Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Sonuna Kadar Hamza Hamzaoğlu
 Eyl
22
 2015

Galatasaray’da son 19 senede sadece 2 antrenör net olarak başarılı oldu. İkisinin de Avrupa da kupası var. Biri Fatih Terim, diğeri Lucescu. Biri Uefa’yı aldı, diğeri Süper kupayı. Fazla ayrıntılara girmek istemiyorum ama neticeyi de yazmadan geçmek istemedim.

Bu 2 antrenör hariç, 2 tane de başarılı hoca var son 19 senede… Bir tanesi Gerets, diğeri de Hamza Hamzaoğlu… Gerets takımı şampiyon yaptı ama ertesi sezon Galatasaray yokları oynadı. Tabi mali durumda o dönemler çok kötüydü. Netice de, gelenler hep gidenleri arattı. Hep böyle olmadı ama genel anlamda böyleydi. Biz bazen gelen gideni aratmaz sansak da maalesef arattı. Fatih Terim hariç!

Yani efsane 2 isimden biri. Gelen Terim ise gideni aratmadı. Zira Terim bile ikinci döneminde Lucescu’yu arattı. Lakin oda efsane diğer isim…

  • Hamza hoca da 1 yıl olmadı geleli ama Galatasaray 3 kupa kaldırdı. Beğenmiyoruz bir türlü. Hemen başladık Ersun Yanal gelsin, Mustafa Denizli gelsin, Klopp gelsin demeye…

Ersun Yanal gelse ne yapacak? Hamza hocadan daha iyi işler mi yapacak? Yada biz bu kanıya nasıl vardık? Madem birisi önerilecek illa, piyasa da en mantıklı isim Klopp olur. Peki Klopp ne yapacak? Yada daha detaylı söylemek gerekirse, Rijkaard’lar dan, Mancini’ler den, Prandelli’ler den yandığımız yetmedi de, bir  de Klopp mu kaldı?

  • Kloop da gelse, başarılı olamaz. Yıllık 4 milyon maaşa 3 senelik imzalar, kovacağın zaman da 5 milyon Euro civarlarında bir tazminat alır gider.

Son 19 seneden bahsediyorum. Her sezon Fatih Terim gelsin, Lucescu gelsin diye ağlar dururuz hepimiz… Hamza hoca büyük şans. Giderse, Terim bir daha dönmez. Lucescu’nun da ömrü yetmez.

Taraftar Hamza hocaya yeterince destek vermiyor. Terim’in neredeyse her kareografi de resmi vardı. Hamza hocaya bir kareografi bile yapılmadı. Tam anlamıyla destek verilmesi lazım. Hoca rahat çalışmalı. Özgüveni yerine gelmeli. Son zamanlarda Hamza hoca zaten yeterince yıprandı. Dursun Özbek kedi, yönetim de kuzu gibi sus pus izliyor bu durumu. Kedi ve kuzu kılıklı başkan ve yönetiminin zihin haritası ise tilkiye benziyor. Kötü giderse işler, Hamza hocayı postalayacaklar akılları sıra…

  • Her gün yalan söyleyen bu başkan kalacak ama 3 kupalı adam gidecek. Bir Galatasaraylı olarak bunu hazmedemiyorum. Bu kadar basit değil.

Hamza hoca da insan hata yapabilir. Şenol Güneş, Pereira yapmıyor mu? Şişirilen Pereira’nın, ite ite goller kakalayan RVP’den Bursa maçında bir dayak yemediği kaldı. Medya kapatmaya çalışıyor üstünü ama biz Hamza hocayı yollayamadık bir türlü. Üstelik neden yollamak istiyoruz onu da bilemedik, anlayamadık…

İstikrar istiyorsak Hamza hoca bu takıma uzun yıllar hizmet etmeli. Galatasaray Denayer ve Carole gibi önümüzde ki 3 sezon da her yıl 2 futbolcu bulsa, Ş.Ligin de her yıl düzenli olarak en kötü yarı finale adını yazdırır. Hamza hocanın da hedefi ve arzusu bu. Demeçlerinde de defalarca kez dile getirdi.

Galatasaray’ın artık antrenörlere saçacağı parası yok. Lakin ısrarla Hamza hocayı yollamak isteyenler var ise, son 19 senedir oluşan bu tabloyu değiştirecek ismi önerebilir…

İlla da yollamak istersek, Mancini, Prandelli, Rijkaard, Hagi ve daha niceleri son 5 sezon içinde bu takımı çalıştırdı. Benim önerim, bence Hamza hoca 5 yıl kalsın. Biz de 5 sezon teknik direktör için para biriktirip, 2020 senesin de Morinho’yu getirelim. 1 sezon kalır gider. Önemi yok, hiç değilse Morinho geldi deriz.

  • İşin dalgası işte…




Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...