Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Ekonomik Revizyon Futbolcular Satılmalı
 Kas
14
 2014

Galatasaray ekonomik dar boğazdan sadece cesaret diyerek çıkar. Ne feda söylemleri, ne de boş laflar ile bu değirmen dönmez.

Yapılacak iş aslında cesaretten ibaret.

Galatasaray futbolcu maaşlarında indirime gitmeli. 2.5 alana 2, 2 alana 1.5 gibi düşünebiliriz. Bunu yapmak da zorunda…

Maaşını indirmeyeni sat gitsin. Ne takıma hayır gelir, ne kendine… Gözü parada olan demektir. Tabi bütün iş bununla sınırlı kalsa yine iyi…

Galatasaray futbolcularının büyük bölümünü satmak zorunda. Özellikle para eden futbolcularını satmalı.

  • Satabilirse, Sneijder’i en başta göndermeli. Verilirse 10 milyon eurolar, hele ki Amerikalardan bulunursa 20 milyon euro verenler bir an önce göndermeli.

Selçuk ve Burak’da mutlaka satılmalıdır. Chedjou’nun da para edeceğine inancım tam. 4-5 neyse satılmalı.

Telles Brezilyalı. Piyasası var. Ondan da 4-5 ne koparsak kar. Mutlaka satılması gerekilenlerden. Dzemaili ve Pandev’den de kurtulmak şart. Veysel’de tez elden gönderilmeli.

  • Hazır el değmişken, bankasya futbolcularından farkı olmayan ama Türkiye’de ki futbol cahillerinin 3 adam geçiyor diye Ronaldo ilan ettiği, 1.5 yıldır ortalıkta görülmeyen Bruma’yı da göndermek gerekiyor.

Eğer tabiri yerindeyse bizim gibi bir enayi çıkarsa tabi 12 milyonlara satmak iyi olacak ama 6-7 ne koparsak kardır. Bu borç batağından kurtulmamız gerekiyor.

Hamit’in sözleşmesini bile iptal ettirebiliriz eğer maaşında indirime gitmezse… Hatta satılabilinirse Almanya da bir kulübe, muhteşem olacak.3 yıl top oynamayıp yılda 3.5 milyon euro alan tek adam sanırım.

Yasin Öztekin gibi kadroda gereksiz 7-8 tane isim var. Bunlardan da tez elden kurtulmak lazım. Duygusal bakmamalıyız olaylara. Aydın Yılmaz dahil çoğu gönderilmelidir.

Galatasaray bunları yapar ve sattıklarından iyi bir bütçe elde ederse, diğer hedefi kadroda girdiği revizyonun alım bölümleri olacaktır.

Bonservisi elinde, mümkün olduğunca genç, maliyeti ucuz futbolculara yönelmemiz gerekiyor. Ben konuşunca kimse beni sevmiyor biliyorum ama gerçekleri yazmak isterim.

Beşiktaş bu hususta örnek alınılmalıdır.

Gökhan Töre’yi 350 bin euroya kiralamışlardı. Olcay, Oğuzhan ve Motta bedavaya geldi neredeyse… Atiba,  1 milyon dolar gibi bir rakama geldi. Pedro Franco’da ucuz bir rakama transfer edildi.

Anlatmak istediğim husus, Galatasaray da Avrupa dan bu tür futbolcuları bulup getirebilir. Elmander’i nasıl bedavaya getirdiysek, Melo ve Ujfalusi’yi nasıl düşük rakamlara getirdiysek, dönemin iyi Eboue’sini nasıl bedava denilecek rakama getirdiysek, yine bulmak mümkün...

Galatasaray 30 milyon euro transferden kar etsin. 10 milyon euroya takım kurar.

Tüm bunları ocak da yapmak zor. Ocak ayında topçu almakta mantıklı olmaz. Satmak doğru olandır. Mayıs ayında Adnan Öztürk muhtemelen başkan olur.

Genç ve maçı yaşayan kaliteli ve de oyunu iyi okuyan bir antrenör getirir. Bunun demeçlerini daha önce katıldığı programlarda vermişti. Ayrıca aç oyunculardan kurulu bir de takım olursa, Galatasaray hem saha da hem de mali olarak büyük bir düzlüğe çıkmış olacaktır.

Bunun için YÜREKLİ olmak lazım.

Buraklardan, Selçuklardan, medet ummak. 2 tane şov olsun isim olsun diye 4.5 milyon euro yıllık Sneijderlere para vermek akıl işi değil.

Böyle giderse 2 yıla satılacak kulüp… O yüzden tek çaremiz yürekli davranmak.

Tüm Galatasaraylılara saygı ve sevgilerimle…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...