Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Karabasan...
 Şub
17
 2015

Eğer G.Saray ın karşısında Balıkesir değil de şu süper dedikleri ligimizin diğer 16 takımından birisi olsaydı bu gün bambaşka şeyler konuşuyor ve yazıyor olacaktık. Gerçekten hayal kırıklığının ötesinde bir takım vardı sahada. Kupada yenildiğimiz Diyarbakır maçı dahil Hamza hoca geldi geleli böylesi bir rezillik izlememiştim. Doğrusu ya lige verilen kısa ara bize hiç ama hiç yaramadı. Takımda da düşüş var Hamza hocada da.

Hamza hoca demişken ondan devam edelim. Hocanın kaleden yana bir sıkıntısı yok. Sabri nin dönüşüyle sağ bek problemi de kalmadı. Sol bek olarak Olcan tercihini de takdir ediyorum. Chedjou ve Koray tercihine de saygı duymak lazım kanımca. Semih in sakatlığından dolayı elbette. Tarık ,Sabri nin yokluğunda mecburi istikamet oldu zaten. Melo ve Selçuk zaten tartışmasız orta saha tandemi. Hocanın Emre Çolak tercihi de son derece isabetli. Burak ve Sneijder de kadronun olmazsa olmaz kalite tescilleri. 

Ancak hoca bu maçta Yasin ve Bruma ile başlamayı tercih etti. Buna da saygı duyarım. Yasin hem Burak hem de Sneijder le çok güzel bire birler yaparak 2 asist yaptı. Yani şansını iyi kullandı. Semih in yokluğunda genelde Hakan ı tercih eden hoca bu maç Koray a şans verdi. O da elinden geleni yaptı. Sabri nin yokluğunda formayı kapan Tarık sahanın en iyi oyuncusuydu. Elbette Balıkesir adına. Kafa vuruşunun direkten dönmesi de hem kendisi hem de Balıkesir adına şanssızlıktı. Chedjou kötü oynamadı ama öyle basit bireysel hatalar yaptı ki biz gözlerimize sanırım rakiplerde yabancı bir stoperin böyle hatalar yapacağına inanamadıla ki bunlar gol olmadı.

Bruma ya bilerek hiç değinmedim. Çünkü çok şeyler beklediğim bu çocuk tek başına ayrı bir paragrafı hak ediyor. Arkadaşlar kaç para verilmişse verilmiş ancak zararın neresinden dönülse kardır. Bu çocuğa ne Mancini ne Prandelli şans vermediler ısrarla. Biz de tribünde ,TV başında sallayıp durduk Bruma yı oynatmayan hocalara. Meğer adamlar ne de çok haklılarmış. Genç bir futbolcu her maç geri gider mi ? Her maç daha kötü oynar mı ? Oynadıkça daha kötü ,daha etkisiz ,daha zararlı olabilir mi ? Bu bir maç için değil oynadığı tüm maçlar için geçerlidir bu eleştiri. Ligin en zayıf takımına karşı takıma el freni ,ayak bağı olan bu çocuk Bergama nın ,Diyarbakır ın yarı amatör oyuncularına karşı bile ortaya hiç bir şey koyamadı. Hocası yeterince değil yeterinden çok fazla şans verdiği halde Bruma inatla hiç bir şey yapmamaya ,başkalarının yaptığını da bozmaya devam ediyor maalesef. Hamza hocanın da 83 dk. lık sabrına saygı filan duymuyorum asla. Hiç bir teknik adamın takımı düpedüz bozan ,sabote eden bir oyuncuyu bu kadar sahada tutmaya hakkı olamaz. Adam düpedüz karabasan gibi çöktü bu kadar rahat maçın üstüne. Kimse kusura bakmasın ama Bruma dan bize hayır gelmez ,gönderin gitsin derim. Tekniği filan yok ,sanılanın aksine hızlı filan da değil sadece çabuk oyuncu. Bu çabukluğunu kullanmayı da hiç beceremiyor zaten. Futbol zekası ,pozisyon bilgisi sıfırın da altında. Pas vereceği yerde şut çekmeye ,şut çekeceği yerde pas vermeye çalışır ,onu da beceremez zaten. İnsan parasını bizim ödediğimiz Sercan ı Balıkesir de Bruma yı ise biz de görünce şaşırıyor. Hele Sinan Gümüş gibi gençlere çok görülüp böyle oyunculara bol keseden verilen şanslara üzülmeden edemiyor.

