştır ? Birazcık ama sadece birzacık dikkat edin lütfen ne diyor Fenerli arkadaşlar başından beri. Siz de yaptınız diyorlar ,ima ediyorlar ve ya açıkça iddia ediyorlar ama siz de yaptınız diyorlar. Hiç biz yapmadık diyenine rast geleniniz oldu mu ? Evet suç cezasız kalırsa kamu vicdanı rahatsız olur ,insanların inancı rencide olur. Verirsiniz biraz eksi puan cezası herşey mis gibi olur. Ne düzene çomak sokulur ,ne kulüpler para kaybeder. Ahlak ,namus timsali insanımız da rahat ve huzurlu olur.

Trabzon şampiyonluk kupasını istiyordu ,şampiyonlar liginden gelen milyonlara tav oldu. Beşiktaş hesapta kupayı geri verdi ,o sahibi olmadığı şaibeli kupanın getirisiyle Avrupa liginde arzı endam ediyor. Örnek taraftar gurubu ,medarı iftiharımız Çarşı aklanın da gelin dediklerini aklanmadan bağrına bastı ,Beşiktaşın çocuğu yaptı. Şike yaptığını açık açık itiraf eden ,50 bin dolara maç satan İbrahim Akın çıktı hemen Gazianteple 3,5 yıllık sözleşme yaptı. Değiştirin şu 58. maddeyi de adamlara verin 10 puan eksi cezası ,bakın bütün davalarını hem Türk mahkemelerinden hem de CAS tan filan hemen çekip çiçek gibi oluyorlar mı ,olmuyorlar mı ? 

Bugünlerde bu kadar abuk subuk rezil beyanların ,şerefsiz yorumların yanında tek dimdik ,adam gibi açıklama sürecin ilk gününden beri duruşu değişmeyen tek camia olan Galatasaray adına sayın başkanımız Ünal Aysal dan geldi. Ne diyor başkan ,"Bizi tehdit etmeyin ,bizim o taraklarda bezimiz olmadı ,olmaz. Ancak o dönem yönetimde biz yoktuk ,eğer bir suç varsa ortada kimseden af dilenmez çıkar aslan gibi cezamız neyse çekeriz." Elbette bu düşük kapasiteli insan müsvettelerinden burada ki erdemi anlayıp ,takdir etmelerini beklemek hayalcilik bile olamaz. Maalesef eminim ki şimdi bizim içimizden bile yeter artık ,bize ne şikeden ,58 den filan ,artık sıkıldık bu işlerden ,oysa takım ne güzel lider ,onlarla ilgilenin diyenler olacaktır. İşte bugünlere gelinmesinin temel sebepleri de bu umursamazlıktır. Elimizde internet var ,dünyanın tüm medya haber ve yorumlarını takip etme şansımız ,haberdar olma hakkımız var. İstesek de istemesek de ya da istemeseler de her şeyi görebilme anlayabilme zorunluluğumuz var. Ve bugün kulüpler birliği başkanı Demirören spor bakanı ile 58 hakkında görüşme yaptı. Haberlerde izlediniz mi bilmiyorum ,evladını dün kaybeden bir şehit annesi cenazede yanında bakan varken ağlıyor ve alın herşey sizin olsun ,milletvekili zamlarınızı da alın yetmezse bir evimiz var onu da alın diyordu. Ben utanıyorum ,ben kendimi suçlu hissediyorum.. Ya siz.......

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...