Makale Yaz
gucunutarihindenal
Bu haberi yazdır
Sezon Sonu Hikmet Karaman
 Kas
07
 2016

Riekerink hiçbir zaman destek görmediğinden bahsedemez. Bu tribünler de Riekerink Bey diyeceksiniz diye pankartlar açıldı. Riekerink’e sorduğu soru yüzünden bir çok medya mensubu toplantılara alınmadı. Abartısız söylüyorum, Riekerink son zamanlarda Galatasaray’a gelen hocalar arasında en fazla destek gören isimdi.

Galatasaray’a 3 kupa kazandıran Hamza hoca bile bu kadar destek göremedi. Belki Terim görmüştür.

 

Aslında iyimser yaklaştık. Çin’de bir kulübün U 16 takımını çalıştıran bir adamı Galatasaray’a getirip, Galatasaray’ın alt yapısından oyuncu yetiştireceğini beklemek bile komikmiş demek ki… Üstelik bu adamı A takım hocası yaptık. Yetmedi, yanına Orhan Atik ve Ayhan gibi de 2 yetersiz verdik. Toplama bir teknik heyet kurduk. Hayatında birbirini ilk defa gören, ekip olamayan isimlere Galatasaray’ı teslim ettik.

Riekerink’in de, Hollandalı kaleci antrenörünün dışındaki diğer isimlerinde Galatasaray’ın hiçbir yaş grubunda çalışmaya kapasitesinin yetmeyeceğini göremedik.

Beğenmediğimiz Türk hocalar destan yazarken, bizimde geldiğimiz yer ortada. Futbolun F’sinden çakmayan, maç oynanırken hiçbir planı olmayan, takıma tempo dışında hiçbir şey katamadığı gibi tempoyu da yavaş yavaş kaybeden bir hoca ile karşı karşıyayız.

Geçici başarılar dışında hiçbir şey yapamadı. İstifa edeceğini de sanmıyorum. Riekerink Galatasaray’dan gitse, Çorum Belediyespor bile alıp hocası yapmaz.

 

Riekerink ile Kadıköy’e giderek intihar edeceğiz belli ki… Fark kaçınılmaz olacaktır. Hemen ardından Bursa ile evimizde oynayacağız. Kadıköy’den sonra Riekerink’in yollanacağını düşünüyorum. Bu hoca Fener’i deplasmanda yenemeyeceği gibi, Bursa’yı da Arena’da yenemeyecektir.

Daha kötüsü, Riekerink kalırsa sahada topu Bruma’ya vermekten başka bir planı olmayan Galatasaray, bu sezon Avrupa’ya dahi gidemeyecek. Önümüzdeki haftalarda bunu herkes görecek.

 

Çözüm yolu ise basit. Galatasaray hangi hocayı getirirse getirsin, Riekerink’in yerini dolduracaktır. Mesela Hasan Şaş sezon sonuna kadar idareten gelse, Riekerink’den daha iyi iş çıkaracaktır. Bu sürede belki bazı futbolcular kazanılacak, bazı futbolcular kaybedilecek ama en azından Galatasaray ilk 4 içinde yer alacak.

Sezon sonu da tazminatmış şuymuş buymuş demeden Hikmet Karaman ile anlaşılması gerekiyor. Türkiye’nin en eğitimli hocalarından birisidir Hikmet hoca. 2 lisan bilen kaç hoca var? Hikmet hoca Avrupa’daki bir çok teknik adamdan da iyidir. Aynı antrenman programları, aynı kalite, aynı oyun görüşü… Gençlere verdiği değer, oyuncularla diyaloğu üst düzey. Galatasaray, sezon sonu Hikmet Karaman ile sözleşme imzalamalı. Hikmet hoca uzun sürede Galatasaray’ı çalıştırmalı. Zaten Galatasaray kökenli bir antrenör.

 

  • Umarım artık Riekerink gibi isimleri Galatasaray’a hoca yaparak Türk futbolunu aşağılamak yerine, Hikmet Karaman gibi, Ersun Yanal gibi, Abdullah Avcı gibi isimlere şans verip Galatasaray’ı bu kaos içinden çıkarırız!

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...