Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Bu da Geçer, Neler Neler Geçmedi ki.....
 Nis
05
 2015

İnsanların bu denli vurdum duymaz ,bu denli at gözlüklü olması ne kadar ürkütücü. Arkadaş mutfakta ölü at kesmişler sen masaya gelen yemeğin görüntüsüne takılıp kalmışsın. Tabağına zehir konmuş yemek diye acaba biraz tuz ve biberle daha lezzetli olur mu diyorsun. Bir tane adam gibi adam çıksa da şu ülkede sözde spor kulüplerinin kapısına kilit vursa ,taraftarlık denilen barbarlığa kesin yasak getirse gidip elini öpeceğim. Bu kadar rezillik olmaz ,bu kadar deve kuşu bir araya hiç gelemez.

Memlekette adalet yok ,hukuk çalışmaz ,yasalar şahıs çıkarlarına gör değiştirilir ama milletin derdi hala yalan dolan işler. Adamların aklı fikri kazanmak ,şampiyon olmak ,transfer yapmak. Kardeş memleketinde ortalık yangın yerine dönmüş. Zaten futbol diye milyarlar akan ekonomik vurgunda bir halt ettiğin de yok. Bak fifa listelerinde adını bile duymadığın ülkelerin gerisine düşmüşsün. Senin çeyrek bütçene bile kurulmayan organizasyonların final oynadığı Avrupa kupalarını TV. den izliyorsun her baharda. Senin çeyreğin kadar yatırım yapmayan ülkeleri de TV. dan seyredersin her Temmuz.

Fenerbahçe ,Rize dönüşü Trabzonda suikast girişimi ile karşılaştı. Otobüs şoforü tüfek ile vuruldu. Eğer o esnada otobüs kontrolden çıkıp uçmadıysa bu da ayrı bir şans. Zaten bu ülkede yaşamak için en gerekli olgu da şans değil mi ? Kardeşim alın o topu da ,formayı da ,şampiyonluğu da ,kupayı da ,bayrağınızı da ..........

Mahmut Uslu konuşuyor olaydan sonra. A dan Z ye haklı ve doğru bir isyan. Ama o Mahmut bey bilmez mi "rüzgar eken fırtına biçecek". Bunun ne savunması var ne bahanesi. Yapılan bir terör eylemidir ,cezası en ağır şekilde verilmesi gereken bir insanlık suçudur. Ama hepimiz biliyoruz ki bu da geçiştirilecek ,unutturulacak bir eylem olarak yarın 3-5 kişiden başkasının hatırlamayacağı bir olay olarak tarihe geçecektir.

Arkadaş daha dün Bursa şehrine giremeyen Beşiktaş takımı örneği var. Ne oldu o olaydan sonra Bursa ya ? Kadıköy de moltof atılan benzinci var ,ters çevrilen polis arabası var ,yağma ve kundakçılık yapılan mağaza var. Ne sonuç çıktı bu rezilliklerden ? Rize de Burak a atılan koca bıçağın keskin tarafı değil de sapı geldi diye mi ceza verilmedi o caniye ? Olimpiyat stadında sahaya girip futbolcuların can güvenliğini tehdit eden 5 bini aşkın insandan kaç tanesi hapis gördü ? Florya da Fenerbahçe genç takımının 16-17 yaşında ki çocuklarına saldıran sapıklardan kaç tanesini içeri aldılar ? Düzce de G.Saray genç kız voleybol takımına saldıran kuduzlara ne ceza verildi ?  Ben sadece aklıma gelen rezillikleri yazmaya kalksam ne vakit yeter ne yer. 

Kardeşler bu ülkede şike yapıldı şike. Hani futbolda uluslararası düzeyde ırkçılıkla beraber en büyük suç sayılan şike. Dönemin başbakanı çıktı Uefa başkanına kulüplere ceza verilmesin dedi. Uefa başkanı sadece güldü bu yaklaşıma. Aynı şahıs çıktı ve gerekirse Türkiye 5 sene uluslararası müsabakalara katılmasın dedi. Bu tavrı alkışlayan şahıs da Türk futbolunun başına getirildi. O şahıs 100 küsur senelik kulübün tarihine kara leke süren ,sahtekarlıktan ,imza taklitçiliğinden ceza alan Demirören den başkası değildi. Elbette işi siyasi taraf tartışmasına sokmayalım ama bazı aklı evvellerin spora siyaset bulaştırma saldırılarını da bir gözden geçirmeleri gerekir sanırım. O siyasetin her birimi kişileri kurtarmak adına tek bir gecede koca meclisin tarihinde belki de ilk defa tam bir mutabakat ile iktidar muhalefet ayırt edilmeden yasa değiştirdiler. Maksat suçlu ceza almasın.

Arkadsaşlar bu ülkede yan hakemini yarılan kafasına rağmen maçı oynatan ve gerekçe olarak da oynatmasam Kadıköy de cam çerçeve kalmazdı diyen ,atılan cismi 4. hakeme götürdüğü için futbolcuya kart gösterip koca taşı saklayan hakem var. Sahanın ortasında futbolcudan düpedüz darbe yiyen ,3-5 metre uçup yere yapışan ,bunun karşılığında da sadece sarı kart gösteren hakem var. Federasyondan aldığı talimat ile sahaya yüzlerce kişi daldığı halde maçı oynatıp 87. dk. da sözde bitiren hakem var.Gördüğünü görmezden geleni ,görmediğini uyduranı ,kuralları renlşere göre değişik uygulayanı ,aynı maçta 4-5 tane sarı kartlık hareket yapan oyuncuya tek kart göstermeyeni saymıyorum bile.

