Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Namus Abideleri !!!!!
 May
15
 2013

Bakın ve olaylar nasıl saptırılır ,nasıl değiştirilir görün lütfen. Ama rica edeceğim iyi bakın ,önyargılarınızı bir kenara bırakın ,gördüklerinizi objektif yorumlayın. Kulak asmayın bu işleri çok bilen ,etik ,namus ehli abilere. Sadece bakın ve görün. Sonra 3 Temmuzadan bu yana neler olduğuna ,neler yaşandığına bir kere daha göz gezdirin.

Pazar gecesi futbol fukarası bir derby oynandı ,iki kötü takım çok kötü bir gösteri sundular. Tek farkları çubuklu olanlar hiç olmazsa mücadele ettiler ,parçalı olanlar ise yenilgiyi baştan kabul etmişlerdi zaten. Saha olaylarına ,futbol dışı işlere sonra değiniriz. Ama maçtan hemen sonra haber kanallarına bir haber düştü ,20 yaşında bir Fenerbahçe taraftarı bıçaklanmıştı. Maçtan evine dönerken biri G.Saray forması giyen iki kişi tarafından saldırıya uğramış ve öldürülmüş. Bu elbette çok fazlaydı ,kim ve ne için olursa olsun kabullenilmesi imkansız bir durum. Genç bir delikanlı tuttuğu takımın maçına gitmiş ve evine dönerken sırf üzerinde ki forma yüzünden bıçaklı saldırıya uğrayıp öldürülüyor. Aşağı yukarı 48 saate yakın bir süre bütn anlatılan ,gösterilen ,empoze edilen olay budur.

Elbette köşe yazarları ,muhabirler ,internet siteleri ,taraftar dernekleri ,kulüp yöneticileri ,politikacılar ,üst düzey kamu memurları hatta futbolcular bile olayın iğrençliğini ,bıçaklayanın psikopatlığını ,sosyopatlığını anlatıp durdular. Bunun yanında "Allah rahmet eylesin" ölen gencin ne kadar düzgün ,güler yüzlü ,iyi kalpli ,dürüst ,centilmen ,saygılı bir insan olduğunu da öğrenmiş olduk. Babasının marketinde çalışan bu pırlanta bir gazeteci ağabeyine her alış verişinde güler yüz gösterirmiş ,iyi geceler dilemeden göndermezmiş. Büyüklerine saygıda kusur etmez ,küçüklerini çok severmiş. Sosyal çevresinde sevilen ,sayılan  ,dürüst ve insancıl bir delikanlıymış. Öğrendiğimiz ,okuduğumuz ,dinlediğimiz bunlardı.

Buna karşılık bıçaklı saldırgan 3 kere adam yaralamadan içeri alınmış ,esrarkeşin biri. Fazla söze gerek var mı ? Akıl sağlığı ,ruh sağlığı yerinde olan hangi insan evladının içi yanmaz ,isayan etmez bu olaya ? Renk ayrımı düşünen sağlıklı bir beyin olabilir mi bu tek taraflı manzara karşısında.

Ancak bütün bu bilgiler teknoloji karşısında yalan olursa ne olur ? Polis olayın kamera görüntülerini dağıtıyor. Bıçaklanma anını izlemeye başlayınca başıma en az 20 defa gelen olayları görüyorum. Görüntüler metrobüs beklerken sohbet eden 2 arkadaşla başlıyor ,birinin üzerinde 7 numaralı G.Saray forması var. Biraz sonra durağa 8-10 kişili bir gurup giriyor ve turnikelerden geçerken 2 arkadaşa doğru bilmediğimiz bir şeyler söyleyerek el kol hareketleri yapıyorlar. Bir kaç saniye sonra kalabalık gurup 2 kişiye doğru koşuyorlar. 2 kişilik gurup kaçmıyor ve kalabalık olanların en önünde koşan genç yerde kalıyor bir anda. Sonra o 2 kişi kalabalığa doğru saldırıyorlar ,kalabalık ise kaçmaya başlıyor. İşte kamera görüntüleri aynen bu şekilde. Bir kere saldırgan dedikleri 2 kişi yerlerinden bile kıpırdamıyorlar ,mağdur denilen rahmetli genç arkasında 8-10 kişi ile onlara saldırıyor. Önde giden bıçağı yiyince  arkadan gelenler kaçmaya ,bekleyenler ise saldırmaya başlıyorlar.

