Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Kim büyük, kim sahtekar?
 Kas
14
 2012

 

Tribünlerin en yüzsüz yalanıdır "iyi gününde ,kötü gününde" diye başlayan o çeyrek asırlık tezahürat. On binlerin masturbasyonudur "en büyük taraftar futbolcular sahtekar" veryansını. Aşağı yukarı bilmeyen kalmadı futbol ve Galatasaray ile ilgili düşüncelerimi. Şimdi tekrar yapmak değil niyetim.

Diyorum ki; Arkadaş yorum yapmak ,görüş paylaşmak herkesin hakkıdır hatta görevidir ,eleştirmek ,daha iyiyi daha güzeli aramak taraftarı olduğumuz takımı ileri taşıyacaktır.

Ancak eğer yorum dediğimiz ,görüş dediğimiz şey kadro yazamak ,ilk 11 i belirlemek ,sahadaki taktik dizilişe sisteme direk müdahale ederek değiştirmek ise bu kulüp ne diye Fatih Terim e her sene için milyonlarca euro para ödesin ki ? Eğer bu ülkede geçtim taraftarı ,futbol severi ,profesyonel olarak bu işi yapanlar arasında Fatih Terim in hocalığını ,kariyerini ,futbol bilgi ve birikimini tartışacak seviyede bir insan evladı varsa bir daha futbol seyretmem.Demiyorum ki Fatih hoca hiç hata yapmaz ,asla yanlışı olmaz. Ancak ister sev ister sevme adam bu ülke futbolunda devrim yapmış ,Türk teknik direktör kavramını yeni bir boyuta taşımış ,şimdiden Türk futbol tarihinin mihenk taşı olmuş özel bir insan.

Şimdi bu adam hergün antreman yaptırdığı oyuncuları görmüyor ,tanımıyor da birileri çıkıp kadro kuruyor ve bu da saygı duyulması gereken görüş oluyor. Arkadaşım sen o beğendiğin halde oynamayan ya da beğenmediğin halde oynayan futbolcunun hafta içinde istasyon çalışmalarında ne yaptığını ,fizik kondüsyon idmanlarında nasıl bir ilerleme kaydettiğini ,taktik çalışmalarda başarı oranını ,pas ve şut antremanlarında isabet yüzdesini biliyormusun ? Eğer hiç bir fikrin yoksa "işkembe-i kübra"dan mı sallamaktasın ? 

Takım Manchester da yeniliyor ,2 penaltı hakeme ,3 gol direklere takılıyor ,2 tane de mutlak pozisyon kaçıyor. Elbette ManU da 4-5 mutlak pozisyon ve bir de penaltıyı kaçırıyor. Herkes memnun ,takım aslan gibi top oynamış ,genel eleştiriler Alman hakeme yönelik. Sistem de sorun yok ,taktik doğru ,takım canavar gibi. Milli takım önce içerde Romanya dan sonra deplasmanda Macaristandan tokadı yiyor. Silik oyun ,kişiliksiz futbol ,yanlış sistem ,korkak taktik vs vs vs. Sonra tek kale oynanan Braga ,Eskişehir ,Cluj maçları ama gelemeyen galibiyet. Vay efendim böyle taktik mi olur ,bu nasıl sistem ,akılsız oyun anlayışı. Şimdi bu skor yorumculuğu olmuyor mu ? Bu her devrin adamlığı değil mi ? Oysa hoca geçen sene gelirken tek vaadi neydi ? "Yenilirken bile gurur duyulacak Galatasaray ı yaratmak".

Takım Cluj deplasmanını düşünerek İBB maçında baskısız ,pressiz ve temposuz oynadı ve hoca da bunu belirtti. Vay efendim işte futbol buymuş ,zekaymış ,akılmış ,taktikmiş falan filan ,ne de olsa 3 attık ya. Aynı temposuz oyun Mersin de ama skor 1-1 olunca ne akıl kaldı ne deha.

Garibim Burak 33 gol atar bir sezonda ama golcüsüz oynuyoruz. Adam sağ ayakla atar ,sol ayakla atar ,kafayla atar ,frikikten atar ,kullansa penaltıda atar ,ceza sahasının içinden ,dışında atar ama bir türlü golcü olamaz. Umut gol krallığında zirvededir ,üstelik koşar ,pres yapar ,asist yapar ,Elmander zaten geldiğinden beri hemen her şeyi yapar ama takımda santrfor yoktur. Zaten bu ülkede kırmadık hiç bir rekor bırakmayan Hakan Şükür bile bir türlü yaranamamıştı ki. 

Selçuk bu sene Erzurumda ki Fener maçından beri geçen sene ki form ve istikrarını çok aratıyor. Gerçi yine verimli ,yine çok iyi ama geçen yıl öyle absürt bir sezona imza attı ki kendini yakalaması neredeyse imkansız gibi. Adama öyle eleştiriler geliyor ki yakında Burak a hiç pas atmamaya özen gösterirse onu anlarım. Cris e edilen lafları ,yapılan eleştirileri ben hazmedemiyorum. Adamın kariyerine bakmıyorsun da bari neden ,nasıl ve hangi şartlarda alındığını bir düşün. Melo için daha mayıs ,haziran aylarında kampanya açanlar vardı şu satırlarda ,başkana ,yönetime sallayanlar vardı ne oldu şimdi ,ne değişti ? Hamit in oynadığı oyunu ,kariyerini ,kim ve ne olduğunu gerçekten bilmeyen var mı ? Yoksa bir oyuncunun koskoca 2 sezonu 10-12 maçla kapatıp da maç eksiği yaşamasını mı anlayamıyorsunuz ? Kaldı ki Hamit hazır değilken bile çok önemli işler yapabilme potansiyeline sahip ,özel bir futbolcu.

