Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Uefa'dan Nasıl Ceza ALMAYIZ?
 Oca
19
 2016
  • UEFA cezayı verdi verecek. Galatasaray’ın 2015-2016 kriterlerine uymadığını ve gerekenin Şubat ayında yapılacağını söyledi. Transfer yasağı gelirse 1 yıldan fazla gelir gibi gözüküyor. Ayrıca çok yüksek ihtimalle Avrupa’dan 1 yıl men cezası verilir.

Galatasaray transfer yapmazsa Fener alır başını gider. Fener’e transfer yasağı gelmedi ve sadece Avrupa dan men cezası geldi, Galatasaray 2 sene lige ambargo koydu. Zengin camiası olmasına rağmen, Fener takımı Galatasaray’ın Terim’i yollaması ile toparlandı. Kimse kusura bakmasın ama Galatasaray, Fener’den yararlanamaz. Fener sezon sonu yine dünyaca ünlü 1-2 takviye yapıp gümbür gümbür oynar. Galatasaray şimdi akıllı olmak zorunda.

  • GALATASARAY UEFA’DAN GELECEK CEZADAN NASIL KURTULUR?

1-) Telles ve Bruma’nın opsiyonları 8 milyon Euro. Galatasaray bu adamları satmak istemese bile kulüpler parayı verirse alıyor.

Bruma ve Telles’in şimdi ki kulüplerine bir an önce haber yollanmalı. Galatasaray her iki kulübe de; ‘Uefa dan ceza almamak için oyuncularımızı şimdi satmak istiyoruz. Eğer şimdi alırsanız belirlediğimiz opsiyonun daha altında size satarız. Aksi taktir de transfer yapamayacağımız için sezon sonu bu adamları göndermeyiz. Ancak belirlediğimiz opsiyonu verirseniz sezon sonu otomatikman satın almış olursunuz. Sezon sonu 1 kuruş bile pazarlık yapmayız. Her iki kulübün de ortak nokta da anlaşarak, sıkıntılarımızı çözme doğrultusunda şuan anlaşalım’ haberini yollaması lazım!

Galatasaray Telles ve Bruma’yı en kötü pazarlık halinde kişi başı 5 milyon eurodan, toplamı 10 milyon Euro edecek şekilde satması gerekiyor. Bu parayı da verirler. Kulüplerinin de işine gelir. Sezon sonu yani Mayıs ayında 4 ay sonra tam 3 milyon Euro fazla vermekten kurtulurlar.

2-) Galatasaray Şubat ayına kadar bir an evvel futbolcularından indirim talep etmeli. Kadroda ki her futbolcu, maaşında %5 indirime gitmeyi kabul etmeli. Bruma ve Telles’den gelen 10 milyonun ardından, futbolcuların maaşlarından da en kötü şartlar altında 5 milyon Euro civarı bir gelir elde etmek mümkün.

Ayrıca Jem Karacan, Koray Günter, Tarık Çamdal, Jose Rodriguez ve Umut Bulut ile mutlak süratle yollar ayrılmalı ve ciddi bir kâr daha edilmelidir. Galatasaray bu futbolcuları satabiliyorsa satmalı, satamıyorsa maliyetlerinden kurtulmak için kimini kiralık, kimini de bedavaya bırakmalıdır. Zaten bu futbolcuların yararı olmadığı gibi zararı da çok. Bunların içinden belki Jose gitmek istemez. Onu da 1.5 sene kiralamak en mantıklı yol olur. Kasımpaşa ve Bursaspor’dan bu konu da destek alınabilir. Her Anadolu kulübü de bu futbolcuları havada kapar.

3-) Burak olmasa bile, Yasin’i gerekirse yalvararak Çin’e satmak lazım. Ersan’ı isteyen kulüple temas kurulup, Bruma ve Telles’de olduğu gibi sıkıntıları anlatıp oyuncuyu iyi bir maliyette kendilerine satabileceğimizi belirtmek zorundayız. Podolski ve Sinan dışında, bir kanat transferi daha olacak. Alternatif  olarak Olcan orta alanın solunda oynayabiliyor. Sabri yine alternatif olarak orta alanın sağında da oynayabilen bir isim. Ayrıca Galatasaray bir kanat transferi daha yapacak. Yasin gibi eleştirilerin odağı olmuş birini 3.5 , 4 milyon Eurolardan satmak zarar olmaz. Aksine büyük iş olur.

