Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Kulübeye 6 Transfer Mantıklı İş Olamaz
 Oca
31
 2014

Galatasaray, Fenerbahçe’den 10 puan fark yemiş. Üstelik Fenerbahçe şike ile uğraşıyor, başkanları değişecek, Uefa bir taraftan bastırıyor ama Fenerbahçe, Mancini’nin Galatasaray’ına 10 puan fark atmış durumda…

BİZİM TARAFTAR FENER MAÇLARINI BEKLER

Bizim taraftarlar, Rijkaard’ı korur kollar, Skibbe’yi kollar. Kısacası, her yabancı hocayı göklere çıkarır sahip çıkar.

Mancini İnter’den 16 milyon dolar tazminat verildi ve kovuldu.  Juventus’un ve Milan’ın küme düşürüldüğü ligde İnter’i sanırım şampiyon yapamayacak bir hoca yoktu. Paralı M.City’nin popüler hoca aramasından sonra Arap iş adamının takımı Mancini’ye emanet etti. 500 milyon euroluk transfer politikası izlemişti. Mancini İngiltere’de tabiri caizse adı şahı duyulmamış takımı son dakikalarda yenerek şampiyon oldu.

Ayrıca, 350 milyon euroluk hücum hattını yetersiz gördüğünü her fırsatta dile getiriyordu. Zira, M.City ile Ş.Ligin’de hiçbir başarı gösteremedi. Sonra ne mi oldu?

30 milyon dolar verildi ve kovuldu.

Galatasaray, Fenerbahçe’nin böyle döneminde ezeli rakibinden 10 puan fark yemiş, taraftar; ‘ŞAK ŞAKŞAK MANCİNİ’ !

3-5-2 ile maça başlayıp saha içerisinde 20 defa taktik ve sistem değiştiren bir antrenör dünya da yoktur herhalde. Elinde bir kağıt, oyuna giren futbolcu ile kağıdı başka bir futbolcuya gönderiyor. Adam basket koçumu yoksa futbol antrenörümü belli değil… Basket hocası olsan yine yapmazsın böyle bir şey adama gülerler diye düşünüp…

Sanırım, Fenerbahçe 13-14 puan fark ile Arena’ya gelecek belki Arena’da 6 hafta önce şampiyonluk ilan edecek, belki de çok yaklaşacak ve Galatasaray’a Arena’da 3-4 atacak, taraftar o zaman akıllanacak. Lakin, bizim taraftar bu tür sahip çıktığı futbol özürlüsü hocaları istifaya çağırmak için Fener’den 4 yemeyi bekler.

Zaten sahip çıkılmayan tek hoca, Galatasaray’ı Kadıköy’de şampiyon yapan hocaydı. Her neyse, Mancini zaten Arena’da Fener’den 3 tane yer. Taraftar kendine başka bir şak şakçı arar o zaman geldiğinde…

Transfer Politikası Pahalı ve Yanlış

Salih diye bir adam geldi. Adamın fiziki yapısı. Topla olan becerisi, adam geçmeye çalışması  ve koşuş şekli, tipik bir Mustafa Sarp…

Salih’e 3 milyon euro vereceğime, Tarık Çamdal’a 5 verirdim… Tarık Çamdal, Gökhan Gönül gibi adam. Teknik, hızlı, atik, hantal değil ve iyi adam geçebiliyor. Sağ bek ve sol bek olmak üzere, kanadın her tarafını kullanabiliyor. Galatasaray bedavaya getirmek için uğraştı ama gene bir yönetim beceriksizliği oluştu.

Umut Gündoğan23 yaşın da… 24 olacak. Benim anlamadığım, bu adamı 23 yaşına kadar Bucaspor’dan başka bir takım keşfedemedi sanırım.

Top tekniği var. Dikine oynuyor. Fakat, Galatasaray’da oynayacak kapasitede mi göreceğiz. İzleyip karar vereceğiz.

İzzet Hajrovic’e gelince, yabancı futbolcu transferini Galatasaray gibi bir takım böyle çar çur isimlere ayırmaz… Hajrovic kim ?

Yabancı futbolcu getiriyorsan, Sow’u, Sneijder’i, Melo’yu getireceksin. Adını şanını bilmediğimiz bir Arjantinli’yi de borsaya bildirmişler. Messi ilan edilmiş adam gelmeden. Yönetim sanırım youtube’den izleyip futbolcu transfer ediyor. Bu kadar cahillik olur mu?

Real Madrid’in, Milan’ın, izleyip bundan topçu olmaz diye yolladığı adamı Messi yapacağım diye borsaya bildiriyorsun. Alırsın da… Zira böyle yabancı transfer politikası olmaz.

Tff’ye, yabancı sınırlamasından şikayet ediyorsun, Hajrovic’i alıyorsun. Bu kadar da olmaz. Ayıptır be kardeşim ayıp…

Koray Günter’e sevindim. Takip ettiğim bir isimdi. Tutar tutmaz bilemem. Tutarsa Semih ile yan yana uzun yıllar stoper sorunu yaşamayız. Koray, Almanya U20’de oynuyor. Kötü ve hantal adamlar oralarda oynayamaz…

Alex Telles’e gelince, yıllardır Galatasaray’ın ihtiyaç duyduğu sol beke devre arasında yapılmış en iyi transfer gözü ile bakıyorum. Yönetim onu da az kalsın kaçırıyor, kaptırıyordu. Taraftarın yoğun baskısı ile güç bela aldılar.

Oğuzhan diye bir çocuk geldi Manisa’dan… Hiç seyretmedim. Bir frikik golünü izledim sadece. Sol ayaklı belli ki… Bakıp göreceğiz ne olacak.

Bir de yabancı stoper arıyoruz ve ismi geçen yabancıların hepsi hantal adamlar. Uzun ama yavaş adamlar. Tekniği iyi olmayan adamlar. Galatasaray’ın ise, teknik, arkadan top çıkarma özelliği olan, oyun sıkıştığında gerek yan toplarda, gerekse oyun içerisin de ileri çıkarak oyunu çözebilme potansiyeli olan bir stopere ihtiyacı var.

Sivasspor’un Da Costa’sı gibi bir adama ihtiyacı var Galatasaray’ın… Tabi daha kalitelisine ihtiyacı var.

Fakat bana göre, Galatasaray’ın yabancı stoper transferi devre arası için anlamsız.  Koray, bugün takımında bütün stoperlerden iyidir. Emre Can bile savunmanın göbeğinde ligde oynasın Galatasaray’ın diğer stoperlerinden iyi oynar. Galatasaray illa bir adam alacaksa, Drogba’nın performansında ki düşüşü ciddi ciddi düşünüp santrafor bölgesine yırtıcı atik ve siyahi bir santrafor kiralayabilirdi.

Galatasaray gidip bir stoper alacaksa Ocak ayında, çok riskli olur. Koray, Gökhan Zan ve Chedjou ile devam edip, sezon sonu duruma göre değerlendirir stoper transferi gerekli mi yoksa değil mi…

Alex Telles’in haricinde, Galatasaray’ın yaptığı transferlerin tümü kulübeye yapılmış transferler. Galatasaray 7 tane adam transfer etti ama kaçı ilk 11’de oynar?

Ünal Aysal sayesin de, transfer de Galatasaray’ın adı deneme tahtası oldu. Mancini sayesinde de, saha da futbolcular deneme tahtası oldu.

Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Bakalım ilerleyen haftalarda takım da ne gibi bir değişiklik olacak.






Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...