Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
4 İsim ÇIK, 4 İsim GİR !
 Şub
18
 2014

Maalesef Mancini’nin 4 tane gereksiz ama banko ismi var.

Hem formsuzlar, hem de yetenekli değiller.

Kim bu 4 isim?

Sabri, Burdisso, Drogba ve Ceyhun…

Bu isimlerin bir an önce kızağa çekilmesi, yerlerine teknik ve pres yapabilen, ayakları iyi ve kondisyonu yüksek futbolculara şans verilmesi lazım.

Sabri’nin Galatasaray’a zerre kadar faydası yok. Ne ofansif olarak, ne de defansif olarak Sabri takıma hiçbir şey vermiyor. Mancini ısrarla, bir sağ da bir solda deneyip duruyor. Veysel Sarı, Sabri’den hem fizik olarak, hem de oyun tarzı olarak çok daha iyi bir oyuncu. Veysel daha iyi ortalar yapan, topla daha iyi gidebilen ve Sabri’den daha doğru pozisyon alabilen bir futbolcu.

Mancini, Sabri ısrarından vazgeçmeli. Veysel’i sağ beke monta etmeli. Salih Dursun, ikinci Mustafa Sarp vakası. Bir futbolcunun koşmasından anlarsınız nasıl bir futbolcu olduğunu. Salih çok hantal bir isim. Veysel, şuan sağ beke yazılacak en doğru isim.

Eboue’nin formu oldukça düşük. Sürekli her pozisyonda kendini atıyor. Şampiyonlar liginde belki oynatılabilir ama ligde hele ki şuan için asla Eboue’ye güvenilmez. Veysel bir an önce sağ beke geçmeli.

Dany, gönderildi. Hepimiz sevindik. Dany gitti dedik. Hazır bir adam gelir diye düşünüyorduk ama daha kendi takımında oynamayan Burdisso denen bir adam geldi.

Adam Antalyaspor’lu Tita’nın yanında koşup önüne yatmaktan aciz. Tita ile güreş tutmaya çalışıyor. Kardeşim yat önüne adamın vurmasını engelle, gol olacaksa da öyle olsun.

Burdisso bunu yapamaz!

Çünkü Burdisso çok hantal, tekniği sıfır ve tek hamleli bir stoper. Chedjou başta olmak üzere, Koray ve Emre Can, Burdisso’dan 2 gömlek daha iyi adamlar.

Hazır ve formda bir Gökhan Zan ile her zaman ki Semih ikilisini, Burdisso denen el bombasına her zaman tercih ederim.

Drogba, Galatasaray’ı kafasından silmiş. Chelsea maçlarında şans verilmeli. Oynarsa Avrupa’da Drogba ile devam oynamazsa kendi bilir.

Drogba’ya bir an önce haddini bildirmeli birisi. O birisi Tugay olur, Mancini olur artık bilemem. Bu adam kendini Galatasaray’dan üstün görüyor bu çok açık.

Tugay yıllarını vermiş bu takıma. Sen kimsin Drogba? Tugay’ın elini sıkmıyor, medya zaten Galatasaray’ın üstüne oynuyor böyle kritik bir dönemde kaos üstüne kaos yaratıyor. Drogba saha da koşmaktan aciz. Adamın topa dokunacak gücü yok.

Sezon başından beri Galatasaray 40 metre’de faul alsa oradan kaleye vuruyordu ısrarla… Hiçbir anlamı yok saçma sapan işler yapıyordu. Drogba efendi şimdi de sahada takım arkadaşlarına bağırıyor, pas verin diyor, topu aldığında ya kaptırıyor ya da rakibe faul yapıyor.

Drogba’nın yerine Ontivero’yu veya Hajrovic’i sağ açığa yazıp, forvette Burak’ı tek başına bırakmak en doğru karar olur. Dönem dönem, Ontivero ile Burak saha içinde değişen taktikte çift forvet gibi oynayabilirler. Ontivero’nun bu özelliği var. Ayakları çok iyi, adam eksiltebiliyor. Drogba’dan daha hazır ve daha güven veren bir adam. Top ona geldiğinde bir şey bekliyor insan…

Ontivero, bence Hajrovic’den de daha hazır isim. Hajrovic şuana kadar ben buyum demedi ama Ontivero o görüntüyü verdi.

