Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Ünal Aysal İSTİFA
 Eyl
17
 2014

Yıllardır söylüyorum;

Galatasaray’ın, Llorante stilinde bir santrafora ihtiyacı var. Duvar görevi yapan, önde basan, hava toplarında etkili, sağa sola top indiren, topla oynayabilen, son vuruşları yeterli düzeyde birine, Galatasaray’ın her zaman ihtiyacı var.

Galatasaray yönetimi, ısrarla böyle bir adam almak yerine tipik kanat tiplemesi adamlara yöneliyor. Pandev kötü futbolcu değil ama Galatasaray’ın aradığı santrafor tiplemesi hiç değil. Pandev, Kuyt’un sol ayaklı versiyonu…

Galatasaray bu tarz bir santraforu almadığı sürece, her zaman sıkıntı yaşayacak. Artık ne yönetimin futbol bilgisine, ne de sözlerine taraftarın hiçbir güveni kalmadı. Taraftar umudunu yitirdi.

 

YASİN ÖZTEKİN NİYE ALINDI?

Galatasaray yönetimi paradan kaçıyor, hiç ihtiyaç olmayan mevkilere milyon eurolar verip takviye yapıyor. Arkadaş, senin santraforun yok madem, Yasin’e 2.5 milyon verene kadar, Mevlüt’e 4 milyon versen ayıp mı olurdu?

Yazık günah. Bu Galatasaray yönetimi ve özellikle de üstüne basa basa söylüyorum, bu Ünal Aysal artık vadesini doldurmuştur. Galatasaray mutlaka seçime gidecektir. Galatasaray da işler çok kötüye gidiyor.

Ünal Aysal borçları ödeyecekti, Galatasaray’ı ekonomik olarak ayağa kaldıracaktı. Bugün kalkmış, rivayı satmak için yetki istiyor. Sen ne yapıyorsun arkadaş diyen yok.

Galatasaray aklı başında 40 tane başkan adayı çıkarır. Adnan Öztürk var. Adam yıllardır bu işi istiyor. Millete çilek, elma, armut dağıtmıyor. Bu işi yaparım diyor ve projelerini anlatıyor. Diğeri de rivayı satalım diyor.

Taraftar uyanmalı. İş işten geçer. Galatasaray’a yazık olur.

 

PRANDELLİ OCAK AYINI GÖREMEZ YORUMLARINA KATILMAYA BAŞLADIM

Mancini’yi hiç anlayamadığım nokta, elin de onca kanat oyuncusu varken, maç içerisin de 3 orta saha ile başlar, Sneijder, Burak ve Drogba ile önde oynardı. Galatasaray kanattan orta yapamayacak hale gelir, sonra kanat oyuncularını oyuna sokar oyunu toparlar gibi olsa da, formu düşen ve yorulan oyuncular yüzünden maçı alamazdı. Maç içerisin de Burak’ı sağ çizgiye, Sneijder’i sol çizgiye kaydırır dururdu.

Prandelli’ye bakıyorum, İtalyan aklı şaşmamışa benziyor. Aynı tas aynı hamam. Arkadaş, Veysel bu kadar kötü oynarken ve hücuma hiçbir katkısı yokken. Her akını öldürürken bu kadar süre nasıl oyunda tutulur anlamak imkansız.

Prandelli’nin çıkardığı kadro rezalet. Galatasaraylı futbolcular, geriye geldi öne gidemedi, öne gelince geriye dönemedi.

Sebebi basit. Galatasaray, sağ ve sol açıksız oynadı. Futbolcular geriye gelince oyunu açacağı, çizgiye topu çıkaracağı hiç kimseyi bulamadı. Oyun ortada yığıldı kaldı. Öndeki oyuncularda nerede oynadığını bilmediği için, Anderlecht pas yaptı ve basit oynadı.

