Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
4'lü Defans İle Şampiyonluk Geliyor
 Şub
09
 2014

Galatasaray, 3-5-2 oynayamıyor diye defalarca anlatmaya çalıştık. Roberto Mancini, haftalardır denediği sistemden vazgeçti.

Önce 4-3-3, sonra 4-5-1 sistemlerini denedi. Fazla oyuncuda değiştirmedi ama Galatasaray kazanmaya başladı.

3-5-2 İDAM İPİ


4-5-1 oynarsın. Orta sahandan 1 adam yerinden öne çıkar. 4-4-1-1 gibi gözükür. Bu sistem işlerine fazla takılmamak gerekiyor. Zira, 3-5-2 oynuyorum demek başka bir şeydir. Arkada 3 tane adamla oynuyorum demektir. Top bendeyken 3 adam, top rakipteyken 5 adam. Çizgi oyuncuları topa göre hareket ediyorlar. Rakip topu alınca, Galatasaray hemen topun arkasına geçiyordu.

PEKİ SORUN NEYDİ?


Galatasaray’ın stoperlerinde, Semih Kaya dışında kimse son adam oynamayı bilmiyordu. Daha kötüsü, Galatasaray’ın stoperlerinin hepsi, Semih dışında yavaş adamlardı. İşte bu yüzden Galatasaray çok pozisyon veriyordu.

Sistem değişti. Galatasaray arkada 4 adam ile oynamaya başladı. Takım kendine geldi. Önde pres, rakip topu alınca topun çok çabuk arkasına geçme gibi hususlarda Galatasaray artık çok iyi gibi gözüküyor.

Yeni gelen bazı oyuncuların rekabet yaratması gibi bir çok olumlu etken var. İşler Galatasaray için iyi yolda.

Fenerbahçe kaybetti. Fark 4’e indi. Galatasaray bundan sonra saldıracak. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş deplasmanlarını düşünecek. Galatasaray bu yolda devam ederse Fenerbahçe’yi Arena’da devirecek. Şimdi her şey Galatasaray’ın lehine döndü.

OYUNCULAR MANCİNİ İLE KONUŞMUŞ


Roberto Mancini ile oyuncular belli ki konuşmuşlar. Melo, Selçuk başta olmak üzere Galatasaray’ın tüm oyuncuları saha içerisinde doğru pozisyon alıyorlar. Özellikle Felipe Melo’nun stoper mevkisinden tekrar yerine dönmesi ve şuan sergilediği futbol gerçekten muhteşem.

Drogba, iyi bir Drogba olarak en kısa zamanda dönerse, Galatasaray için çok iyi olacak. Galatasaray önde baskı yapmaktan vazgeçmemeli. Mancini’de sistem ile fazla uğraşmamalı. Galatasaray iyi yolda gözüküyor.

Galatasaray’ın kondisyonunu beğendim. Takımda bir çıkış olduğu aşikar. Fakat, Galatasaray artık bunu deplasmanda oynadığı futbol ile de göstermeli.

Çünkü, Fenerbahçe’nin oynadığı futbol ve kondisyonu da en az Galatasaray kadar iyi. Bu yüzden Galatasaray bundan sonra çok dikkatli olmak zorunda.

Artık Galatasaray maçları erkenden koparmalı. Eskişehirspor maçında ve öncesinde ki Bursa maçında olduğu gibi Galatasaray işi 15 dakikada bitirmenin yollarını aramalı. Galatasaray maça hızlı, önde basarak ve yoğun baskı ile başladığı zaman özellikle Arena’da oynadığı maçlarda daha da rahat galibiyetler alacaktır. Bundan sonrası Galatasaray’ın kazanıp, Fener’in maç sonuçlarını beklemesi olacak.

Galatasaray, 4’lü defans ile oynamaya devam ettikçe, şampiyonlukta yavaş yavaş yaklaşıyor.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...