Sağ açığa Ontivero’yu yazmak çok doğru bir tercih olacak. Arkasında Veysel, yanında Melo Selçuk Sneijder ile güzel paslaşmalar ve ayağa oynanan bir futbol ortaya koyacaktır.

Gelelim Ceyhun efendiye…

Adamın Galatasaray’a saha da zerre kadar yararı yok. Sabri’ye kızıyoruz orta yapmıyor, etkisiz, doğru pas ekstra bir öne çıkış ortaya koymuyor diye. Drogba’ya kızıyorum egoist, artistlik peşinde diye. Burdisso’ya kızıyoruz hantal diye ama Ceyhun’a ne demeli bilmiyorum.

Ceyhun top bana gelmesin diye dua ediyor. Aldığı topu da geriye oynamaktan başka hiçbir işe yaramayan bir adam. Mancini hoca ise bu adamı derhal tribüne yollar. Kulübede olması bile büyük yanlış olur. Umut Gündoğan, Yekta ve Emre Çolak gibi formda olan futbolcular varken, Ceyhun gibi amatör takım futbolcusu kapasitesinde ki adam Galatasaray’da hangi akılla oynatılır anlamak mümkün değil.

KADRODA Kİ SIKINTI ÇOK BASİT

Mancini 3-5-2’nin kendisinin sonu olacağını düşünerek, vazgeçip 4’lü defansa döndü. Bu sefer de 4’lü defansa Burdisso diye amatör bir futbolcu koydu.

Hazırlık maçlarında daha hazır görüntü veren Emre Can ve Koray ikilisi yerine aylardır maça çıkmayan Burdisso’yu oraya yazdı.

Aslında Mancini ön tarafı bu kadar anlamsız oyunculardan kurmasa, Burdisso da bu kadar sırıtmayacaktı…

 Mancini ısrarla her maça 4 tane göbek oyuncusu ile çıkıyor.

Ceyhun, Selçuk, Sneijder ve Felipe Melo.

Bu kadar orta alan futbolcunu Mancini hangi akla hizmet oynatıyor anlamış değilim. Burak’ı sağ çizgiye hapsedip orada kaybediyor.

Sneijder’i de sol çizgiye hapsedip orada eritiyor… Drogba’da ön tarafta tek başına yürüyor.

Mancini durumun böyle olduğunu görünce de Sneijder’i öne itiyor, Burak sağ tarafta stoperlerin öne oynadığı topta kayboluyor. Drogba top nereye gidiyor diye bakarken, Galatasaray’ın orta alanda 3 futbolcusu kalıyor. Birisi Melo, diğeri Selçuk, bir diğeri de Ceyhun.

Rakip Arena’da başaramıyor bel ki ama kendi sahasında Ceyhun’lu Galatasaray’ın orta sahasını çabuk oyuncular ile geçiyor.

Melo kart sınırında olduğu zaman, pasif futbol oynayıp riskten kaçıyorsa, rakip zaten elini kolunu sallaya sallaya top dönderiyor.

Bu kadar defans oynamaya çalışan Mancini, rakibin bu kadar top yapmasına nasıl tahammül ediyor anlamak güç.

Kime kızıyoruz?

Burdisso, Ceyhun, Sabri, Drogba…

 

Mancini, Antalyaspor’u yenebilmek için, oyuncu değişiklikleri yaptı.

Kimler çıktı?

Burdisso çıktı, Ceyhun çıktı ve Drogba çıktı…

Mancini bu kadar vazgeçilmez yaptığı adamları kenara alıyor. Mancini bunun bile farkında değil. 4 oyuncu değiştirme hakkı olsa, Sabri’yi de çıkaracaktı…

Bir hoca kendini bu kadar çaresiz duruma düşürmemeli. Transferse transfer. 9 adam aldırdın be hoca.

Burdisso’yu niye aldın? Daha hazır bir adam kiralayamaz mıydık? Salih Dursun’u niye aldın. Yada aldırdın her neyse… Bir arada Salih Dursun’u forvet oynatan bir Mancini vardı…

Mancini’nin yapacağı iş kolayken, ısrarla zoru seçmesine zerre kadar anlam veremiyorum. Bir Sneijder ve Burak Galatasaray’ın kanatlarında oynayacaksa, niye aldın Hajrovic’i, Ontivero’yu, Veysel’i be hoca?

