Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
ultrAslan Aysal'ı İstifaya Çağırmalı
 Eyl
21
 2014

‘Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar’ atasözümüz ne kadar da güzel değil mi? Doğruları göstermek yerine, hayal görmektir kötü olan.

 

Galatasaray’ın bir taraftar grubu var. Adı ultrAslan !

Sorsan dünyada üstlerine yok. Oysa taraftar olmak, hakikati görebilmektir. Susmak ve olmayacaklardan medet ummak taraftar olmak mıdır?

 

 

  • Ünal Aysal, Galatasaray’ı içinden çıkılmaz bir kaosun içine doğru sürüyor. Lafa gelince, saha da Ünal Aysal oynamıyor diyenler, Fatih Terim döneminde gelen başarıların hepsini Ünal Aysal kazanmış gibi gösteriyorlar.

 

Soru şu; Fatih Terim gittikten sonra, Ünal Aysal’ın tek başarısı var mıdır? Varsa o başarı nedir?

Cevap basit; Takke düştü kel göründü. Fatih Terim gitti, Ünal Aysal bitti.

Ünal Aysal bitmekle de kalmadı, Galatasaray’ı da bitirdi.

 

Galatasaray’ı yönetmek şirket yönetmeye benzemez. Para ile forma aşkı satın alınamaz. Selçuk saha da yürürken, maaşına zamlar yapan zihniyetten hayır gelmez.

Burak nereye giderse gitsin rakip taraftarın hedef noktası olmuş. Galatasaray taraftarının %80’i Burak’ı sevmez. Burak’ı sezon sonu satmak yerine, onu takımda vazgeçilmez kılan bu zihniyetten hayır gelmez.

 

Galatasaray, Balıkesir karşısın da 2-0 mağlup ilk yarıyı tamamlıyor. İkinci yarı Prandelli bir tane bile oyuncu değiştirmeden aynı takımı sahaya sürüyor.

Galatasaray’ın hiçbir maçta bir tane dahi çizgi oyuncusu yok. Prandelli için 2 ay sustum. Hazırlık maçları, kupa maçı, lig maçları ve Avrupa maçlarında yorum yapmadım ama bugün artık yorum yapabiliyorum. Bu adam hoca falan değil.

Mancini ne ise, Prandelli de odur. Galatasaray hocasız kalmasın diye getirilen, işsiz güçsüz bir adamdır. Maksat, Ünal Aysal efendi göz boyasın.

 

Top ultrAslan’da…

 

  • ultrAslan boş kuru lafları bırakmalı. Metin gibi oynayın, saldırın lafları boş. Futbolcuların Galatasaray umurlarında bile değil.
  • Sorumlusu her yıl bir hoca ve bir yönetim eskiten Ünal Aysal’dır. Aysal derhal istifaya davet edilmeli. Kim tarafından mı? Tabi ki o dünyada üstüne taraftar grubu olmayan ultrAslan tarafından…
  • Galatasaray’ın mal varlıkları satılmadan, daha doğrusu Aysal Galatasaray’ı satmadan, ultrAslan adam gibi Aysal’ı istifaya davet etmeli.

 

 

Bundan sonra ne olur?

 

  • Ünal Aysal’ın karşısına seçimi alacak gerçek bir lider ve gerçek bir yönetim kurulu çıkmalı. Haluk Ulusoy veya Adnan Öztürk ikilisi en iyi ve en ciddi isim gözüküyor.

 

Camia, Haluk Ulusoy veya Adnan Öztürk’den birisini başkan adayı olması konusunda ikna etmeli. Eğer bu isimler Aysal’ın karşısına kaliteli bir yönetim kadrosu ile çıkarlarsa seçimi rahat alırlar.

 

Galatasaray en tepeyi yani başkan ve yönetim sıkıntısını derhal huzura kavuşturmak zorundadır. İlk etapta bu olmazsa olmaz bir gerçek.

Daha sonra, Prandelli denen bu beladan bir an önce kurtulup, alternatif bir Türk hoca ile kısa vadeli bir anlaşma yapılır. Yeni yönetim ya kendi içimizden bir çocuk bulur, ya da Türk bir antrenör getirir. Sezon sonuna kadar futbolculara da büyük göz dağı verilmiş olur.

Ağırlaştırılmış disiplin cezaları da bir an önce yeni yönetim tarafından getirilirse, futbolcular kendine çeki düzen verecektir. Netice de aksini yapanlar, kadro dışı bırakılmalı ve bir daha asla kadroya alınılmamalı. Gerekirse sözleşmeleri feshedilmeli. Öyle de zarar, böyle de…

 

Zaten bu sezon Galatasaray için başlamadan bitmiştir. Bunca kargaşadan sonra başarı beklemek komik olur. Galatasaray 2 maç alır, 5 maç uyur. Vaziyet bu.

 

Sezon ortası da yeni gelen bir başkan ve bir yönetim olursa ki vaziyet o yönde, asla transfer yapılmamalı. Sezon sonu beklenilmeli.

Sezon ortası, 5-6 isim ile yollar ayrılabilir. Hatta futbolcuların bazıları satılabilir. Ara sıra alt yapıdan birkaç isme şans verilse fena olmaz. Belki birkaç futbolcuda kazanılır. Netice de bu kadronun ve bu oyuncuların bir çoğunun Galatasaray’a katkı vermeyeceği kesin.

 

Sezon sonu en sağlıklı iş, Sneijder başta olmak üzere iyi para edecek futbolcuları satmak ve revizyona gitmek olacak… Selçuk, Burak, Sneijder başta olmak üzere, belki Bruma dahi iyi paralara satılabilir. Bunların yerine, Galatasaray’ın 2011’de yaptığı gibi Elmander, Melo, Ujfalusi mantığı ile kaliteli ve bonservisi elinde, takım için savaşan, karakterli adamlar transfer edilmeli.

Sezon sonu da Galatasaray’ın yeni hocası, yeni gelen başkan ve yönetim tarafından aylar öncesinden gerçekten ince elenip sık dokunulmalı.

Zırt pırt Fatih Terim ve Lucescu’nun kapısına koşmak çare değil. Ne olduğu ve ne yapmak istediği belli olan, sistemi, taktiği  oyun anlayışı belirli ve güvenilir bir hoca her zaman en iyisidir. Ne olduğu ve ne olacağı belirsizlerden Galatasaray’a fayda gelmez.

 

 

Merak ediyorum, ultrAslan daha ne kadar edebiyat yapmaya devam edecek. İnanıyorum ki bu yaşanılanlar, ultrAslan’a müstahaktır.

Susup artistlik rolüne bürünmek, armadan sevdadan bahsetmek çare değil. Bunlar boş kuru laflar.

 

ultrAslan gereğini yapmalı, aksi halde Galatasaray sevdasından bahsetmeyi bırakmalı. Ünal Aysal derhal istifaya davet edilmeli.

Galatasaray gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir kaousun içine süratle itiliyor. Biz Galatasaraylılar olarak hiç birimiz buna seyirci kalamayız.

 

 

ÜNAL AYSAL İSTİFA, diyerek sözlerimi bitiriyorum…

 

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...