Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Kötünün İyisi
 May
09
 2015

Türkiye de çok ilginç bir futbol geyiği var ,"bu haftalar iyi futbol değil 3 puan önemli". Arkadaş ligler başlar ilk 5-6 hafta bu masalı anlatırlar. İlk devrenin ortalarına doğru yine futbol adına bir halt konmaz ortaya. Bu defa sahalar ,havalar filan kötüdür ,sakatlıklar ,cezalılar izin vermez iyi futbola. Devre biter ,2. devre başlar ,zaten o haftalar iyi futbol beklenemez ,önemli olan 3 puandır. Sonra havalar bozuktur ,yağmur ,çamur ,kar ,tipi iyi futbola müsaade etmez. Ligin sonları gelirken de kalite beklemek hayal olur ,3 puan tek amaç.

Arkadaş sen çıkarsın sahaya iyi futbol oynarsın. İyi oynadığın 34 maçtan şanssızlıkla ya 1 tane ya 2 tane kaybedersin. İyi oynamadığın 34 maçtan ise şans eseri ya 1 tane ya 2 tane kazanırsın. Yani kazanmanın ,3 puanın en garanti ve kestirme yolu zaten iyi oynamak değil midir ? Şunu anlamak zor değil ,çıkar 2 takım ,iyi oyunları sonucu geldikleri bir finalde defansif hatta biraz korkak oynarlar. Kazanmaktan ziyade kaybetmemek üstünedir taktikler. Ama oraya gelene kadar takır takır oynamışlardır zaten. Bizim ligde bir sürü kötü takım kendisinden kötü olanları yenmeye çalışıyor. Kalitenin ,iyi futbolun esamesi bile yok. 

Şimdi bir Konya maçını geride bıraktık. Ortaya futbolun hangi güzelliğini ,hangi doğrusunu koyduk acaba ? Hadi bizde stres olsun ya Konya nın bahanesi neydi ? Her aut atışını ,her taç atışını 35 -40 saniyede yapmanın mantığı neydi ? Yere düşen beyaz formalı kalkmadı 85 dk. Konya nın ne düşme tehlikesi var ne Avrupa ya gitme iddiası. Bu zevksiz ,renksiz antifutbolun anlamı ne ? Çıkarsın sahaya 90 dk. koşar ,mücadele eder ,kazanmak için savaşırsın. İyi futbol oynarsın ,hem kendin zevk alır hem izlemeye gelene zevk verirsin. Ama nerde o mantalite ?

Stresi ,heyecanı ,sabırsızlığı anlamak zor değil. Normalde gözün kapalı yaptığın işleri yaparken elinin ayağının titremesinide anlarım. Ancak bu kadar kaliteli ve tecrübeli adamın bu kadar kalitesiz ve acemiliklerle bezeli futbolsuzluğunu anlatmayın bana. Çıkartın takımdan Muslera ve Sabri yi ne yaptığını bilen ,büyük takım oyuncusu ,kaliteli futbolcu diyecek tek adam gösteremezsiniz. Selçuk gol attı ama belki geldiğinden beri seyrettiğim en kötü performansıydı bu 90 dk. Ne oyunu yönlendirdi ne düzgün bir pas verdi. Basit pasları bile rakibe attı. Melo ya iyi oynadı diyen miyopla maçı 90 dk. seyredelim. Bu adam Türkiye nin en iyi ort saha oyuncularından. Bu kadar kötü pas oranı olur mu ? Bu kadar etkisiz futbol olur mu ? Chedjou ,Semih ,Olcan ,Burak al birini vur ötekine. Yaptıkları her iyi harekete karşı saçma sapan 3 yanlışlarını gösteririm. Sneijder ve Yasin kadrodalarmış ama ben hiç göremedim arkadaşları. Sonradan giren Emre ve Umut için de edecek tek laf bulamıyorum. Hakan Balta yı bu defansta görev alan hiç bir stoper ya da solbek için kadrodan çıkartmam. 

Bruma ya ve Hamza hocaya özellikle değinmedim çünkü onlar ayrı bir parantezi hak ediyorlar. Bu Bruma ya kaç para verilmişse verilmiş ama kaç paraya satabilirsek o kadar karımız olur. Bu adam futbolcu filan değil ,en azından büyük takım oyuncusu asla değil. Fener de tefe koyulan Emenike ayakkabısız çıksa bu çocuktan 5 kat daha iyi oynar. Bu adama verilen bu kadar şansın onda birini hak etmez mi şu Sinan Gümüş ? Hamza hocam ,iyi insan olduğuna ,karakterine ,kişiliğine ,adamlığına bir an düşünmeden kefil olurum. Ancak futbol görüşlerine saygı bile duysam sabaha kadar tartışırım. Nedir hocam bu Bruma ve Telles konusunda inadın ? Bak Dzemaili den vaz geçişin acı bir fatura sonucu oldu. Bu ikisinden vaz geçmen de şampiyonluğun kaybıyla mı olacak ?

Elbette saygı duymak gerekir. Hocamız oyuncuları hepimizden daha iyi tanıyor. Onların bütün hafta nasıl çalıştıklarını bilen Hamza hoca. Ancak olmuyorsa da olmaz. Bu kadar basit. Bruma belki Akhisar ,Sivas gibi takımlarda oynasa yıldız olur ama büyük takım forması ona çok bol. Bu kadar ısrar ayıp artık. Bu ayıp hem taraftara ,hem takıma en çok da Bruma oynayacak diye yedek kalan Emre ,Olcan ,Hamit hatta Yekta ,Sinan gibi oyunculara. Bruma belki idmanlarda çok iyidir ve hocanın aklını karıştırıyordur. Ancak öyleyse de antreman futbolcusu demektir. 

Sonuç olarak alınan 3 puan ne kadar ümitlerimizi arttırsa da oynan oyundan mutlu G.Saraylı olduğunu sanmıyorum. iyi futbol değil 3 puan önemli sözünü de saçmalık olarak görüyorum. 3 haftadır yemediğimiz goller ne kadar güzel bir gelişmeyse giremediğimiz pozisyonlarda o oranda kötü. Sürekli duran top golü bulamayacağımız gibi rakiplerde Muslera etkisi ile her zaman müsait pozisyonlarda bu kadar kötü vuruşlar yapmayabilirler. Yine de Hamit in geri dönüş yapacak olması umutlarımı yeşertiyor. Sonuçta hatasız ve kazasız ,biraz da iyi futbol oynayarak 4 maçı kazanmaya ihiyacımız var sadece.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...