Dostlar bu ülkede bahis şikesi yapan futbolcuya milli formayı giydirirler. 50 bin seyircinin ve naklen yayınlayan TV. kameralarının önünde basın tribününe en terbiyesiz el hareketlerini ve küfürleri sıralayan ,rakip takımın siyahi oyuncusuna ırkçı hakaret eden ,olay çıkartmayı ,küfür etmeyi kendine iş edinen adamamilli takım kaptanlığını verirler. Milli takım kalecisi bu ülkede "evinden adam aldıracak" bir mafya babası özentisi olabilir. 

Bizim ülkemizde tarafsız basın yoktur ,adil medya aramayın boşuna. Bizim medya dediğimiz oluşum sporda şiddeti ,nefreti körükleyerek semirir. Şikeyi ,şaibeyi ,ayıbı ,ahlaksızlığı ,namussuzluğu gizler ,konuyu saptırır ,suçu teşvik eder. İş lafa geldiğinde de timsah gözyaşlarını ,sözde objektif eleştirileri yaparak ne kadar temiz olduğunu gösterir. İşi haber vermek ,haberdar etmektir ama yaptığı kesinlikle bu değildir maalesef. Tamamen bilinçli ,hesaplı ,planlı bir senaryonun başrol oyuncularından birisidir Türk medyası.

Şimdi oraya salladık buraya salladıkda biraz da çuvaldızdan biz nasiplenelim. Bu işler "vur ,kır ,parçala ,ne yaparsan yap kazan" garabetinin en doğal sonucudur. Neden şurada yazan tek dostumuz Fener maçında 2 kırmızımızı göstermeyen hakeme tek satır yazmadılar acaba ? Neden Fener li kardeşler taca çıkan topu görmekten aciz hakeme tek laf etmediler? Neden Beşiktaşlı dostlar hakemin hediye ettiği Konya maçına tek satır laf etmediler ? Biz bu denli gözünü hırs bürümüş ,kazanmak uğruna her şeyi yapacak kadar spor etiğinden kopmuş bireyler miyiz ? Beşiktaş ile deplasmanda basketbol maçı oynadık. Maçta Kerem Gönlüm ağır sakatlandı ve bilinçsiz bir şekilde sedye ile ambulansa oradan da hastaneye götürüldü. Oyuncu taşınırken tribünlerde cenaze marşı çalan güruha sporsever mi diyeceğiz yaratık mı ? Biz önce insan olduğumuzu ,sporsever olduğumuzu ,namuslu ,şerefli ,ahlaklı ,şahsiyetler olduğumuzu ne ara unuttuk acaba ? Yanlışı ,hatayı ,rezilliği benim tarafım yaptıysa görmezden gelirim ,rakipler yaptığında kıyameti kopartırım. Ne güzel ,ne düzgün zihniyet ama.

Yönetici beylere edecek tek lafım bile yok artık. Hiç kimsenin adalet istediği ,hakka ,emeğe ,alın terine ,dostluğa ,kardeşliğe önem verdiğine inanmıyorum. Ellerinden gelse parayı verir hakemi de alırlar rakip kaleciyide. Bakın dün Fener Rize de 5 gol attı. Aslında bana göre tertemiz bir maç oynandı. Ama Rizenin stoperleri Giray ile Viera ve kalecisi Serkan o denli kötü bir günlerinde yakalandılar ki geçmişten gelen leke çok kişinin aklına farklı senaryolar getiriyor. Ne diyebilirim ki ,yazık gerçekten çok yazık. Sporumu yönetenlerin ,futbolumu idare edenlerin yaptıkları rezaletler insanımı da ,kulüplerimi de ,futbolumu da ne hallere düşürmüş.

Şimdi kalkıp gidin o silahı ateşleyerek o şoför arkadaşımızı yaralayan şerefsizi bulun ve cezasını verin. Sonra da her kim Türk sporundan ahlakı ,namusu ,şerefi silmeye uğraşıyor ,kazanmak için her türlü pisliği yapmaktan geri durmuyorsa onlarında en ağır şekilde cezasını verin. Ama öyle bir verin ki gerekiyor ise bu mağara adamları bir daha değil spor sahası ,gün ışığı bile göremesinler. Öyle bir verin ki cezalar ağır olduğu kadar adil de olsun. Yok şu kulübe farklı olsun ,bu kulübe farklı diye kimsenin aklının ucundan bile geçmesin. Ancak ben bu memlekette bunu yapacak kadar namuslu ,şerefli ve düzgün idareciler olduğunu hiç görmedim maalesef. Bu yüzden kapatın bütün kulüpleri de bu pislik de ortadan kalksın gitsin.

Sevgili G.Saraylı dostlar çoğunuz okumasa bile okuyan arkadaşlara çok teşekkürler. Alınacak bedava yıldızlar ,satılması gereken bize yakışmayan kabiliyetsiz ya da yaşı geçmiş futbolcular ,oynamamız gereken sistem ile ilgili çok önemli bilgiler veremedim. Bu sebeple de hepinizden özür dilerim.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...