Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
2014-2015 Galatasaray Kadrosu
 May
22
 2014

Yabancı sınırlaması 5 oldu.

Kenara istiyorsan 200 yabancı serbest bırakılsın. Ne değişir? Ben saha da 5 oynatacaksam eğer gerisinin pek önemi yok.

Haliyle bunu tartışmak yerine bu işin içinden nasıl çıkarız onu bulmak lazım.

Galatasaray, Bruma’yı falan oynatamaz! Kimse boşa kendini kandırmasın. Nerede nasıl oynatacaksın Bruma’yı?

Gelelim ki, Galatasaray’ın Bruma’ya ihtiyacı yok. Medyanın para kazanmak için uydurmuş olduğu bir adamdır Bruma…

Çok yetenekli ve yıldız olacak bir genç olsa, mutlaka büyük takımlar onu 15-16 yaşında keşfederdi. Keşfedilemeyip, 22 yaşında parlayanlar nadirdir. Bruma, Galatasaray’da oynar oynamasına da, kontenjan ona harcanamaz. Mantıklı olmaz.

Ontivero, Hajrovic, Eboue gibi isimlere de Galatasaray’ın ihtiyacı yok. Galatasaray Eboue’den alacağı verimi aldı. Ontivero ve Hajrovic asla Galatasaray’da oynayacak kapasitede değil. Türkiye’de doğru söyleyen medya çok nadir. Medyanın işi prim kazanmak. Tipik bir kapitalizm sistemi.

Kapitalizm de kendini düşünen bir yapıdır. Galatasaray taraftarı, bu oyuncular ile 1-2 yıl uyutulmak isteniyor.

Kontenjan sıkıntısı için Muslera satılabilir ama Onur Kıvrak alınacaksa… Aksi taktirde Muslera gibi bir kaleciyi yollamak doğru değil.

Sneijder’de satılabilir ama Hakan Çalhanoğlu alınılacaksa…

40 tane yabancıyı, 11 mevkiye sığdırıyor birileri...

Peki nerede oynatacağız bu adamları?

Sneijder veya Muslera kalacaksa, Melo’dan vazgeçilecek veya stoper, sağ bek ve sağ açık da mutlaka yerli olacak.

Galatasaray sağ beke Tarık Çamdal’ı transfer etmek için neyi bekliyor acaba? Çoktan bitirilmesi gereken bir transfer boşuna bekletiliyor. Üstelik takasta kullanılacak bir çok isim var.

Stoper sorunu yıllardır var. Ömer Toprak ve Semih Kaya defansın tozunu attırırlar ama yabancı isimleri düşünülüyor o bölgeye… Saçmalıktan başka bir şey olamaz. Galatasaray stopere Türk almazsa, kontenjan konusunda büyük sıkıntılar yaşar.

FORVETE GOMİS

Dzeko isimleri yazılıp çiziliyor. Bir diğerleri Torres, Benzema diyor. Başka gazeteler de Eto sesleri var. Galatasaray’ın bu isimlere ihtiyacı var ama verecek parası yok.

Galatasaray’ın disiplinli, çok maç oynayan, kumaşı iyi bir isime ihtiyacı var. Bunun yanı sıra genç olursa çokta iyi olur. Genç bulamazsa, çok yaşlıya kaçmadan ortada kaliteli bir adam bulması lazım. Bonservis sıkıntısı çekmeden yönetim Gomis’i getirebilir.

Gomis, forvete alınılacak en iyi isim.

Ayağına top beklemeyen, topa giden, adam geçebilen, süratli, son vuruşları iyi yapabilen, pozisyon yaratan, hemen hemen her yerden tehlike doğurabilen bir isim.

 Birkaç ay sonra 29 yaşına girecek.

1.84 boyunda.

Galatasaray milyon eurolarca parayı forvete harcayıp, sağ açığı, sol açığı, sağ beki ve stoper sorununu görmezden mi gelecek? Yoksa neredeyse bedava fiyata Gomis’i mi getirmelidir?

Bu iki soru arasında mantıklı düşünülüp karar verilmeli. Gomis alınılacak en mantıklı santrafordur ve Galatasaray’ın forvette aradığı özelliklerde olan bir isimdir.

MEVLÜT ERDİNÇ’İ ALMAK DAVETİYE Mİ BEKLİYORUZ?

Galatasaray Umut Bulut’dan verim alamıyor. Aldığı maç sayısı da zaten çok az. Galatasaray’ın daha etkili bir isime ihtiyacı var.

Alınılacak en mantıklı isim kontenjan yine göz ardı edilmezse Mevlüt Erdinç’dir. Mevlüt, hepimizin bildiği gibi yetenekli ve Umut Bulut’dan 2 gömlek üstün bir isim. Galatasaray Gomis ve Burak Yılmaz’ın yanına bir de Mevlüt Erdinç’i eklemeli. Umut, Galatasaray’ın kulübe de medet beklediği isim olmamalıdır.

OLCAN ADIN’I ALACAĞIMA GÖKHAN TÖRE’Yİ ALIRIM

Bir söylentiler çıktı Olcan geliyor diye… Bu Olcan bu kadar iyi bir futbolcu değil. Kontra atak futbolcusu ve sadece sürati var.

Galatasaray’ın Olcan’a ihtiyacı yok. Olcan’ın yetenekleri sınırlı bundan sonra üstüne koyamaz ama Gökhan Töre daha çok geliştirir kendini…

Gökhan Töre’de son rakam, 7 milyon euroya kadar çıkmada bir sakınca yok. 7 milyon euro Gökhan Töre’ye verilmez diyenler olabilir. Belki haklıda olabilirler. Lakin kontenjan sıkıntısı bunu mecbur kılıyor.

