Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Aysal'ın Transfer Beceriksizliği Bıktırdı
 Tem
29
 2014

Ünal Aysal beceriksiz birisi.

Beşiktaş, Demba Ba’yı getirdi. Fenerbahçe Diego’yu getirdi

Geçen de yazdım bunları…

Beşiktaş golcüsünü 6 milyon euroya bitirdi. Galatasaray, 6 milyon’a Demba Ba gibi golcü bulmuş getiremedi.

Ünal Aysal’ın yönetim kadrosu çok talihsiz bir kadro...

Bugüne kadar kabul edilse de, edilmese de, Fatih Terim, Hasan Şaş, Ümit Davala, Taffarel ve A.Albayrak faktörü sayesin de Galatasaray başarılar yakaladı. Sonrasında yaşanılan tüm olaylar, Galatasaray’a günden güne geri götürdü. Dönüp eskiye ağlamak yerine,  şimdi ne yaparım diye düşünmek gerekiyor.

Ünal Aysal gibi bir isim, göz göre göre defalarca kez yalan söylüyor. Galatasaray başkanına yalan söylemek yakışmıyor. Galatasaray başkanı yalan söylemez. Söylememelidir.

Taraftarına boş vaatler vermemeli ve söylediğini yapmalıdır. 2 haftaya transferi bitiririz deyip, 2 ayda bir tane santrafor takviyesini bile gerçekleştirememek utanç vericidir.

Ben bir Galatasaray taraftarı olarak Ünal Aysal’ın son 1 yıldır Galatasaray başkanlığı yapmasını kabullenemiyorum. 1 yıldır utanç duyuyorum. Bir Galatasaray taraftarı olarak, Ünal Aysal’ın da savunulacak hiçbir şeyini görmüyorum.

Terim’den öncesi ve Terim’den sonrası diye bakalım olaylara… Terim’den sonra Aysal’da yok. Yani artık Terim’in de adını yazmayı, konuşmayı, gitmeseydi şöyle böyle olurdu demeyi doğru bulmuyorum. Galatasaray Fatih Terim’den ibaret değil. Gönder gönder getir ne iş? Galatasaray hastalıklarından kurtulmalıdır. Galatasaray’ın doğru ve başka isimlere de açılması lazım.

Neredeyse 15 sene önce gönderdiğin Fatih Terim ve Lucescu’yu her sene getirmeye çalışıyorsan sende çok ciddi bir sıkıntı var demektir.

Her yıl kulübeye bile zor giren ve yılda toplasan beş maçın ikisinde iyi olan Sabri gitmesin diye diretiyorsan, sende çok ciddi sıkıntı var demektir.

Sırf Galatasaraylı diye Sabri bu takımdan her yıl 1 milyondan fazla para alacak öyle mi? Galatasaraylı ise, 250 binlerde bir rakama oynasın o zaman… Ne kadar saçma bir mantık. Galatasaray artık bazı hastalıklarından kurtulmalıdır.

O kadar hastalıklı olmuşuz ki, hastalıklı hocalara yöneliyoruz. Gelen adam Ceyhun’u oynatıyor, Sneijder’i sola çekiyor, Melo’yu stoper de son adam yapıyor, Semih’i kesip Hakan’ı oynatıyor, Galatasaray her hafta berabere kalıp yeniliyor ama biz hastalıklarımızdan kurtulduğumuzu düşünüyoruz. Yeni bir yapı ve sisteme geçtiğimizi sanıyoruz. Hastalıklı kafa, hastalıktan başka bir şey doğurmuyor.

Galatasaray cesur olmalıdır.

Galatasaray artık hastalıklarından kurtulmalıdır ama ne yazık ki Galatasaray’ı hastalıklar yönetiyor

Tarık Çamdal gibi bir adam üzerinden Salih Dursun’a verdiğin para için tartışıyorsun. Tarık’a bu parayı vermem sen bana şu paraya sat, ben üste istediğin o paraya da Salih Dursun gibi bir adam daha getireceğim diyorsun…

Öyle mi? Gerçekten öyle… Maalesef ki öyle. Galatasaray Tarık transferin de, 1-2 milyon euroyu konuşuyor. Fakat göndermezse, sözleşme yenilerse, bir yılda o parayı da Sabri’ye veriyor…

Hajrovic 3.5 milyon euroya geliyor. Gidişi zaten belli hepimiz gördük. Yani bu kafaların yönettiği bir Galatasaray taraftarı var.

Kimileri diyor ki; Aysal’dan iyi mi biliyorsunuz?

Samimi söylüyorum, kahvede futbol izleyen fanatik bir Galatasaray taraftarı bulalım, önüne bütçe koyalım, takıma transfer gerçekleştir diyelim, Aysal ve yönetiminden daha iyi transferler yapar. Hajrovic’e ve Salih’e para vermez, aynı paraya Tarık’ı getirir.

