Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Muslera'yı Sat TAKIM KUR
 Mar
23
 2016

Anlaşılan Galatasaray’da para yok. Daha kötüsü olsa da pek işe yaramaz. UEFA, transfer yapabilmen için önce futbolcu satmanı istiyor. Uyarı almışsan, bırak uyarıyı hele ki men almışsan sattığın futbolcu ile aldığın futbolcu rakamları kafa kafaya olmak zorunda…

Şimdi şöyle bir hafızaları tazeleyelim.

Galatasaray Kadıköy’de şampiyon olduğu sezon Avrupa’da yoktu. Avrupa’da olmayan bir Galatasaray, Muslera gibi, Elmander ve Melo gibi, Ujfalusi ve Eboue gibi isimleri kadrosuna katmıştı. Üstelik çoğu bedavaya, çoğu da gayet cüzi rakamlara gelmişti. Bu nasıl oldu? Gerek futbolcular, gerekse menajerleri ilerisi için iddialı bir Galatasaray’ı tercih etti.

Bugün Galatasaray’da ilerisi için iddialı ve umut veren ne bir başkan var, nede bir yönetim… Bunlara muhallebici dükkanı açsan, 2 hafta da batırırlar.

Galatasaray’ın yönetiminde bir spor aklı da yok. Bunlar nasıl olacakta hangi mantıkla ve bilgiyle hoca getirecekler, orası da ayrı bir husus… Bence bu yönetim ve başkan ilerleyen haftalarda kötü sonuçlar devam ettikçe, ani bir seçim kararı alır gibi gözüküyor ama yine de bakacağız.

Lakin benim söylemek istediğim husus şu; Galatasaray’ın çok futbolcu transferi yapması gerekiyor. Bu kadro ile hiçbir şey yürümez belli. Fakat bunu yaparken de risk almaması gerekiyor. Muslera, sanki Galatasaray’a biraz lüks. Duygusal düşünmemek lazım. Sneijder sanki Galatasaray’a lüks.

Arda nasıl satılıp, Kadıköy’de şampiyon olacak takım kurulduysa, Galatasaray Muslera’yı da satıp yine gümbür gümbür bir takım kurabilir.

Dışarılarda macera aramak yerine ÖNCE gözümüzün önünde ki isimlere, sonra dışarıya yönelsek daha iyi olur.

  • Kayserispor’un 24 yaşında ki 1.90’lık kalecisi Ali Ahamada’yı al, Muslera’yı aratmaz. Mutlaka siz Galatasaraylıların bu kaleciyi izlemesini isterim… 2 milyon Euro+1 veya 2 futbolcu ile bu iş çözülür.

Osmanlıspor da forma giyen 21 yaşında ki Aminu Umar da Galatasaray’ın kanatlarını ayağa kaldırır. Büyük takım oyuncusu ve küçük takımların büyük oyuncusu zaten kendini belli eder. Oyunun sadece bir bölümünü iyi oynayan futbolcular büyük takımlarda iş yapmazlar ama Umar, oyunun her yerinde var. Yasin’in oynadığı Galatasaray’da, Umar sahanın Messi’si olur..

Umar transferi de 1-2 milyon Euro ve 1 futbolcu ile çözülebilecek bir iş. Galatasaray ne yapıp, ne edip kadrosuna katmak zorunda. Böyle adamı Fransa liginde bulsan 4 milyon Euro isterler.

Sofiane Feghouli, Adem Ljajić, Josuha Guilavogui, Nicolas Nkoulou, Lucas Digne, Antonio Rüdiger, Denis Cheryshev, Cristian Tello, Rony Lopes, Remy Cabella, Manuel Lanzini gibi nice futbolcular sezon sonu boşa çıkıyor. Daha sürüsüne bereket say say bitiremeyeceğim isim var.

Galatasaray’a genç, başarıya aç ve akıllı bir hoca ile beraberinde iyi bir teknik heyet, daha sonra da böyle başarıya aç geleceğini düşleyen futbolcu kadrosu lazım.

 

 

Eğer Muslera ve Sneijder’den biri satılacak, belki ikisi de satılacak ama bu takım kurulacaksa, bu hamleler yapılabilir. Veya Bruma ve Telles’i iyi rakamlara satıp, yine bu hamleleri yapmak mümkün. Sadece akıl istiyor! Hepsi bu.

Zira akıl, bizim başkan ve yönetime biraz uzak…Yapılacak olan çok kısa. 1 tane göndereceksin. 5-6 tane alacaksın. Gönderdiğin mevkide ki adamı aramayacağın gibi, 4-5 mevkinin yerini de doldurmuş olacaksın.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...