4-) Tüm bunların yanı sıra, Galatasaray transferi de akıllı yapmak zorunda. 6.5 milyon euroya Benitez alınmaz. 6.5 milyon Euro yerine, 8 milyon euroya hem santrafor, hem sağ açık, hem de stoper alınır. Galatasaray’ın yaptığı iş akıl alacak cinsten değil. Adı şanı belli olmayan adamlara verilen paralar yetmemiş belli ki…

  • Galatasaray santrafor mevki için Famara Diedhiou’yu alabilir. Bu transfer 2 milyon civarı bir rakama bitirilebilir. 1.92 boyunda ve 19 maçta 18 gol ile oynayan bir futbolcu. Fransa 2’ligin de olması önemli değil. Carole de oralardan geldi. Ayrıca 23 yaşında ve gerçek anlamda Galatasaray’ın tam aradığı bir santrafor. Zaten Galatasaray almazsa sezon sonu daha iyi yerlerde göreceğimiz bir futbolcu. Gözünü kapatıp alacaksın. Burak ve Umut’dan daha yararlı olacağını da biraz izleyen herkes bilir.

 

Transfer yasağı geleceği için Denayer’i sezon sonu kadroda göremeyiz. Bu manada Galatasaray mutlaka öncelikle savunmanın göbeğine bir adam almalı. Sezon sonu Chedjou, Hakan ve Semih’e kalırsan vay haline… Biri sakat, biri cezalı olsa darma duman olursun. Donk’u çeksen oraya, orta alanın çöker. Belki santraforu Burak ve Sinan ile kurtarırsın ama stoperi kurtarmak güç olur. Galatasaray mutlaka stoper mevkiine bir adam almak zorunda.

Ayrıca atla karayı seçmenin de anlamı yok. Beşiktaş Rhodolfo’yu nasıl aldıysa, Galatasaray da 2 milyon civarı bir rakama canavar gibi bir stoper bulabilir. Brezilya liglerinden mücadele gücü yüksek. Tekniği iyi. Uzun boylu ve hızlı bir stoper almak, hele ki ucuz bir rakama hiç zor değil. Sonuçta bu durumda Pepe’yi alacak halin yok. Transfer yapmasan da olmaz. Rhodolfo kadar bir stoper bulsan kardır. Belki bir gömlek üstü de olabilir. Yada gidip Hollanda’da, Fransa da 18-19 yaşında bu özelliklerde bir stopere vereceksin 2.5 milyon Euro getireceksin. Eğer akıllıysan zaten en azından şu Semih Kaya’dan iyisini bulursun.

 

  • Bunun yanı sıra yine Fransa dan çok genç ve 2-3 milyon Euro civarı bir kanat transferi bakılabilir. Bursa’nın Stoch’u kadar, Dzsudzsák’ı kadar olsun yeter.

 

Tüm bunlar sadece akıl isteyen hamleler. Galatasaray oturduğu yerde bekler ve hiçbir girişim yapmazsa, bu hamlelerin 1 tanesini bile gerçekleştiremez. Bu hamleleri yapmak, Benitez’i 6.5 milyona almaktan daha mantıklı ve daha kolay.

  • Ronaldo’yu ve Messi’yi almıyoruz.

Ucuza doğru kadro kurup, elde ki işe yaramazları gönderiyoruz. Kiraladığımız adamların kulüplerine; ‘Sezon sonunda bana 3 milyon fazla verme gel şimdi 3 milyon ucuza al’ diyoruz.

  • Futbolculardan maaşlarında sadece %5 indirim yapmasını talep ediyoruz. Bunların yapılması doğa üstü hamleler değil.

 

Beşiktaş’a bakıyorsun, Ersan’ı 8 milyon euroya sattı satacak. Galatasaray’a bakıyorsun, Yasin’e alıcı bulacak zekaya sahip değil.

 

  • Umarım bir an evvel bu tabloyu değiştiririz. Tüm bu hamleler yapıldığı zaman Uefa, Galatasaray’ın bir anda kasasına transfer yapmasına rağmen 15 milyon Euro civarı bir rakam koyduğunu görecektir. Dolayısıyla muhtemelen bu büyük gelirden sonra Galatasaray Avrupa dan men ve transfer yasağı cezalarından kurtulur. Muhtemelen Uefa 1 yıl daha Galatasaray’a süre tanır. En kötü şartlar altında sadece yaz dönemi için bir transfer yasağı uygular.

 

Gerçi bu yönetimden hiçbir beklentim yok ama insan bir umut sesini duyurmak için uğraşıyor işte…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...