Şimdi burada ki sorun şu .Normalde 10 kişi saldırınca 2 kişi kaçar ,başarırlarsa yırtarlar ,olmazsa bir araba dayak yerler ,belki de bel altından bir kaç kesik. Burada anormal olan olan ise G.Saray forması giyip şampiyonluğu kutladıkları için maçtan dönen gurubun hedefi olanlar çoğumuz gibi masum ve sabıkasız ,kanunlara saygılı vatandaşlar yerine içeri girip çıkan ,"emanet" taşıyan ,bu yolları iyi bilen tipler olması.

Asla bu işlere renklere göre yorum katmıyorum. Hiç fark etmezdi ölenle öldürenin formaları değişse. Ancak kimse kusura bakmayacak "Su testisi su yolunda" demiş atalarımız. Eğer orada ki o 2 G.Saray lı içerde kaşarlanmış tipler olmasaydı 2 taraftar dayak yedi ve hastaneye kaldırıldı diye 10 saniyelik ,12 kelimelik bir derby haberi olurdu. Keşke olmasa diyoruz ama oluyor ve olacakta.

Çünkü bu ülke de kanun koyanlar kanunları çiğniyorlar ,çiğnetiyorlar. Kural koyanlar kuralları kendileri bozuyorlar. Hukuk bu ülkede üstün filan değil. Zaten hukukun kuralları da kişi ve kurumlara göre esnek bir şekilde  değişebiliyor. Yani aynı mahiyette ki suça farklı ,alakasız cezalar çıkabiliyor. Suçlu olan eğer güçlüyse suç işlemek de serbest oluyor. Bu ülkede medyanın görevi gerçekleri göstermek değil ,çarpık ,çürümüş ,rezil bir düzenin bekçiliğini yapmak. Bu uğurda kamuoyunu yanlış yönledirmek ,olayları saptırmak ,suçları örtbas etmektir.

Çünkü bu ülke de para babası ,takım elbiseli ,kravatlı beyzadeler lafa gelince ahlaktan ,namustan ,şereften ,dürüstlükten ,etikten ,dostluktan ,barıştan başka söz söylemezken ,iş icraata geldiğinde kazanalım da nasıl olursa olsun ilkelerinden asla taviz vermiyorlar. Nasıl olsa yakalansalar bile suçlu olmuyorlar kanun ve kural koyucular tarafından,yaşananlar halka anında unutturuluyor haber vermekle görevli olanlar tarafından.

Çünkü bu ülke de insanlar balık kadar bile hafız sahibi değildir ,kraldan daha kralcıdır .İş taraftarlığa gelince spor ahlakının ,sporcu namusunun ,şerefin ,adaletin ,eşitliğin hükmü olamaz ki. Önemli olan asla yarışmak değildir ,değerli olan alın teri değildir. Tek gerçektir kazanmak ,ne pahasına olduğunun önemi olabilir mi ? Haa arada çıkan ,hak ,hukuk ,şeref ,adalet meraklısı çatlak sesler mi ? Onlar nasıl olsa hep başkalarından medet beklerler ,asla meydanlarda namussuzlar kadar gür sesle bağıramazlar. Yani pek bir sorun çıkmaz ,düzen böyle gelmiş böyle gider ,olur biter.

Televizyonlar ,gazeteler timsah göz yaşlarıyla doluydu 2 gündür. Ne oldu derby de ,herkes birbirini suçladı ,ortalık toza dumana büründü. En başta saha da son derece kötü iki takım vardı ,futbol kalitesi ise sıfırın çok altındaydı. Rezil bir hakem vardı ,maçın sonucunu direk tayin etti. Fener takımı vardı ,istedi ,mücadele etti ama futbolu beceremedi ,her zaman ki gibi. G.Saray takımı vardı ,demek isterdim ama yoktu maalesef ,kötü oyun desem yalan olur ,hiç bir şey oynamadık ki. Mücadele bile etmeden mağlubiyete razı bir G.Saray ı şu yaşıma kadar ilk defa gördüm bir derby maçta.

