Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Yalandan Kim Ölmüş ???
 Oca
06
 2015

Burası Türkiye ,burada işler böyle yürüyor maalesef. Akıl değil torpil ,gerçekler değil dedikodular ,mantık değil işgüzarlık ,başarı değil yalakalık yaşananlar değil yalanlar teveccüh görür bu ülkede. Klişedir ,basma kalıptır ,yerli yersiz her ağızdadır ama sapına kadar da doğrudur "hiç bir başarı cezasız kalmaz" bu coğrafyada. Yapılanlar unutulur gider tıpkı yapılmayanlar gibi. Söz vermek ,vaat etmek ,bol keseden desteksiz sallamak olmazsa olmazıdır bu ülkenin. Nasıl olsa hesap sorulmaz ,kitap tutulmaz ,yarın da hiç kimseler hatırlamaz.

Bir derby oynandı Pazar gecesi Olimpiyat stadında. Türk futbolunu yöneten zihniyetsizliğin marka değerine eşdeğer bir saha zemininde biçare milyonluk ayaklar koşuşturup durdular ,o kadar. Spor bakanımız Dortmund maçında G.Saray taraftarının çıkardığı olaylar için Türk futbolunun marka değeri açısından utandığını anlatıyordu da o zeminle Olimpiyatın zemini arasında ki farktan da biraz yüzü kızarmış mıdır acaba ? Demek ki neymiş öyle Süper demekle süper filan olunmuyormuş ,lafla peynir gemisi yürüyecekse ultra ,mega filan da diyelim olsun bitsin. Olimpiyat bir tarafa geçen sene Arena yı ,Saraçoğlu nu da gördük biz. Yıllardır Eskişehir i ,Sivas ı ,Ankara 19 Mayıs ı ,Gaziantep i ,Kayseri yi ,Karabük ü gördüğümüz gibi. Arkadaş bakıyorum Bursa stadına ,Denizli stadına yıllardır yağmurda ,karda ,güneşte her maç pırıl pırıl bir zemin. Türk futbolunu yöneten beyzadeler ilk olarak her stadı bu şekilde yaptırmak zorundadırlar. Ama iş yapmak palavra atıp işgüzarlık yapmaya benzemiyor tabii ki.

Beşiktaş ın televizyonu var bir de. Arkadaş ben bu kadar yalancı ,bu kadar zihniyeti bozuk ,bu kadar rezil bir kanal görmedim. Tamam tarafsızlık filan beklemiyoruz ama bu kadar da şerefsizce yalan atılmaz ki. Kardeşim çıkmışlar oraya mağara kaçkın tipler sözde spor ve maç yorumu yapıyorlar. Adamların iftiraları ,yalanları ,palavraları yüzünden maçı 3-4 kere daha seyrettim. Cüneyt Çakır ı günahım kadar sevmem ,zerre kadar güvenmem. Ancak bu maçta hakemlik ne vardı ? Başlığa bak "Hakemide Yenemedik". Kardeşim sen sahada G.Saray ı yendin de hakemi mi yenemedin ? Golünü mü vermedi senin hakem ,penaltını mı çalmadı ,atağını mı kesti ofsaytla yoksa haksız yere kırmızı mı gösterdi sana ? Ya da yediğin gollerde mi faul vardı ,ofsayt vardı ,hata vardı ,haksızlık vardı ? Faullerde ,kartlarda çifte standart mı vardı ? Çok iyi oynadınız ,rakibi abluka altına aldınız da hakem mi engel oldu ? Ne yaptı kardeşim bu maçta hakem Beşiktaş ınıza. Bir kırmızı kart var gören futbolcu bile itirazsız çıkıp gidiyor. Teknik direktörünüz felaket bir acemilik olarak yorumluyor. Bir hafta evvel hakemin Atiba yı oyundan atmasını anlatıyorsanız eğer hakemden evvel hakemle sidik yarışına giren profesyonel oyuncunuza bir hesap sorsanıza. Zaten o hakem Atiba yı atarken art niyetliydi ,birilerinin hesabına çalışıyordu ama Konya sizi sahada ezerken alakasız pozisyonda çaldığı faul düdüğüyle rakibinizi mutlak bir golden edip o topun dönüşünde size hiç yoktan bir gol kazandırırken masum bir hata yapmıştır. Kardeşim siz maçı nasıl seyrediyorsunuz acaba ,sonra da hangi ciddiyetsiz insanlar sizi adam yerine koyupta yorumcu diye TV. na çıkartıyorlar. Benim normlarımda böyle zibidilere bırak TV. nu kahvehanede bile adam yerine konulupta yorum yaptırılamaz.

Öyle bir garip ülkede yaşıyoruz ki hiç kimsenin gerçekten adalet istediği ,olaylara objektif bakabildiği yok. Bir senaryo yazılmış ,birleri tutmuşlar ipleri oynatıp duruyorlar. Sahtekarlık ,namussuzluk ,ikiyüzlülük gırla gidoyor. Alınteri ,emek ,ahlak ,dürüstlük gibi değerlerinde beş para etmediğini söylemeye gerek var mı ? Taraf olmak asla sorun değil ama insan olabilmek ,akılla ,mantıkla ,gerçeklerle hareket edebilmek hiç başaramadığımız işler. Kurallar ,kanunlar herkes için var. Eğer bunlar senin ve taraf olduğun kesime çıkar sağlamak için çiğneniyorsa görmezden gelmek ,sana zarar verecek şekilde çiğneniyorsa feryat etmek bu ülkede gelenek olmuş. Böyle olunca da o feryadın hiç bir geçerliliği kalmıyor işte. Yoksa emin olun ki Türk hakemleri en az BJK TV. nun anlattığı kadar kötüdür ,taraflıdır ,eyyamcıdır hatta emir eridir. Dahada ileri gideyim , iddia ediyorum 3 Temmuz sürecini eksik ,gizlenmiş ,açıklanmamış parçasıdır hakem ve federasyonun şikede ki rolü. 