Galatasaray, Gökhan Töre ve Tarık Çamdal ile sağ kulvarı oluşturmalı. Veysel Sarı’nın da mutlaka üstüne düşülmeli.

Benim Mancini’ye güvenim yok. Bunları onun yapacağına inanmıyorum. Mancini ile devam edilmesini de istemeyenlerdenim. Fakat devam edilse de edilmese de bunlar olması gereken gerçekler çünkü en basit mantık ile matematik diye bir gerçek var.

HAKAN ÇALHANOĞLU’DA MI KAÇSIN

Kaçırdığımız adamların haddi hesabı yok. Ne futbolcuları 2 milyon euro uğruna kaçırdık. Bir adam var adı Hakan.

4 ay önce Galatasaray’a gelmek istiyorum diyor. Bonservisi yüksek diyor almıyor bizim yönetim… Peki 20 milyon euro olduğunda bonservisi pişman olmayacak mısınız?

Galatasaray, Hakan Çalhanoğlu’nu 8 milyon euroya kadrosuna katar. 10 milyon euro istiyorlarsa da verilmelidir. Hakan Çalhanoğlu demek, Galatasaray’ın orta alanında yıllarca sorun yaşamaması demektir.

Fener ilgilense alır gelir. Çocuk Galatasaraylı ve Hamburg’da kalmayı da pek istemiyor gibi son zamanlarda…

Galatasaray’ın elinde bu kadar koz varken tek sorun maddiyat olamaz. O zaman sormazlar mı adama, Ontivero’yu, Hajrovic’i, devre arasın da oynatmadığın 9 adamın 7 tanesini niye aldın diye?

ERKAN ZENGİN’DE TAKAS FORMÜLÜ

Galatasaray, Gökhan Töre’yi alamazsa Olcan’ı da almasın.

Sağ beki Tarık ile kurup, sağ açığa Antonio Valencia ayarında bir futbolcu getirsin. Hatta direk Antonio Valencia’yı getirsin. Hem ön tarafta skora etki eden daha fazla futbolcu olur.

Hem de yıllarca İngiltere de başarı ile görev yapan büyük bir bomba artık Galatasaray’da olmuş olur. M.Unıted’in bu sene yaşamış olduğu şanssız tablodan, Galatasaray gerekirse kendi lehine bir şeyler çıkarmalı.

Kontenjan sıkıntısı var ve Valencia geliyor. O zaman sol açıkta Erkan Zengin’e emanet demektir. Arkasın da Telles oynar. Bir de Tarık Çamdal gelirse, ısrarla sağ bekleri sol bek oynatan Mancini’nin bu çilesini çekmemiş oluruz. Tarık, Alex’in yokluğunda sol beke geçer. Sağ bekte Veysel oynar. Erkan Zengin’de sol açıkta devam eder.

Erkan Zengin çok başarılı ve büyük takımlarda oynayacak kapasitede bir futbolcudur. Olcan Adın gibi tekniği olmayan, sürati ve kısa boyu ile adam geçmeye çalışan bir isim değildir. Aksine fizik gücü yüksek, bileklerine hakim, kolay çalım atabilen, iyi top tutabilen bir isim.

Galatasaray Erkan Zengin’de takas formülü kullanabilir ve Eskişehir’e kadrosunda düşünmediği 2-3 futbolcuyu verebilir.

Bu kanat oyuncuları hakkında söylediğim bütün olaya, aynı mantık ile bakarsak Erkan Zengin değil de bir yabancı alınılacaksa, o zaman sağ açığın Gökhan Töre’den oluşturulması gerekiyor.

Bunlar da kadronun ne kadar titiz kurulması gerektiğini bize net bir şekilde göstermektedir.

Benim şahsi görüşüm olarak GELMESİ GEREKENLER;

TARIK ÇAMDAL (sağ bek)

ÖMER TOPRAK (stoper)

HAKAN ÇALHANOĞLU (çok yönlü bir orta saha)

GÖKHAN TÖRE (Sağ açık)

ERKAN ZENGİN (sol açık)

MEVLÜT ERDİNÇ (forvet)

VALENCİA—sağ açık (Alınılamazsa o ayarda kaliteli bir kanat oyuncusu)

GOMİS (forvet)

Gitmesi gerekenleri yazmıyorum şimdilik… O kadar çok gitmesi gereken adam var ki sanırım 15 isim bir den yazabiliriz.

Galatasaray yönetimi, bu sorunları görmemezlikten gelmemeli. Görmemezlikten gelmekten daha beter olanı da, bu sorunları yerli değil yabancı ile çözmeye çalışmak istemeleridir.

Kimse boşu boşuna, Torres, Benzema dememelidir. Galatasaray’ın 2 transfer ile ayağa kalkabileceğini asla düşünmüyorum.

Galatasaray’ın stoper, sağ bek, forvet ve alternatif forvet eksikliği var.

Galatasaray’ın sol açık, sağ açık eksikliği var.

Galatasaray’ın orta alan da Melo, Selçuk ve Sneijder’in olmadığın da Ceyhun’a muhtaç olan bir eksikliği var.

Bu ve bu gibi sorunları görmezden gelip, 2 transfer ile takımın toparlanmasını beklemek mantıklı olmaz.

Tüm Galatasaraylılara saygı ve sevgilerimle…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...