Mancini cesur olmalı. Cesur davranmalı. Topun arkasına, bitmiş Drogba, hiçbir varlığı olmayan Ceyhun, düz bir oyuncu olan Sabri ve aldığı topu ileriye şişiren Burdisso ile geçip maç kazanılmaz. Bu futbolcular ile Arena’da kazandığını sanan Mancini aslında Arena’da kazanmadığının farkında değil.

Galatasaray Arena’da atmosfer ve taraftar baskısı ile kazanıyor.

Yoksa Bursa’ya 6 atan, Eskişehir’i sahadan silen Galatasaray, Rize’nin 5 attığı Antep’i de, iki tane kontra atak futbolcusuna kendini bağlamış Antalyaspor’u da deplasmanda rahat geçerdi zaten…

Mancini cesur davranmalı diyorum çünkü Drogba’yı Beşiktaş maçında tribünde oturtmaktan daha doğru bir seçim olamaz.

Galatasaray 5 yabancı, kulübe de Drogba ile çıkamaz maça.

Drogba saha da zaten yok. En doğru karar direk tribüne yollamak.

Chelsea maçında Drogba yeniden sezon sonuna kadar bir diriliş yapar mı bilemem. Yaparsa kendi bilir. Yapmazsa da hiç önemi yok. Galatasaray Ontivero ya da Hojrovic ile oynar. Hem daha iyi pres yapar, hem daha iyi ayakta top tutar…

Galatasaray’ın Beşiktaş maçında en ideal ilk 11’ini açıklayarak yazacağım.

Muslera en başta kağıda yazılacak isim.

Stoper de: Chedjou ve Semih ikilisi yer almalı. Sağ bekte kağıda yazılacak en doğru isim Veysel Sarı. Sol bekte Alex Telles olmazsa olmaz bir isim…

Sol açıkta, kupa maçlarında fizik ve kondisyon olarak dinç olan Emre Çolak’a görev vermek en doğru tercih. Galatasaray, son 2 sezondur Emre Çolak’ı çoğu maçta zaten sol açık oynattı. Elde yoktu da oynattı orası ayrı ama oynattı ve verim de aldı.

Hakan Balta hazırsa, sakat değilse ve formda ise, ki bunu da ben değil teknik heyet ve en başta Mancini’nin bilmesi lazım, o zaman Hakan’ı sol beke çekip, Alex Telles’i sol açığa monta etmek de çok doğru bir tercih olur.

Zira öyle değilse, Alex Telles ve Emre Çolak ikilisi sol kulvarı oluşturmalı. Tutup Sabri’yi tekrar sola çekmenin yada Sneijder’i orada öldürmenin hiçbir anlamı yok !

Sağ açıkta, Ontivero başta da söylediğim gibi mutlaka artık takıma monta edilmeli. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan, içeri kat eden, süratli ve adam eksiltebilen, fizik ve kondisyon olarak da hiçte fena sayılmayacak bir görüntü veren Ontivero yerine kalkıpta, ayakta durmaya dermanı olmayan Drogba’ya kontenjan teslim edilirse, göre göre kaçacak bu şampiyonluk.

İster Hajrovic sağ açıkta oynasın, ister Ontivero… Benim tercihim Ontivero çünkü yazının başında da söylediğim gibi daha çoklu özelliği olan ve daha iyi bir görüntü veren isim Ontivero oldu şuana kadar…

Ön libero’da Selçuk ve Melo ile devam edilmeli.

Selçuk bahsedildiği kadar da formsuz bir görüntü vermiyor. Alıyor oynuyor.Kızağa çekilecek 4 tane isim varken kalkıp 4 isimi de oynatmaya devam etmek, onların yerine Selçuk’u kenara almak hiç doğru olmaz.

