Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Tarık,Erkan,Gökhan ve Ömer'i ALIN
 May
28
 2014

Muslera 1, Alex Telles 2, Melo 3, Sneijder 4 ve yeni gelecek yabancı bir golcü ile saha da toplam 5 yabancısı olacak Galatasaray’ın…

 

Peki sağ ve sol açığa yabancı transfer düşünenler, kimi nerede oynatmayı düşünüyor merak ediyorum. Gerçekçi olmamız gerekiyor.

Herkes Olcan Adın ismini konuşuyor. Olcan’a abi diyecek ve gelişime çok açık bir çocuk var; Gökhan Töre… Kimse düşünmüyor. Üstelik Beşiktaş’ın maddi durumu da belli, Gökhan’a vereceği parada… Galatasaray bugün istesin Gökhan Töre’yi bitirir.

Salih Dursunlara, Umut Gündoğanlara, Ontivero ve Hajroviclere verilen paraları Gökhan Töre’ye verseydik keşke…

Olcan’a 2 milyon vereceğime, Gökhan Töre’ye 6 milyon euro veririm daha karlı ve mantıklı iş olur. Ayrıca iş sağ açık ile de bitmiyor.

Doğru Galatasaray da bir sağ açık sorunu var ama sol açık sorunu da var. Bruma’nın ne vereceği ve ne olacağı belli değil. Galatasaray o bölgeye iyi bir isim almalı. Yabancı almak istiyorsa, bir yabancısından vazgeçecek.

Muslera’yı satıp Onur’u alabilir. Veya  Melo’nun yerine Gökhan İnler’i yada Nuri Şahin’i getirebilir. Sneijder’i iyi bir paraya satıp, Hakan Çalhanoğlu’nu alabilir. Golcü yabancı olacak belli… Telles’i de kesemezsin. O zaman ya Türk alacaksın. Ya da yabancı alacağın mevki kanatlar ise birkaç yabancını satıp o mevkilere yine Türk alacaksın.

 

DAHA STOPER, SAĞ BEK VE SOL AÇIK SORUNU VAR

 

Onlar da TÜRK olmak zorunda…

Tarık Çamdal gibi bir adam var. Mecbur alacaksın. Başka şansı yok Galatasaray’ın…

Eboue’nin bu sezon verdiği verimin daha fazlasını verecektir.  Ayrıca, Tarık ve Veysel Sarı performanslarına göre o bölgede forma giyerler. Bir de Hamit kendini iyi hazırlarsa, önümüzde ki sezon sağ kulvarda Galatasaray’ın eli güçlenmiş olur.

Bir de Gökhan Töre transferi de olursa Galatasaray’ın sağ kanadı muhteşem olacaktır. Ayrıca yabancı satıp Türk alma ve kanada yabancı bakma gibi bir mantık düşünmüyorsa yönetim, o zaman Bruma’da elde tutulabilir. Galatasaray’ın kanat oyuncu sayısı daha çok olur.

 

Bir diğer hususta, Erkan Zengin’in mutlaka alınılması… Erkan Zengin ligin en iyi kanat oyuncularından. Üstelik Galatasaray’ın o bölgede kolay adam geçen, hızlı ve teknik bir isme ihtiyacı var. Erkan Zengin o sol açıkta arkasında Telles ile, yanında önünde arkasında Sneijder ve Melo, Selçuk ve Gökhan Töre gibi adamlar ile ligin tozunu atar…

Galatasaray, Eskişehir’in de işine gelecek, kendinin de işine yarayacak bir teklif ile Eskişehir’in kapısını çalabilir. Galatasaray’ın elinde kaliteli olan ama Galatasaray’a yaramayan bir dünya futbolcu var. Bunları Eskişehir’e gerekirse bonservisleri ile verip, bu transferleri gerçekleştirebilir. Erkan Zengin Galatasaray’ın işine ligde de, Avrupa da da çok yarayacaktır…

 

Stoper de Galatasaray’ın yine yabancı oynatma lüksü yok. Mecbur Türk olacak. Koray iyi çocuk mu değil mi pek göremedik fakat kumaşı iyi gibi. Fazla risk almadı lakin ayaklarını ve duruşunu beğendim. Oynatılırsa iyi olabilir.

Fakat, yine de Koray’ı direk ilk 11’e yazmayı düşünmek risk olabilir. Galatasaray o bölgeye Ömer Toprak’ı almalı. En hazır, en genç ve en iyi Türk transfer o gibi gözüküyor. Galatasaray Ömer’i mutlaka transfer etmelidir.

15 milyon euro falan tutacağını sanmıyorum. Ömer’e yıllık 2.5 verilse yine gelir. Ömer’de gelir zaten sorun yok. Önemli olan, Galatasaray’ın yavaş yavaş resmi tekliflere başlaması.

Galatasaray resmi teklif sunmalıdır artık Ömer için… Ömer Toprak’a 10 milyon euroya kadar çıkılabilir. Galatasaray bu takviyeyi gerçekleştirmek zorunda. Uğur Demirkol ile falan bir yere varamaz Galatasaray…  

 

 

Golcü olarak Mevlüt Erdinç’in ismini yazmıştım geçenler de… Farklı birkaç oyuncu daha yazmıştım kanatlara da...

Ben golcü sorununun bonservisi olmayan Gomis’i alarak giderilmesini mantıklı buluyorum. Gomis, Galatasaray’ın alacağı en mantıklı transfer gibi gözüküyor. Webo’dan bir eksiği olduğunu düşünmüyorum.

İyi bir Gomis, Sow’dan da yararlı olur. Emenike’den de…

 

Ayrıca alternatif olarak Mevlüt Erdinç’de mutlaka alınmalıdır. Umut Bulut ile bu iş olmuyor belli ki… Burak’da dönem dönem kopuyor yarıştan… Mevlüt’ün sağ açık oynama özelliği de var. Mevlüt transferi, Galatasaray’ın ön tarafta ki kıtlık sıkıntısını çözecektir.

 

 

Galatasaray’ın alması gereken yabancı futbolcu sayısı eğer satmıyorsa 1 tanedir.

En mantıklısı da bonservisi olmayan ve her yıl Lyon’un banko ismi olup, Fransa ligi gibi çok gol atılmayan bir ligde 13-14 golden az gol atmayan Gomis’dir.

 

Galatasaray kontenjan sıkıntısını çözmek istiyorsa, yeni Salih Dursun’lara, Umut Gündoğan’lara yönelmemeli. 10 tane almak yerine 5 tane almayı düşünmeli.

Tarık Çamdal, Ömer Toprak , Erkan Zengin, Gökhan Töre takviyeleri mutlaka yapılmalıdır. Ayrıca Hakan Çalhanoğlu’da eğer bütçeyi riske atmıyorsa düşünülmeli.

 

 

 

Tüm Galatasaray taraftarına sevgilerimle…

 

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...