2 aydır Galatasaray’ın başında olan bir hoca, zerre kadar takımı değiştirememiş. Ne sistem, ne oyun şablonu, Galatasaray da hiçbir değişiklik yok. Saha da yürüyen Selçuk ve Burak’a bu kadar tahammül edip, o Burak’ı çıkarmak yerine de gidip önde topu ayakta tutan en iyi isim Pandev’i oyundan almak hangi akıl işi anlamak imkansız…

Telles’in önün de arkasın da bir adam yok. Adam tek başına bir şeyler yapmaya çalışırken, aynı Telles’i oyundan alıp, aynı mantıkla gidiyorsun ve Tarık giriyor oyuna... Çıkacak adam Veysel ve girecek adam Tarık ama Telles çıkıyor. Akıl işi değil.

 

Netice de artık Galatasaray’da hoca değişmez. Değişirse, başkan değişecek. Önce başkan sonra da yönetim derhal seçime gidip Galatasaray’ı bu tablodan kurtarmalı. İstifa ederek en büyük hizmeti de gerçekleştirebilirler.

 

BURAK VE SELÇUK KADRO DIŞI BIRAKILMALI

1 yıldır Selçuk yok. Burak’da, savaşan adamların getirdiği topları boş kaleye yolluyor. 3 metreden kaleye şut çekmeye korkan bir adam, maalesef Galatasaray’ın santraforu…

Burak ve Selçuk’u kadro dışı bırakmıyorsan, Sabri’nin ne suçu var? Veysel böyle olacaksa, kadronun dışına attığın Eboue’nin ne suçu var?

Galatasaray da yapılacak en iyi iş, Burak ve Selçuk’u kadro dışı bırakmaktır. Bu adamlardan Galatasaray’a bundan sonra sadece zarar gelir. Alt yapıda ki her çocuk bu Burak’dan iyi oynar. Avrupa da ise, Pandev ile devam edilir. Başka yapacak bir şey yok. Ocağa kadar bu santraforlar ile devam. Ha diyeceksiniz ki, Galatasaray ocakta uzun boylu, duvar görevi yapan bir santrafor alır mı? Yok almaz. Bu başkan ve bu yönetim değişmediği sürece Galatasaray’dan köy de kasaba da olmaz.

 

 

TARAFTAR YUHALAMAYI BIRAKIP YÖNETİME AÇIK İSTİFA ÇAĞRISI YAPMALI

Futbolcular bu. Malzeme bu. Yuhalamak çözüm değil. Yuhaladığın da topçu çıkıp oynamaz. Yapacağın iş açık açık iş geçmeden, daha kötüye gitmeden, yeni bir yönetim değişikliğidir. Galatasaray da işler en baştan bozuk. Yukarı da atlar tepinirse, aşağı da kurbağalar birbirini yer durur. Yönetim ve başkanın disiplinsizlikleri ve tutarsızlıkları, 7’den 70’e tüm camiaya sıçramış gibi gözüküyor.

ultrAslan, hiç yapmadığını yapıp kararlı bir şekilde sonuç ne olursa olsun yönetimi derhal istifaya çağırmalı.

Galatasaray’da artık seçim kaçınılmaz hale gelmiştir. Galatasaray 1 maç alır, 2 maç alır, 5 maç taraftarını ağlatır. Galatasaray bu sezon bazı maçlarda göz boyamanın ötesine çıkamaz.

Yapılanmaya gidilmeli. Gerekirse sezon sonu revizyona da gidilir. İlk etapta yapılması gereken, Aysal’ın istifasını vermesi olacak. Aysal 2 tane yönetim değiştirdi, hâla yönetim değiştirmeyi düşünüyor.

Arkadaş burası şirket değil, Galatasaray…

Bırakalım da, Galatasaray’ı az çok futbolu bilen insanlar yönetsin. Egosu olmayan, taraftarına her defa yalan söyleyerek Galatasaray’ı rezil etmeyen bir adam gelsin, Galatasaray’ı yönetsin.

Galatasaray başkan da bulur, kaliteli bir yönetim de bulur. Özkan Olcay gibi 80 yaşını geçmiş adamlara, Galatasaray’ın ihtiyacı yok.

Başkandan yönetime kadar, Galatasaray’ın genç ve dinamik isimlere ihtiyaç var. Zararın neresinden dönülse kardır.

Böyle devam ederse, gerisi göz boyamaktır.

 

 

 

Tüm Galatasaray taraftarına saygı ve sevgilerimle…

 

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...