Drogba bekliyor, yırtıcı ve defans bozma özelliği olan Burak’ı Mancini alıp sağ çizgi de görev adamı yapmış. Kalkıp Selçuk’a niye arkaya top atmıyorsun dersek vefasızlık ederiz. Umut Gündoğan ve Yekta da şuan formda olan adamlar ama Selçuk’un artıları bu isimlerden daha fazla.

Forvetin arkasına, Sneijder serbest olarak bırakılmalı. Oyun zekası oldukça yüksek olan ve göbekte sağa sola iyi top dağıtabilen Sneijder’i sol açıkta ısrarla oynatmak mantıklı iş olamaz. Sneijder, ayakta top tutan bu 4’lü orta sahanın önüne gizli bir adam olarak serbest bırakılmalı. Daha etkili olacağı kesin. Dar, pres yapan ve sürekli koşan bu orta saha ile Galatasaray kolay kolay gol yemeyeceği gibi, gol de bulacaktır.

Burak ön tarafta yalnız bırakılmalı. Sol açıkta Emre, sağ açıkta Ontivero, Burak’ın arkasında Sneijder, orta sahanın göbeğinde Selçuk ve Melo gibi isimler var.

Burak’ın her zaman ki gibi savunmanın arkasına yapacağı koşular başta olmak üzere, yaptığı pres ve önde baskı, arkadasın da oynayan bu 5 ismi de gol atmaya hep yakın kılacaktır…

Galatasaray hücum özelliği olan Ontivero veya Hajrovic, Sneijder, Selçuk, Burak, Felipe Melo gibi isimlerle rahat gol bulur zaten… Önemli olan nokta, önde baskı…

Galatasaray rakip orta alana gelsin basıp öne çabuk oynayayım diyor ama Ceyhun gibi, Drogba gibi, sağ çizgi de boşuna gidip dönen Sabri gibi adamlar ile bu düşünce de doğru değil. Bu sistem de doğru değil… Mancini’nin bunu artık görmesi lazım. Bu kadar inat ile şampiyonluk göre göre verilmez…

Muslera,Veysel, Chedjou, Semih,Alex, Melo, Selçuk, Ontivero, Emre Çolak, Sneijder ve Burak’lı Galatasaray 11’inin kulübesinde de doğru isimler yer almalı.

Galatasaray’ın kulübesin de oyuna etki edebilecek ve formda adamlar oturmalı.

Umut Gündoğan ve Yekta kulübe de yer almalı. Selçuk ve Melo’ya maç esnasında bir şey olması durumunda sonuca etki edebilecek ve dikine oynayabilecek şu an için en hazır olan isimler Umut ve Yekta belli ki…

Sağ bekte Veysel’e alternatif olarak kontenjandan dolayı Eboue’yi yazamıyorsak ve Salih’de ağar bir adam diyorsak mecburen Hamit’de hazır olmadığı için Sabri’yi yazabiliriz. Veysel’in atılması ya da sakatlanması göz önünde bulundurarak, sonuçta kulübe de yer alıyor.

Hazır Hakan Balta’da kulübe de yer alabilir. Telles’in alternatifi yok. Zira Hakan hazır değilse, maç esnasın da Telles’de gelişecek olumsuz bir sonuç doğrultusun da yine mecburen Sabri çekilir oraya belli ki… Bu doğru değil tabi ama başka da çare yok. Zaten bu olumsuzlukların yaşanması da çok düşük ihtimaller… Yine de sivri düşünmek gerekiyor. Kulübe de hızlı, dikine gidebilen ve formda adamlar yer almalı. Kulübe de Salih yerine Sabri’yi her zaman herkes tercih eder.

Umut Bulut’da kulübe de olması gereken isimlerden birisi…  Performansına göre Emre Can ve Koray Günter’den en az bir tanesi, sakat olmaması ve formda olması durumunda da banko Gökhan Zan kulübe de yer almak zorunda… Yedek kaleci olarak da Ufuk, kulübeye en doğru tercih olur.

Mancini macera aramaktan vazgeçer ve kadroyu böyle şekillendirir ise Galatasaray, Beşiktaş’ı Arena’da devirir ve deplasmanda da artık kazanmaya başlar.

 

Bizim tribünde bağırıp inanmaktan, futbolcularımızın da son topa kadar koşup saldırmaktan başka şansı yok.