Sabri ,Hakan Balta , Emre ,Aydın gibi oyuncular için bu sitede ,bu takım taraftarının eleştiri kisvesi altında ettikleri hakaret hatta küfürlere ,aşağılamalara ses çıkartmayan insanların Galatasarylı olduklarına bile inanmıyorum. Hele ki yalan ve iftiralarla süslenmiş sözde eleştirilere ,alaylara tahammülüm yok. Sabri bir kötü orta yapar ,bir kötü pas verir adam dünyanın en kazma oyuncusu ilan edilir. Oysa biraz bakmayı bilen görür ki aslında son derece isabetli ve sonuca yönelik orta ,pas ve şutlarıda vardır ve oran olarak da kötülerin daha üzerindedir. Ayrıca ters kademe olarak da Gökhan Gönül le beraber bu ülkenin en isabetli beklerinden biridir. Ama adam sonuçta yıllardır bu takımdadır ve yüzü eskimiştir. Oysa Eboe nin bu sezon gösterdiği kötü performansında ki istikrarı Sabri futbol hayatı boyunca hiç göstermemiştir. Çok kötü maçları ,çok ciddi hataları olmuştur ama asla 4-5 maç üst üste çok kötü olmamıştır. Elbette bunları görmek için önce at gözlüklerini çıkartmak gereklidir. Doğal olarak elimde Eboe varsa bende sağ beke Sabri yi değil Eboe yi koyarım. Ama Sabri yi de küçültmek ,aşağılamak aklımın ucundan geçmez.

Şimdi size sormak istiyorum ,ama lütfen şu sorulara içten ve doğru cevaplar verin. Galatasaray ın teknik direktörünü eleştirebiliyorsak bu onun hocalığını tartışmak ,futbol bilgisini sorgulamak anlamına gelebilir mi ,ya da bunu yapmak hakkı bu ülkede hiç kimsede var mıdır ? Galatasaray lı bir futbolcuyu aşağılamak ,hakaret ,etmek ,küfür etmek hakkına sahip bir taraftar olabilir mi ? Biz liginde lider ,Avrupa da gurubunda 2. bir takımı eleştireceksek ,bu hakka sahip isek ya tersine çevirsek nasıl olur ? Yani Fatih Terim dese ki bizim taraftarımız acaba Beşiktaş taraftarı kadar hakem ve rakibi etki altına alabiliyor mu ? Hakan Balta sorsa ki ; Bu sıkıcı ,ninni havasında ki tezhüratlar yerine bizi saha da coşturacak ,hırslandıracak ,gaza getirecek yeni birşeyler yapmak çok mu zor ? 3 boyutlu animasyonlar filan iyi güzel de bize maçta ne etkisi var ? Başkan dese ki ;Bizi sol bek almadı ,santrfor almadı ,kanatlar yetersiz ,ort saha zayıf ,defans kötü diye eleştirenler acaba GS mobile hattı kullanıyorlar mı ? GS kredi kartı ile alış veriş yapıyorlar mı ? GS store mağzalarından yılda kaç liralık orjinal ürün almaktalar ? Kombine aldılar mı ? ,Korsan ürün kullanıp da eleştiri yapan var mı ?

Lütfen hiç kimse kusura bakmasın ama eğer taraftar olarak Fatih Terim ve futbolcuların Galatasaray a verdiklerini sorgulayacaksan bir zahmet önce sen Galatasaray a ne verdin ve ne veriyorsun bunun cevabını vermek zorundasın. Yoksa biz hocanın parasını alamayan personele hatta basketbolculara bile cebinden ödeme yaptığını da yaşadık ,Sabri nin ,Aydın ın ,Hakan Balta nın ,Arda nın ,Ayhan ın alt yapıda ki çocuklara maaş ,prim ve yol parası dağıttıklarını da biliyoruz. Kimse yanlış anlamasın ,kimsenin Galatasaraylılığını sorgulamak haddime düşmez ama bir Galatasaraylı olarak Galatasaray a emek veren insanlara yapılan haksızlıklara isyan etmek de görevimdir. Bana hala Baros diyen ,işine gelince kontrollü futbol işine gelince hücum diyen ,alın terine saygısı olmayan ,formamı ıslatana küfrü ,hakareti kendine hak gören sonra da 90 liraya forma çok pahalı ,maça gitmek hem çok pahalı hem de ulaşımı zor ,kredi kartı kullanmam ,gsm hattımı değiştirmem ,store kazık gibi bahaneler üreten insana da saygı filan beklemeyin. 

Amrabat ,Aydın gibi açık alan futbolcularını takım galipken oyuna almak lazımdı ,beraberliğe düşünce yapılan bu değişiklikler kendi sahasından çıkmaya niyeti olmayan Mersin in işine geldi demek bir görüştür ,yapıcı bir eleştiridir. Şu 11 le sahaya çıkmalıydık ,sahaya şöyle dizilmeliydik demek hocaya ve işine saygısızlıktır. Eboe maç seçmeye başladı ,Burak şu pozisyon hatalarını yapıyor ,Selçuk şu şu pozisyonlarda böyle değil şöyle tercihler yapmalı ,Defansta şunları yapmalı ,şu  şu yanlışlardan kurtulmak için özel çalışmalar yapmalıyız gibi görüşler yapıcı eleştirilerdir. Ancak Ancak Burak futbolcu mu ? ,Cris odun ,Sabri yi de alsın gitsin ,bu takımın forveti yok ,Aydın bu takımda oynamasın gibi laflar en hafif tabiriyle ayıptır. Bunda anlaşılmayacak da bir şey yoktur. 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...