Telles den sanırım kurtulduk darısı Bruma ve Tarık ın başına. Hamza hocanın yapacağı tek iş iyileşen Semih ve Sabri döndüklerinde büyük maçlarda Hakan ı diğer maçlarda Olcan ı sol beke koymak ,Sneijder i Burak ın arkasında serbest oynatmak ve iki yanına da rakibe ,form durumlarına bağlı olarak Emre ,Hamit ,Yasin ,Olcan ,Umut ,Sinan Gümüş ,Yekta gibi oyunculardan tercih yapmak olmalıdır. Hatta aralarda Pandev tecrübesinden bile faydalanılabilir. Özellikle sağlam bir Hamit in değeri varlığından çok yokluğunda daha belirgin ortaya çıkıyor. Hamit oynadığı zaman takımın pas ve şut kalitesinde ,oyun zekasında yükselmeyi görmemek için kör olmalı insan. Ayrıca bu tercih Selçuk ve Melo nun yükünü de iyice azalttığı için atak paslarında ki kalitede yükseliyor. Hamit in bu bölgede tek defosu olan kanat hücumlarında Sabri nin çift ciğerli ,ileri geri oyunu hesap edilirse sağ kanat bindirmelerinde de çok fazla problem yaşanmaz ayrıca.

Yine de insan düşünmeden edemiyor ,futbolcuların alacakları geldiğinde yeni bir ödeme kriz takımı nasıl etkileyecek acaba. Hadi geçen sezonlarda kazık üstüne kazığını yediğimiz Ünal Aysal hiç olmazsa 2014 yazında rahat dursaydı da Tarık ,Yasin ,Pandev ve Dzemaili ye ödediğimiz ve ödeyeceğimiz 20 milyon euronu üstünde ki para eldeki oyuncuların alacaklarına ayrılsaydı nasıl olurdu ? Bu takımın sadece Hajroviç ten yediğimiz kazık yenmeseydi de basketbol şubesine aktarılsaydı o para bugün yaşanan skandalların hiç birisini yaşamazdık mesela. Toplamda 1.5 sezon bile görev almayan 2 İtalyan hocanın G.Saray a maliyetleri Fatih hocanın 4 senelik maliyetinin üstünde olmasaydı nasıl olurdu ? Son 1 senede iki kanada 2 bek oyuncusuna sadece 13 m,lyon euro bonservis ödedik ve takımın ideal bekleri konumunda Sabri ve Hakan Balta isimlerini sayıyoruz. Bu basit bir transfer hatası mıdır sadece ? Şunu net olarak iddia ediyorum ki değil G.Saray ın ,Messi li ,Suarez li ,Neymar lı Barcelona nın bekleri Tarık ve Telles olsa adamların ne Laliga da ne de Şampiyonlar liginde iddiaları olamazdı. Hiç bir suçu ,günahı olmayan Sabri yi ve eldekilerden yüz kat üstün bir bek olan Eboue yi kadro dışı bırakıp bu adamlara bu paraları vermek ihanettir ancak.

Takım bu gün için iyi ve coşkulu oynamıyor ama buna rağmen kazanmayı bir şekilde başarıyor. İster şans diyelim ister iyi niyetle mücadele. Ancak daha ciddi maçlar için ümit vermese de acaba da dedirtmiyor değil. Elbette oturmaya başlayan takımın sakatlıklardan dolayı fire verdiğini ve yavaş yavaş eksiklerin geri döndüğünü de unutmayalım. Bu süreci mümkün mertebe az hasarla geçmemiz çok önemli bir ışık. Burak döndü ve iyi döndü. Chedjou Afrika kupasından döndü. Partneri Semih de 2 haftaya kadar dönecek. Sabri de tekrar takımla çalışmaya başladı. Selçuk kart sınırından çıktı. Bu süreçte sadece Bursa ya 2 puan kaptırdık ,kupada yola devam ediyoruz. Sanırım Hamza hoca da şu anda oynanan futbolun Fener ,Beşiktaş gibi rakiplere karşı yetersiz olduğunu biliyordur. Ancak unutmamalıyız ki Beşiktaş ı Olimpiyatta yenerken de ,Fener i Arena ya gömerken de bu rakipler net favoriydi. G.Saray kadro kalitesi olarak ne kadar defosu olursa olsun hiç bir rakibinden aşağı kalmadığını ve büyük maçları nispeten daha rahat kazandığını göstermiştir. Evet özellikle beklerde ,defans hattında ve ofansif orta alan oyuncularında kalite ibresi rakiplerimizde olabilir. Ancak kalede ,orta alanda ki Selçuk - Melo tandeminde ve özellikle de Sneijder ile Burak ikilisinde kaltenin terazisi açık ara bizi gösteriyor. Elbette bilemem ama sanırım önümüzde ki Sivas maçı Kadıköyde ki Fener maçından daha zor geçecek gibi. Ve bana göre bu sene 15 yıl aradan sonra bu takım Kadıköy ü yıkıp gelecek. Elbette bunun için önce hakemleri sonra da şanssızlığı yenmemiz şart.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...