Büyük Galatasaray’ın büyük taraftarına sevgilerimle…

Maalesef Mancini’nin 4 tane gereksiz ama banko ismi var.

Hem formsuzlar, hem de yetenekli değiller.

Kim bu 4 isim?

Sabri, Burdisso, Drogba ve Ceyhun…

Bu isimlerin bir an önce kızağa çekilmesi, yerlerine teknik ve pres yapabilen, ayakları iyi ve kondisyonu yüksek futbolculara şans verilmesi lazım.

Sabri’nin Galatasaray’a zerre kadar faydası yok. Ne ofansif olarak, ne de defansif olarak Sabri takıma hiçbir şey vermiyor. Mancini ısrarla, bir sağ da bir solda deneyip duruyor. Veysel Sarı, Sabri’den hem fizik olarak, hem de oyun tarzı olarak çok daha iyi bir oyuncu. Veysel daha iyi ortalar yapan, topla daha iyi gidebilen ve Sabri’den daha doğru pozisyon alabilen bir futbolcu.

Mancini, Sabri ısrarından vazgeçmeli. Veysel’i sağ beke monta etmeli. Salih Dursun, ikinci Mustafa Sarp vakası. Bir futbolcunun koşmasından anlarsınız nasıl bir futbolcu olduğunu. Salih çok hantal bir isim. Veysel, şuan sağ beke yazılacak en doğru isim.

Eboue’nin formu oldukça düşük. Sürekli her pozisyonda kendini atıyor. Şampiyonlar liginde belki oynatılabilir ama ligde hele ki şuan için asla Eboue’ye güvenilmez. Veysel bir an önce sağ beke geçmeli.

Dany, gönderildi. Hepimiz sevindik. Dany gitti dedik. Hazır bir adam gelir diye düşünüyorduk ama daha kendi takımında oynamayan Burdisso denen bir adam geldi.

Adam Antalyaspor’lu Tita’nın yanında koşup önüne yatmaktan aciz. Tita ile güreş tutmaya çalışıyor. Kardeşim yat önüne adamın vurmasını engelle, gol olacaksa da öyle olsun.

Burdisso bunu yapamaz!

Çünkü Burdisso çok hantal, tekniği sıfır ve tek hamleli bir stoper. Chedjou başta olmak üzere, Koray ve Emre Can, Burdisso’dan 2 gömlek daha iyi adamlar.

Hazır ve formda bir Gökhan Zan ile her zaman ki Semih ikilisini, Burdisso denen el bombasına her zaman tercih ederim.

Drogba, Galatasaray’ı kafasından silmiş. Chelsea maçlarında şans verilmeli. Oynarsa Avrupa’da Drogba ile devam oynamazsa kendi bilir.

Drogba’ya bir an önce haddini bildirmeli birisi. O birisi Tugay olur, Mancini olur artık bilemem. Bu adam kendini Galatasaray’dan üstün görüyor bu çok açık.

Tugay yıllarını vermiş bu takıma. Sen kimsin Drogba? Tugay’ın elini sıkmıyor, medya zaten Galatasaray’ın üstüne oynuyor böyle kritik bir dönemde kaos üstüne kaos yaratıyor. Drogba saha da koşmaktan aciz. Adamın topa dokunacak gücü yok.

Sezon başından beri Galatasaray 40 metre’de faul alsa oradan kaleye vuruyordu ısrarla… Hiçbir anlamı yok saçma sapan işler yapıyordu. Drogba efendi şimdi de sahada takım arkadaşlarına bağırıyor, pas verin diyor, topu aldığında ya kaptırıyor ya da rakibe faul yapıyor.

Drogba’nın yerine Ontivero’yu veya Hajrovic’i sağ açığa yazıp, forvette Burak’ı tek başına bırakmak en doğru karar olur. Dönem dönem, Ontivero ile Burak saha içinde değişen taktikte çift forvet gibi oynayabilirler. Ontivero’nun bu özelliği var. Ayakları çok iyi, adam eksiltebiliyor. Drogba’dan daha hazır ve daha güven veren bir adam. Top ona geldiğinde bir şey bekliyor insan…

Ontivero, bence Hajrovic’den de daha hazır isim. Hajrovic şuana kadar ben buyum demedi ama Ontivero o görüntüyü verdi.