Ocak ayında alamadığın Tarık’ı, şimdi tüm kozlar elinde yine alamıyorsun. Mevlüt’ü aldık diye açıklama yapıyorsun ama hocan belli değil. Olcan geliyor hocanın haberi yok Allah dan iyi topçu da hoca da pek bir şey demiyor.

Yahu Ünal Aysal, sen bizimle dalga mı geçiyorsun?

Ağustos ayı geldi çattı. Sağ bekin belli değil. Tarık Çamdal gibi bir adam var alabileceğin, ısrarla almıyorsun.

Stoper kurgun belli değil.Stoperin de Semih’in yanına geçecek adam kim olacak kimse bilmiyor. Hocaya sor o da bilmiyor.

Forvetin belli değil. Kaldı ki Burak ve Umut ile bu işi çözerim, araya bir de Mevlüt’ü alırım diye olaya bakıyorsan temelli yandın demektir. Mevlüt’ün Umut’dan çok fazlası var belki peki ya Burak’dan neyi fazla?

Kendini atmaz, o kadar boş kaleye kaçırmaz.

Zira, savunma arkasına sarkmasını, Burak gibi sürekli hareket halinde olmasını bekleyebilir miyiz? Bence hayır…

Galatasaray’ın, hızlı, adam geçen, son vuruşları üst düzey, 1.80 üstü bir santrafora ihtiyacı var. Hep diyorum, Emenike gibi, Sow gibi bir adama ihtiyacı var. Belki olmuşken bir de pivot olsun dersin, Llorante’de olur. Campell olur belki… Fakat bir gerçek var ki, Galatasaray’ın golcüsü yabancı olacak ve gerçekten kaliteli bir golcü olacak.

Galatasaray golcü almazsa, Galatasaray sağ bek almazsa, yani özellikle bu iki mevkie takviye yapmazsa, şampiyonluğu göz göre göre Fener’e armağan eder.

Galatasaray, 1 santrafor ve 1 sağ bek transferini en fazla 12 milyon euro’ya kapatacaktır. Akıllı olursa bu iki transferi bir an önce bitirir…

Galatasaray yönetimi ve her seferin de aklımı seveyim diyen Ünal Aysal, kimseyi getiremediği gibi, kimseyi de gönderemiyor.

Bugün bakıldığın da Amrabat’dan tutalım bir çok gereksiz isim hâla Galatasaray kadrosunda yer alıyor. Bunların durumu ne olacak belli değil. Bu adamlar ile kampa gidiyorsun ama santrafor ve sağ bekin kampta yok çünkü almamışsın.

Yıllardır seni ağlatan golcü takviyesini yapmamışsın. 1,5 yıldır saçını yolduğun sağ bek takviyesini gerçekleştirmemişsin. Ünal Aysal konuşuyor ama boş konuşuyor.

Çocuk koysan yönetimin yerine bu kadar saçmalamaz.

Aysal iyi bir iş adamı olabilir. Ekonomiden iyi anlayabilir. Zira futboldan anlamadığı ortada. 1 aya ligler başlıyor, formanın önüne alacağın reklam belli değil.

Fenerbahçe izleyeceği yolu buldu. Beşiktaş Vodafone ile anlaştı. Galatasaray’ın formasının önü boş kaldı. Ünal Aysal’ın tipik beceriksizlikleri.

Yani aynı kafa ile bakıyor olaya… 1-2 milyon fazla vermemek için Tarık’ı oyalayan Aysal, 3-5 milyon az veriyorlar diye de sponsor bulamıyor. En sonun da 10-15 milyon euro gibi bir rakamdan da olacak Galatasaray belli ki…

Yahu kardeşim, 3 tane şirket var. Her biri bir rakam sundu. Direttikçe direttin 3 aşağı 5 yukarı en iyisini buldun. Başka para verecek şirkette yok. Bunlar da fazlasını vermiyor. Daha ne duruyorsun arkadaş bassana imzayı… Şaşırmamak ve çıldırmamak elde değil.

Galatasaray’da paralar sokağa atılıyor. Salih Dursun’lar, Ontivero ve Burdisso’lar, Umut Gündoğan gibi isimlere verilen paralar boşa harcanılmış oluyor. Bu yönetimin hangi başarısını konuşacağız peki? Yani yazık günah…

Eğer bu yönetim başarılı ise, Fikret Orman’ın Real Madrid başkanı olması gerekiyor. Adama gerçekten helal olsun. Başka da bir şey denilmez…

Aslın da daha yazacak çok şey var ve Galatasaray için değer biliyorum ama Aysal için değmez. Bu yüzden makaleme de burada son veriyorum.

Tüm Galatasaray taraftarlarını sarı kırmızı yüreklerinden öperim.

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...