Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Sadece Gerçekler.....
 Haz
19
 2015

Arkadaş zeka seviyesi G.Saray taraftarında mı bu denli düşük yoksa sivrilerin büyük çoğunluğu buraya mı toplanmış ? Kimbilir ,şahsen hiç merak edip girmedim ama belki Fener ve Beşiktaş ta da durum böyledir. Bu denli açık ve net tabloyu görmemek için gerçekten biraz özürlü olmak gerekir. 

G.Saray nedir ,ne durumdadır ? Siz ne sanıyorsunuz orasını bilmem ama kulübün borcu gırtlağa dayanmış durumda. Neredyse 500 milyon dolara varmış bir borç yükü var. Geçen sene tam 36 futbolcuya maaş ödedi bu kulüp. Hadi bunlardan 24-25 tanesi az da olsa forma giyip ter döktüler ama Gökhan Zan ,Engin 1 er milyon euro ,Yiğit 1 milyon dolar ,Eboue 2.3 milyon euro ücret alırken takımla idmana bile çıkmadılar. Sercan ,Amrabat ,Dany ,Ontivero gibi kiralık gönderilen oyuncuların maaşlarını bile G.Saray ödedi. Dzemaili ve Pandev in 1 senelik maliyetleri 10 milyon euronun üstündeydi verdikleri katkı da ortada.

G.Saray ın 25 - 30 milyon taraftarı varmış. Varmış da ne işe yararmış ? Arena stadı 55 bin kapasiteli bir stadyum. Şampiyonlar ligi maçları da dahil doluluk oranı % 40 ,yani maç başı 25 taraftarı bulamıyor. Kulübün büyük gelir beklediği kredi kartı ve gsm operatörü de 25 bin kullanıcıya bile ulaşamıyor maalesef. G.Saray Store mağazalarının yıllık cirosu beklentilerin çeyreğini karşılamıyor,yerlerde sürünüyor.

Basketbol takımı fazla değil bir kaç evvel Eurolig ve play off maçlarını sadece 6 oyuncuyla oynadı. Çünkü söz verilen paraları ödenmeyen oyuncular sözleşmelerini feshedip gittiler. Kadın ve tekerlekli sandalye basketbol takımlarıda neredeyse para almadan oynadılar. Futbol takımımız da Duygun başkan gelene kadar 8 ay para almadı. Şu anda bile ödemeler 3 ay geriden yapılıyor. Sadece Hajroviçten yenen kazık 5.5 milyon euro.

Fifa nın mali fair play kuralları ortada. Bu konuda ne kadar ciddi ve kararlı olduklarınıda görüyoruz. Kural açık ,hiç bir kulüp gelirinden fazlasını harcayamaz. Bu sebeple Man.City ,Barcelona gibi kulüplere bile transfer yasağı koymaktan çekinmediler. Man.City nin arap sahibinde para mı yok ? Ama kulüp gelirinden fazlasını harcayamıyor işte. Aslında bu sistem otutrunca bize de çok yararlı olacak. Ben şahsen bıktım bu borç haberlerinden. 

G.Saray ın mevcut kadrosunda 6-7 futbolcu 2.5 milyon euro ve üzeri yıllık ücret alıyorlar ,sanırım tavan ücret de 3.5 milyon euro. Şimdi milleti Sabri ye verilen 4.8 milyon TL. gerdi. kardeşim bu para 1.5 milyon euroya denk geliyor. Hiç oynamayan Eboue bile 2.3 milyon euro para aldı. Bu kulüp Tarık için 5 milyon euro bonservis ödedi. Yani kısacası geçeceksiniz bu işleri ,hiç olmazsa aslan gibi oynayan adama veriyoruz 4.8 milyonu. 

Birileri ya futbolu bilgisayar oyunu sanıyor ya kendilerini dahi bizi deli.  Biz de isteriz elbette G.Saray en iyi ,en elit oyuncuları alsın ,çok daha güçlü ,kaliteli ve iyi bir takım seyredelim. Biz de isteriz Şampiyonlar liginde yarı final  ,final oynayacak hatta kupayı kaldıracak bir kadro kurulsun. Öyle Sami Khedira ,Podolski gibi de değil Suarez ler ,Robben ler alınsa keşke. Ama ortada birde kulübün durumu var ,gerçekler var. Olmayacak duaya amin demenin de ,G.Saray ın geleceğini yok etmeninde anlamı yok.

Biz de çok iyi biliyoruz ki bu takım çifte kupalı sezona rağmen öyle iyi bir futbol filan oynamadı genel olarak. Bu kadronun özellikle Şampiyonlar ligi için yetersiz olduğunu görmediğimizi mi sanıyorlar acaba ? Ya da bizim Avrupa da başarı istemediğimizi mi düşünüyorlar ? Şunu net olarak söylerim ki eğer yalanla dolanla ,borçla ,batakla gelecekse o Avrupa başarısı ,eğer her gün gazetelerde futbolcuların maaşlarının ödenmediği haberleri manşet olacaksa eksik olsun. Transferden ziyade hocasının ve takımının arkasında dimdik duran ,sözlerini günü gününe tutan ,borçlarını zamanında ödeyen bir yönetim hayalimdir. Zaten bu saatten sonra bu kulüp kumar oynarsa ne olduğunu anlamadan Avrupadan men Süper ligden ihraç ile karş karşıya kalırız. İşte o zaman bu gün burun kıvırdığınız adamları mumla ararsınız.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...