Sağ açığa Ontivero’yu yazmak çok doğru bir tercih olacak. Arkasında Veysel, yanında Melo Selçuk Sneijder ile güzel paslaşmalar ve ayağa oynanan bir futbol ortaya koyacaktır.

Gelelim Ceyhun efendiye…

Adamın Galatasaray’a saha da zerre kadar yararı yok. Sabri’ye kızıyoruz orta yapmıyor, etkisiz, doğru pas ekstra bir öne çıkış ortaya koymuyor diye. Drogba’ya kızıyorum egoist, artistlik peşinde diye. Burdisso’ya kızıyoruz hantal diye ama Ceyhun’a ne demeli bilmiyorum.

Ceyhun top bana gelmesin diye dua ediyor. Aldığı topu da geriye oynamaktan başka hiçbir işe yaramayan bir adam. Mancini hoca ise bu adamı derhal tribüne yollar. Kulübede olması bile büyük yanlış olur. Umut Gündoğan, Yekta ve Emre Çolak gibi formda olan futbolcular varken, Ceyhun gibi amatör takım futbolcusu kapasitesinde ki adam Galatasaray’da hangi akılla oynatılır anlamak mümkün değil.

KADRODA Kİ SIKINTI ÇOK BASİT

Mancini 3-5-2’nin kendisinin sonu olacağını düşünerek, vazgeçip 4’lü defansa döndü. Bu sefer de 4’lü defansa Burdisso diye amatör bir futbolcu koydu.

Hazırlık maçlarında daha hazır görüntü veren Emre Can ve Koray ikilisi yerine aylardır maça çıkmayan Burdisso’yu oraya yazdı.

Aslında Mancini ön tarafı bu kadar anlamsız oyunculardan kurmasa, Burdisso da bu kadar sırıtmayacaktı…

 Mancini ısrarla her maça 4 tane göbek oyuncusu ile çıkıyor.

Ceyhun, Selçuk, Sneijder ve Felipe Melo.

Bu kadar orta alan futbolcunu Mancini hangi akla hizmet oynatıyor anlamış değilim. Burak’ı sağ çizgiye hapsedip orada kaybediyor.

Sneijder’i de sol çizgiye hapsedip orada eritiyor… Drogba’da ön tarafta tek başına yürüyor.

Mancini durumun böyle olduğunu görünce de Sneijder’i öne itiyor, Burak sağ tarafta stoperlerin öne oynadığı topta kayboluyor. Drogba top nereye gidiyor diye bakarken, Galatasaray’ın orta alanda 3 futbolcusu kalıyor. Birisi Melo, diğeri Selçuk, bir diğeri de Ceyhun.

Rakip Arena’da başaramıyor bel ki ama kendi sahasında Ceyhun’lu Galatasaray’ın orta sahasını çabuk oyuncular ile geçiyor.

Melo kart sınırında olduğu zaman, pasif futbol oynayıp riskten kaçıyorsa, rakip zaten elini kolunu sallaya sallaya top dönderiyor.

Bu kadar defans oynamaya çalışan Mancini, rakibin bu kadar top yapmasına nasıl tahammül ediyor anlamak güç.

Kime kızıyoruz?

Burdisso, Ceyhun, Sabri, Drogba…

 

Mancini, Antalyaspor’u yenebilmek için, oyuncu değişiklikleri yaptı.

Kimler çıktı?

Burdisso çıktı, Ceyhun çıktı ve Drogba çıktı…

Mancini bu kadar vazgeçilmez yaptığı adamları kenara alıyor. Mancini bunun bile farkında değil. 4 oyuncu değiştirme hakkı olsa, Sabri’yi de çıkaracaktı…

Bir hoca kendini bu kadar çaresiz duruma düşürmemeli. Transferse transfer. 9 adam aldırdın be hoca.

Burdisso’yu niye aldın? Daha hazır bir adam kiralayamaz mıydık? Salih Dursun’u niye aldın. Yada aldırdın her neyse… Bir arada Salih Dursun’u forvet oynatan bir Mancini vardı…

Mancini’nin yapacağı iş kolayken, ısrarla zoru seçmesine zerre kadar anlam veremiyorum. Bir Sneijder ve Burak Galatasaray’ın kanatlarında oynayacaksa, niye aldın Hajrovic’i, Ontivero’yu, Veysel’i be hoca?

