Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Yıldırım Düşen Futbol !!!
 Oca
14
 2013

 

Ne çelişkili bir ülkemiz var ,akıl sır erdirmek imkansız. Avrupa nın en az okuyan milletiyiz ama Dünya nın en fazla spor sayfası biz de basılıyor. Sözde sanatla filan ilgimiz yoktur ancak ortalık dansöz ve vantrologdan geçilmez ne işse. Lafa gelince namustan ,şereften ,ahlaktan taviz vermez işe gelince çıkarlarımız için her şeyi yaparız. Hiç kimse boşu boşuna savunmaya çalışmasın lütfen ,biraz gerçekten kimseye zarar gelmez. İtirazı olanlar fazla değil sadece son 2 yılda ülkede olan spor ,siyaset ,ekonomi ,hukuk gibi temel haber konularına bir göz atıversin. Elbette tuttuğunuz yerden elinizde kalacaktır ama ben sadece sporda ki rezillikleri yazmaya çalışacağım.

Eğer futbol bir bilgisayar oyunu olsaydı sanırım Türk takımları ve milli takımımız her turnuvanı tek şampiyon adayı olurdu. Dünyanın en büyük hocaları da istisnasız ülkemizden çıkardı. Ama maalesef futbol da teknik ,taktik ,fizik kadar insan faktörü de rol oynuyor. Zaten bu sebeple Manchester City Şampiyonlar liginden grup sonuncusu olarak elenebiliyor. Barcelona Şampiyonlar ligine yarı finalde veda edebiliyor. Bayern yarı değerinde olmayan Dortmund a hem lig hem de kupa da tuş olabiliyor. Montpelier diye bir takım çıkıyor değerinin kat kat üstünde PSG ,Lyon gibi takımları sollayabiliyor. Çünkü insan faktörü işin içine girince olayın rengi tamamen değişebiliyor.

Bunlar futbolu cazip kılan ,bu denli sevilmesini sağlayan tetlı detaylar fakat insan faktörü futbolcu ,hoca ya da hakem gibi saha da oyuna etki edenlerin direk doğru  ve ya yanlışları ile değişmiyor sadece. Bir de bu işe masa başında yapılan müdahaleler var ki asıl pislik burada. Futbol yüz milyonlarca hatta belki milyarlarca insanı peşinden sürükleyen ,milyarlarca doların ,euronun döndüğü bir oyun olunca yani hayal etmesi bile çok zor olan bir gücü bünyesinde barındırınca iş dünyasından siyaset dünyasına kadar gücü yeten her kesim bu pastadan payını istiyor. Bu kadarını normal görüyorum da işin içine insan doğası yani açgözlülük girince işin tadı kaçıyor. Birileri hakkına razı olmak yerine güzelim oyunu bir masa oyununa çevirince ,kazanmak için ahlakı ,namusu ,alın terini ,emeği yok edince aslında futbolu yok ediyor ,kirletiyor. İşte bunu sindirmek çok zor. Hele yetki sahipler ,kanun ve kuralları koyanlar ,uygulayanlar bu rezilliğe çanak tutunca insanda ne umut kalıyor ne şevk.

Bu ülkede bir spor bakanımız var. Geçenlerde buyurdular ki "bundan sonra 6222 sayılı yasayı ihlal edenler kurtulamayacaklar ,en ağır cezayı alacaklar." İyi de sayın bakan Bursa yı yakanlar ,Beşiktaş ı şehre sokmayanlar ne oldu ? Sizin 6222 o gün yürürlükte değil miydi ? Şükrü Saraçoğlu stadını yakanlar ,polis arabalarını devirenler ,benzinciyi yakanlar ne oldu sayın bakan ? 6222 o gün de yürürlükteydi. İnönü de sahaya dalan toroman çarşı çocuğu ne ceza aldı sahi ? Ben mi yanlış biliyorum yoksa hukukta "emsal teşkil etmek" diye bir durumdan siz koca bir bakan bihaber misiniz ? Yani ben Arena da sahaya dalarım siz de bana o çarşı çocuğundan 1 dakika fazla ceza kesemezsiniz. Ben stadı yakarım ,hızımı alamam ,polis arabalarını deviririm ,benzinciye molotof atarım ,gerekirse İstanbul u yakar bilmem ne sporu şehre bile sokmam sizde daha önce olan emsallerine uygun bir ceza verirsiniz. Yok öyle birine bal börek ötekine tekme kötek. Sonra beklersiniz millet biraz unutsun 6 ay filan geçer aslan gibi kükrersiniz koca bakan olarak. Kim tutar sizi ?