Gelin objektif olalım. En başta bu mağlubiyetten sonra ki sevinç gösterisi Fenerlilerin dediği gibi sadece ve sadece provakasyondu. Hiç ama hiç yakışmadı. Ancak maça gelirsek daha ısınma hareketleri yapılırken tribüne çağırılan Volkan perşembenin gelişini belli etmişti. Sonra ilk bölümde aynı isim hiç gereksiz yere Drogba ya sardı ,tahrik etmeye yönelik. Sonra faul yapıp özür dilemek isteyen Melo ya Emre nin yaptığı provakasyon değilse ,kışkırtma değilse ve en azından bir sarı kart değilse nedir ? Doğrusu ya küfürleri ,kulübeye yapılanları TV den görmek imkansız. Son dakika da ki kavgayı yakından gördüm ve hakem 2 kırmızıda da haklıydı. Ama anaya küfür iddiası iğrenç ,yine de Volkan dan beklerim. Bir de şunu anlamıyorum. Volkan küfür ediyor ,Sabri üstüne gidiyor ,birbirleine giriyorlar ,kırmızı. Peki Volkan Drogba yı tahrik ederken Drogba oyuna gelmiyor diye mi ya da Emre rezillik ederken Melo yemedi diye mi hiç kart çıkmıyor. Yani eğer sen ne yaparsan yap ben karşılık vermezsem hiç bir yaptırım yok mu ?

Kadıköy tribünlerinde ki o muz tutanın olsun. Meireles in tuttuğu da kendine layık. Sahaya atılan viski şişesi iyi kalite olduğu için ceza gerektirmez. Hasan Ali nin kafasına isabet eden cisim ise hedef şaştığı için cezai müiyedeyi kapsamaz. Küfürlü tezahürat zaten Kadıköy de asla olmaz. Ne de olsa Fenerbahçe takımı ve taraftarı misafirperverliği ile ünlüdür ,Emre efendi öyle demişti ,adam milli takım kaptanı ,yalan söyleyecek değil ya. Ama şu da ilgimi çekti ki tüm statlarda büyük bir sessizlik ve saygı ile gerçekleştirilen sayın İbrahim Yazıcı anısına saygı duruşu neden sadece Kadıköy de 10 saniyede kesilmek zorunda kalıp hemen İstiklal Marşı na geçiliyor ?

Şimdi sormak istiyorum ,özellikle de o timsah gözyaşı döken kravatlı beylere. Geçen sene benzinliğe molotof atanlara ,polis arabası devirenlere ne ceza verildi ? Bursa yı savaş alanına çevirenler ,rakip takımı şehre sokmayanlar ve Bursaspor ne ceza aldı. Meireles in balgamını göremeyenler şimdi elinde tuttuğunu  nasıl görecekler ? 2-1 biten bir maçta tek nizami gol yenilen takımın golü ise o maçın hakemi ne ceza almalıdır ? Ordu da Caner in ,Kayseri de Sneijder in ,Trabzon da Batalla nın ,İnönü de Grosicky nin ,Sivas ta Bobo nun kafasına para ,pet şişe vs. isabet ettirip polis tarafından tespit edilenler ceza aldılar mı ? Emenike şike davasından beraat edince 8 sütuna manşet haber verenler ,gerekçede ki ciddi şüphenin kesin kanıt olmadığı için sanık lehine...... kararını niye satır arası yaparlar ? Emre nin geçen yıl Zokora ya söyledikleri hangi suçun kapsamına girerdi ve cezası ne olmalıydı ,ne oldu ?

Şimdi kimse boşuna gazel okumasın. Türk futbolunda bu işler böyle sürdükçe daha çok canlar yanacak. Futbolumun başında kulübünü batıran ,sahtekarlıktan ceza almış bir başkan var. Yönettiği futbolun kupasını vermeye bile cesaret edemeyecek kadar zayıf karakterli ve korkak. Futbolumun üstünde siyasetin kıllı elleri asla eksik olmuyor. Futbolum adaletle ,kurallarla ,hukukla değil renklerle ,çıkarlarla ,rantlarla yönetilmekte. Spor basınım gerçekleri göstermekle değil olayları saptırmakla ,birilerinin tatikçiliğini yapmakla meşgul. Spor severim zaten yok ,varsa yoksa fanatizm ,körü körüne itaat. Kanun yok ,kural yok ,suçta ceza yok ,cezada eşitlik yok ,sahada adalet yok ,samimi olarak bu işler bitsin artık diyen hiç yok. Bu işler de söz sahibi ,yetki sahibi olanlar inkardan vaz geçmez ,artık adil ve gerçekten temiz futbol için var güçleriyle çalışmaz ise ,fuboluma adalet gelmez ise ,federasyon gerçekten özerk ,futbol siyasetten soyutlanmış ,kulüpler kurumsal ve şeffaf ,yöneticiler sağ duyulu ,düzgün ,medya gerçekleri gösteren ,tarafsız olmaz ise daha çok can kayıpları yaşanacaktır. Bunları bilmek ,görmek için kahin olmak gerekmiyor.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...