Mancini cesur olmalı. Cesur davranmalı. Topun arkasına, bitmiş Drogba, hiçbir varlığı olmayan Ceyhun, düz bir oyuncu olan Sabri ve aldığı topu ileriye şişiren Burdisso ile geçip maç kazanılmaz. Bu futbolcular ile Arena’da kazandığını sanan Mancini aslında Arena’da kazanmadığının farkında değil.

Galatasaray Arena’da atmosfer ve taraftar baskısı ile kazanıyor.

Yoksa Bursa’ya 6 atan, Eskişehir’i sahadan silen Galatasaray, Rize’nin 5 attığı Antep’i de, iki tane kontra atak futbolcusuna kendini bağlamış Antalyaspor’u da deplasmanda rahat geçerdi zaten…

Mancini cesur davranmalı diyorum çünkü Drogba’yı Beşiktaş maçında tribünde oturtmaktan daha doğru bir seçim olamaz.

Galatasaray 5 yabancı, kulübe de Drogba ile çıkamaz maça.

Drogba saha da zaten yok. En doğru karar direk tribüne yollamak.

Chelsea maçında Drogba yeniden sezon sonuna kadar bir diriliş yapar mı bilemem. Yaparsa kendi bilir. Yapmazsa da hiç önemi yok. Galatasaray Ontivero ya da Hojrovic ile oynar. Hem daha iyi pres yapar, hem daha iyi ayakta top tutar…

Galatasaray’ın Beşiktaş maçında en ideal ilk 11’ini açıklayarak yazacağım.

Muslera en başta kağıda yazılacak isim.

Stoper de: Chedjou ve Semih ikilisi yer almalı. Sağ bekte kağıda yazılacak en doğru isim Veysel Sarı. Sol bekte Alex Telles olmazsa olmaz bir isim…

Sol açıkta, kupa maçlarında fizik ve kondisyon olarak dinç olan Emre Çolak’a görev vermek en doğru tercih. Galatasaray, son 2 sezondur Emre Çolak’ı çoğu maçta zaten sol açık oynattı. Elde yoktu da oynattı orası ayrı ama oynattı ve verim de aldı.

Hakan Balta hazırsa, sakat değilse ve formda ise, ki bunu da ben değil teknik heyet ve en başta Mancini’nin bilmesi lazım, o zaman Hakan’ı sol beke çekip, Alex Telles’i sol açığa monta etmek de çok doğru bir tercih olur.

Zira öyle değilse, Alex Telles ve Emre Çolak ikilisi sol kulvarı oluşturmalı. Tutup Sabri’yi tekrar sola çekmenin yada Sneijder’i orada öldürmenin hiçbir anlamı yok !

Sağ açıkta, Ontivero başta da söylediğim gibi mutlaka artık takıma monta edilmeli. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan, içeri kat eden, süratli ve adam eksiltebilen, fizik ve kondisyon olarak da hiçte fena sayılmayacak bir görüntü veren Ontivero yerine kalkıpta, ayakta durmaya dermanı olmayan Drogba’ya kontenjan teslim edilirse, göre göre kaçacak bu şampiyonluk.

İster Hajrovic sağ açıkta oynasın, ister Ontivero… Benim tercihim Ontivero çünkü yazının başında da söylediğim gibi daha çoklu özelliği olan ve daha iyi bir görüntü veren isim Ontivero oldu şuana kadar…

Ön libero’da Selçuk ve Melo ile devam edilmeli.

Selçuk bahsedildiği kadar da formsuz bir görüntü vermiyor. Alıyor oynuyor.Kızağa çekilecek 4 tane isim varken kalkıp 4 isimi de oynatmaya devam etmek, onların yerine Selçuk’u kenara almak hiç doğru olmaz.

Drogba bekliyor, yırtıcı ve defans bozma özelliği olan Burak’ı Mancini alıp sağ çizgi de görev adamı yapmış. Kalkıp Selçuk’a niye arkaya top atmıyorsun dersek vefasızlık ederiz. Umut Gündoğan ve Yekta da şuan formda olan adamlar ama Selçuk’un artıları bu isimlerden daha fazla.

