Makale Yaz
gucunutarihindenal
Bu haberi yazdır
Favre tam bu günlerin adamı
 Mar
24
 2016

Maalesef Dursun Özbek bu yıl için gidici gözükmüyor. Gitmesi için artık işlerin iyice çığırından çıkması, Galatasaray’ın Arena’da Fener ‘den fark yemesi, taraftarın Florya’yı ve stadı ateşe vermesi, olayların çıkması, üstüne bir de Beşiktaş mağlubiyeti falan lazım…

Yönetici Nasuhi Sezgin, ‘Fener’den fark yerseniz istifa eder misiniz’ sorusuna, geçen hafta ‘hayır’ cevabını verdi. Yani önümüzde ki sezon işler bir sefer daha kötü giderse, işte o zaman Dursun Özbek ve yönetimi gider… Dursun Özbek’in maddi yönden ortaya attığı projeleri, herkesin beğenisini topladı. Bu sebepten sportif başarının bir yıl için kötü gitmesini, üyeler bir nebze de olsa kabul etti.

Şimdi hâl böyle iken, lafı eveleyip gevelemeden yapılması gerekilenleri yazalım.

Evvela Galatasaray 2011’de ne yaptı ise, aynısını tekrarlamak zorunda. Önce iş bilen, bahane üretmeyen, disiplinli ve imkanlar ne olursa olsun zorlukları seven bir hoca gelmeli. Dünya da sadece Terim yok!

Sonra da maliyeti düşük ve bonservisi elinde olan futbolcular bulunmalı. Yada bir, iki önemli oyuncunun satılması ve daha iyilerinin daha ucuza alınılması lazım. Galatasaray Arda’yı sattığı paranın, birkaç milyon fazlasına takım kurmuştu.

Elmander, Selçuk bedava geldi. Eboue sadece 3.5 milyon euroya geldi. Melo çok ucuza kiralandı. Ujfalusi de çok düşük paraya alındı. Bir tek Muslera’ya 5 milyona yakın bir rakam verildi.

Galatasaray Chedjou’yu satabilir. Savunmaya hiçbir katkısı yok. Artık forvet oynasın demeye başladık. Pozisyon almayı bilmeyen, göz boyayan bir adam. Çin’e yolla gitsin. 4-5 ne koparsan kârdır.

Beşiktaş’da ki Marcelo gibi en az bir stoper gerek. Beşiktaş 1,5 milyon Euro civarı bir rakama aldı. Yani Galatasaray Chedjou’yu satıp, 2 tane Marcelo bulabilir. Lakin stopere en az 1 takviye mutlaka yapılmalı. Savunma hattı çok kısa!

Sezon sonu dünya kadar kaliteli isim boşa çıkıyor. Galatasaray’ın mutlaka bu tür isimleri kadrosuna katması lazım.

Lakin hoca konusu çok önemli…

Kısıtlı imkanlar ve hatta vasat oyuncular ile büyük işler başarabilecek bir antrenöre ihtiyacımız var. Bielsa falan bu profile uymaz. Onlar çok aşırı bütçe isterler başarı için…

Şuan Avrupa dan alınılabilecek en ideal antrenör FAVRE’dir. Kısıtlı imkanlar ile bahane üretmeden her gittiği takıma gümbür gümbür futbol oynattı. Zaten boşta… Macera aramak yerine, böyle bir zamanda tam ihtiyaç duyulan profilde ki hocayı getirmek en sağlıklı karar olur.

Umarım antrenör konusu şova dönük değil de, akılcı bir hamle olur. Ayrıca Galatasaray'ın Cenk Ergün dışında, ağırlığı olan bir sportif direktöre ihtiyacı var. Yıllardır Florya'da olan Mert mi olur bu? Yada dışarıdan kariyerli bir sportif direktör mü getirilir bilmiyorum ama Galatasaray'a bir spor aklı mutlaka lazım.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...