MHK federasyonun ,PFDK federasyonun ,Tahkim federasyonun. Birinin yaptığını bir bozuyor ,bir birlerini rezil etmekle meşguller. Eh pek anormal sayılmaz ,kibarca öyle başa böyle tarak diyelim. Tabii ki biraz da ilahi adalet diyorum. Meireles iyi yırttı eğer maçı öz evlat Fırat Aydınus yönetseydi PFDK nın verdiği 11 maçı tahkim 15 e filan çıkartırdı. Ama üvey evlat Özkahya yönetince tükürük surata yansımıyor. Yansımıyor da Meireles yanlışlıkla saha da yaptığ hareketleri mesela trafikte birimize yapsa hastanede gözlerini açar açmaz avukatını arayıp o tahkim hukukçularını mahkemeye verir. Ne de olsa adam yaptığı hareketleri Türkiye de normal sanıyor o Tahkim sayesinde. Bilmiyor ki cinayette hafifletici sebep sayılır.

Sneijder nasıl bir infial yarattı ,neden bu denli gündemi meşgul ediyor anlamış değilim. Adam iyi futbolcu ,kabul ,kariyeri tartışılmaz lafım yok. Ancak sanki kadromuzda başka üst düzey oyuncu yokmuş ,Sneijder kurtuluşumuzmuş gibi yaratılan hava çok saçma. Bu takım beğenir ya da beğenmezsiniz ama geçen yılın şampiyonu ,bu yılın lideri ve Şampiyonlar liginde de son 16 içinde. Bunları Sneijder yapmadı. Nedense bir kısmımız bir türlü öğrenemiyoruz birşeyleri. Geçen yıl bu zamanlar Yiğit diye tutturanları hatırladınız mı ? Nerde şimdi Yiğit ? Jo Alves ,Dos Santos 3 sene evvel tam da bu günlerde uçaktan inmiş omuzlara binmişlerdi. Zaten bir daha da ayakları yere basmadı nedense. Lincoln u ,Elano yu özleyen var mı sahiden ? Futbolcu gelir ,sahada elinden geleni yapar ,takımda fark yaratır ,önce hocasının ve arkadaşlarının sonra da taraftarının saygısını ,sevgisini kazanır. İşte o adam büyüktür ,o adam omuzlarda gönderilir ,adına besteler yapılarak hem de. Ama futbolcu önce bunu hak edecek. Bakın Fenere Kejman geldi ,Ortega geldi ,Güiza geldi ,hepsi de omuzlarda geldi tek kişi yoktu giderlerken. Ama Alex i öyle mi uğurladılar ? Değil Sneijder ,Messi ,Ronaldo gelse önce bu formanın hakkını verecek sonra zaten biz karşılığını misli misli veririz. Ama önce formama hizmet edene saygı gösteririm ,isimlerle değil işlerle ilgilenirim.

Devre arası hazırlık maçlarına gelirsek ,benim açımdan şaşırtıcı bir durum yok. Takım çalışıyor ve hazırlanıyor. Hoca 2. yarı planlamasıyla meşgul. Ulfaluji yine ameliyat olacak ki bu kötü oldu. Artık bu yıl oynayamaz sanırım. Bir hazırlık maçı kaybedildi diye yaygara yapmaya gerek yok. Birileri hala anlayamadı ama bu takım maç seçiyor. Kafalarında önceden oynadıkları maçlarda asla kötü oynamıyorlar. Ancak önemsemedikleri maçları antreman havasında bile ciddiye almıyorlar. Bu sebeple çıkar ikinci lig takımına yenilir 3 gün sonra Fener i yeneriz. Karabük ten 3 yer ,Eskişehir i yenemez sonra ManU ,Braga gibi takımları sıraya koyarız. Elbette ben de isterim ki takımım her oynadığ maçı kazansın hatta atabildiği kadar atsın ama olmuyor işte ,zaten oldurabileni de yok maalesef.

Neyse nasıl olsa biz yazarız biz dinleriz bunları. Birileri vantrolog gibi karnından konuşmaya ,gerçekleri saptırmaya ,olanları yok saymaya ,kendi yazdıkları kuralları ,kanunları çiğnemeye devam edecek. Birileri pislikleri temizleme telaşında kraldan fazla kralcı olacaklar. Birileri de yaşananları unutacak ,sistemin rezilliğini görmek yerine çekildikleri kirli oyunun içinde piyon olacaklardır. Biz geçen sene şampiyon olduk ,hem de sonuna kadar hakkıyla olduk ,bu ligde bu güne kadar kimsenin olmadığı kadar engellerle ,zorluklarla olduk. Bu sene ligde lideriz ve federasyon ile kurulları rezilliklerini daha üst boyutlara taşımazlar ise yine şampiyonluğun tek adayıyız. Ama inanır mısınız bu illegal ülke futbolunun şampiyonu olmak bile acaba sevinilesi bir olay mı diye düşünmeden edemiyorum. 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...