Forvetin arkasına, Sneijder serbest olarak bırakılmalı. Oyun zekası oldukça yüksek olan ve göbekte sağa sola iyi top dağıtabilen Sneijder’i sol açıkta ısrarla oynatmak mantıklı iş olamaz. Sneijder, ayakta top tutan bu 4’lü orta sahanın önüne gizli bir adam olarak serbest bırakılmalı. Daha etkili olacağı kesin. Dar, pres yapan ve sürekli koşan bu orta saha ile Galatasaray kolay kolay gol yemeyeceği gibi, gol de bulacaktır.

Burak ön tarafta yalnız bırakılmalı. Sol açıkta Emre, sağ açıkta Ontivero, Burak’ın arkasında Sneijder, orta sahanın göbeğinde Selçuk ve Melo gibi isimler var.

Burak’ın her zaman ki gibi savunmanın arkasına yapacağı koşular başta olmak üzere, yaptığı pres ve önde baskı, arkadasın da oynayan bu 5 ismi de gol atmaya hep yakın kılacaktır…

Galatasaray hücum özelliği olan Ontivero veya Hajrovic, Sneijder, Selçuk, Burak, Felipe Melo gibi isimlerle rahat gol bulur zaten… Önemli olan nokta, önde baskı…

Galatasaray rakip orta alana gelsin basıp öne çabuk oynayayım diyor ama Ceyhun gibi, Drogba gibi, sağ çizgi de boşuna gidip dönen Sabri gibi adamlar ile bu düşünce de doğru değil. Bu sistem de doğru değil… Mancini’nin bunu artık görmesi lazım. Bu kadar inat ile şampiyonluk göre göre verilmez…

Muslera,Veysel, Chedjou, Semih,Alex, Melo, Selçuk, Ontivero, Emre Çolak, Sneijder ve Burak’lı Galatasaray 11’inin kulübesinde de doğru isimler yer almalı.

Galatasaray’ın kulübesin de oyuna etki edebilecek ve formda adamlar oturmalı.

Umut Gündoğan ve Yekta kulübe de yer almalı. Selçuk ve Melo’ya maç esnasında bir şey olması durumunda sonuca etki edebilecek ve dikine oynayabilecek şu an için en hazır olan isimler Umut ve Yekta belli ki…

Sağ bekte Veysel’e alternatif olarak kontenjandan dolayı Eboue’yi yazamıyorsak ve Salih’de ağar bir adam diyorsak mecburen Hamit’de hazır olmadığı için Sabri’yi yazabiliriz. Veysel’in atılması ya da sakatlanması göz önünde bulundurarak, sonuçta kulübe de yer alıyor.

Hazır Hakan Balta’da kulübe de yer alabilir. Telles’in alternatifi yok. Zira Hakan hazır değilse, maç esnasın da Telles’de gelişecek olumsuz bir sonuç doğrultusun da yine mecburen Sabri çekilir oraya belli ki… Bu doğru değil tabi ama başka da çare yok. Zaten bu olumsuzlukların yaşanması da çok düşük ihtimaller… Yine de sivri düşünmek gerekiyor. Kulübe de hızlı, dikine gidebilen ve formda adamlar yer almalı. Kulübe de Salih yerine Sabri’yi her zaman herkes tercih eder.

Umut Bulut’da kulübe de olması gereken isimlerden birisi…  Performansına göre Emre Can ve Koray Günter’den en az bir tanesi, sakat olmaması ve formda olması durumunda da banko Gökhan Zan kulübe de yer almak zorunda… Yedek kaleci olarak da Ufuk, kulübeye en doğru tercih olur.

Mancini macera aramaktan vazgeçer ve kadroyu böyle şekillendirir ise Galatasaray, Beşiktaş’ı Arena’da devirir ve deplasmanda da artık kazanmaya başlar.

 

Bizim tribünde bağırıp inanmaktan, futbolcularımızın da son topa kadar koşup saldırmaktan başka şansı yok.

Büyük Galatasaray’ın büyük taraftarına sevgilerimle…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...