Beşiktaş lı gerçekten bilmiyor mu hem Fener e hem de bize karşı aldıkları yenilgilerde tek suçlu kendi kalite eksiklikleri ,kendi yetersizlikleridir. Fener li gerçekten bilmiyor mu Aziz Yıldırım ve adı geçen diğer yöneticileri şampiyonluk için şike de yaptılar teşvik de verdiler. Bakın ben G.Saray ın aşığıyım. Ama 14 sene sonra gelen şampiyonlukta Ergun Gürsoy un hem Malatya ya hem de Denizli ye teşvik ödediğini hiç gocunmadan söylerim. Ancak 8-0 lık Ankara maçının da tertemiz bir maç olduğunu ısrarla iddia ederim. Oysa hiç konuşulmayan Trabzon Beşiktaş maçının bal gibi bağlanmış bir maç olduğunu da anlayabilecek kadar futbolu biliyorum. Beşiktaş ı 2003 de 100. yıl şampiyonu yapmak için uygulanan senaryo neden anlatılmaz ,konuşulmaz bu ülkede ? Kuddusi Müftüoğlu nun G.Saray ın elinden aldığı şampiyonluk için biz neden "şerefli 2.lik" gibi zırvalara sığınmayız. Aynı sezon aynı amaca yönelik ve aynı hakemin Altay ı İnönü de kıymasını ve zavallı Altay ın bir daha belini doğrultamamasını kimse anlatıyor mu ? O şerefli şampiyonlukta Sinan Engin ile Alaattin Çakıcı ilişkisini ,yaptıklarını neden kimse sorgulamaz acaba ? Aziz Yıldırım yıllar evvel "şampiyonluğun sahada kazanılmadığını öğrendim" diyip takımını 11 puan geriden şampiyon yaptığında ,Mustafa Denizli ye "bu takımı sen değil ben şampiyon yaptım " derken ne anlattığını kim sordu bu ülkede ? Hangi yetkili bunun hesabını sordu ? Trabzon o kadar ağladı zırladı ama neden diyemedi 2011 de benim kupamı vermezseniz ben şampiyonlar ligine gitmem diye. Her şey çıkar ,her şey rant olmuş memelekette. 

Federasyon toplandı ve karar aldı ,yabancı serbest gibi bir şey. İlk tebrik bizim yöneticilerden geldi bu harika karara. Olumsuz demiyorum ,sadece Türk olduğu için anormal paralar istenen ve isteyen futbolcuların piyasası hakkına kavuşur. Ancak bu kararın Fener in cezasını bitimine denk gelmiş olması ,bizim maddi problemlerin ayyuka çıkmış bir döneme denk gelmiş olması acaba tesadüf müdür ? Amerikalıların dediği gibi tesadüf aptalların bahanesidir sadece. 

G.Saray a ve futbolada değinmek gerekirse takım takım gibi hareket etmeye başladı. Bu da sahaya bakılınca açık seçik görünüyor zaten. Asıl merak ettiğim ise komşunun tavuğunu kaz sanıp kendi altınına teneke muamelesi çeken futbol dahisi sözde G.Saray lılar bakın orada Demba Ba burada Burak Yılmaz ,orada Sosa burada Selçuk İnan. Kim ne kadar futbolcu herkes görmüştür de birileri yine görmezden gelir nasıl olsa. Transfer filan da yapılmasın boş yere. Kulübün elinde 43 futbolcu var para ödediğimiz. Kullanmadıklarımızı satabilsek transferin kralı biz oluruz. Elimizde ki futbolcuların parasını düzgün ödeyelim yeter sonrasında. Takım yetersiz diyenlere bu lig için fazla bile derim. Bakın bu kötü ve yetersiz G.Saray bu ligin en iyi top oynayan takımı Beşiktaş a Semih e çarpan top olmasa pozisyon bile vermedi ,top göstermedi. Kendisi ise attığı 2 gol haricinde Burak ,Selçuk ,Sneijder ve Olcan ile 4-5 tane net pozisyon kaçırdı. Telles bu senenin en iyi performansını gösterdi. Sabri son 4 maçta 3. asistini yaptı. Chedjou ve Semih gerçek performanslarını ortaya koydu. Emre gelişiyor ,olgunlaşıyor ,Hamit kendini bulyor ,Olcan her zaman için önemli bir alternatif keza Bruma da öyle. Umut her takıma lazım. Muslera ,Melo ,Selçuk ,Burak zaten bu ligin üstünde klasa sahip oyuncular. Sneijder ise bu ülkede başka hiç bir takımda olmayan lüksümüz. Gerektiğinde Yasin ,Koray ,Yekta ,Tarık gibi alternatifler ile Sinan Gümüş gibi genç değerlerimiz de var. Talip bulabilirsek Dzemaili ,Pandev ,Eboue ,Yiğit Gökoğlan ,Umut Gündoğar ,Furkan ,Gökhan gibi oyuncular zarar etmeden satabilsek en büyük transfer başarısını kazanmış oluruz. Yeni Hajroviç lere ,Sercan lara ,Veysel lere ,Burdisso lara ,Ontivero lara hiç mi hiç ihtiyacımız da ,tahammülümüz de yok artık.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...