Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Muslera,Burak ve Semih satılmalı...
 Eki
10
 2015
  • Tüm planlar alt üst oldu. Galatasaray Avrupa’ya gidememe tehlikesi ile karşı karşıya… En büyük sorumlusu Ünal Aysal’dır!

Galatasaray’ın parasını sokağa atsa bu kadar olurdu. Burdisso, Ontivero, Hajrovic, Tarık gibi onlarca isme 3’er, 5’er milyon Eurolar dağıtarak, Galatasaray’ı bu kötü günlere mecbur eden Ünal Aysal’dır. Fakat şu anda çıkış yolu aramak gerekiyor.

Galatasaray’a 40 milyon Euro temiz para lazım. Ciddi kaynaklar bunu söylüyor. İşin kötü tarafı bu para Mayıs’a kadar bulunmalı.

  • Tek çare ve tek çıkış noktası, para eden futbolcuların satılması olacak. Galatasaray ligde 3’üncü de olsa Avrupa’ya katılır ama Galatasaray şampiyon olsa ve Avrupa’ya maddi sorunlar yüzünden katılamazsa, bilançosu çok ağır olur. Avrupa’ya gidemeyecek Galatasaray, satmak istemediği para eden oyuncuları sezon sonunda zaten kafadan yollamak zorunda kalacaktır. Muslera’da, Sneijder’de gitmek ister. Doğru söyleyeni de dokuz köyden kovmanın anlamı yok.

Cenk Gönen iyi kaleci. Galatasaray ocak ayında Muslera’yı satmak zorunda. Öyle yazılıp çizildiği gibi 40 milyon Eurolara falan Muslera’yı satmak mümkün değil. Hele ki ocak ayında…

  • Yönetim ne yapıp, ne edip, Muslera’yı ocak ayında iyi bir paraya satmalı. 9 milyon Euro gibi bir rakamı veren mutlaka olacaktır. Uğraşmak gerekiyor. 9 milyon Euro veya mümkünse daha üstü bir rakama Muslera mutlaka satılmalı. Başka çare yok. Muslera 2016 senesinde 30 yaşına gelecek. 29 yaşını geçmiş bir kaleciye kimse 20 milyon Euro falan vermez. Real Madrid, Barcelona gibi dev kulüplerde oynuyorsa belki olabilir ama Galatasaray tarihinde 20 milyona kaç futbolcu satmış? Gerçekçi olmak gerekiyor.

Telles ve Bruma’da ocak ayında satılmalı. Belki yazın 3 milyon Euro daha fazla edebilirler ama Galatasaray’ın bekleyecek vakti yok. Telles ve Bruma ikilisi, toplamda 10 milyon euroya satılabiliyorsa büyük iş olur. Kişi başı 5’er milyon eurodan mutlaka satılmalılar…

Galatasaray Semih Kaya’yı da ocak ayında 5 milyon Euro veya mümkünse daha üst bir rakama satmak zorunda… Denayer şuan sağ bek değerlendirilse de , stoperde de oynuyor.Carole’nin de stoper oynama özelliği var. Chedjou ve Hakan ise, Semih’in satılması durumunda stoperde ki banko isimler olacaktır.

Ayrıca Burak Yılmaz’da ocak ayında mutlaka 5 milyon Euro ve yine mümkünse daha üst bir rakama satılmak zorunda… Yerine çok ucuza bir forvet kiralanabilir. Genç, dinamik ve süratli… Sinan, Podolski ve Umut ile sezon sonu bir şekilde getirilir.

Semih ve Burak’ın satılması Galatasaray’a bir şey kaybettirmez. Ayrıca Telles ve Bruma’da zaten kadroda yer almayan kiralanmış isimler… Sadece Muslera’nın satışı belki bir eksiklik olacaktır ama Cenk’de fena kaleci değil. Ocak ayında Kevın’da dönecek. 1 milyon euroyu bile bulmayacak çok ucuz bir forvet transferi duruma göre yapılabilir. Yani Galatasaray kadro kalitesinden büyük bir güç kaybetmez.

  • Semih, Burak, Telles, Bruma ve Muslera’dan en kötü şartlar altında 30 milyon euroluk bir gelir elde edilir. Üstü de olabilir… Galatasaray eli mahkum bir şekilde bu hamleleri ve satışları yapmak zorunda. Aksi halde zaten Avrupa’ya gidemez ve bu isimleri birer birer kaybeder.

Sneijder’e gelince, maçın kaderine etki edecek sahada ki tek skora etki eden adam. Kalmasında yarar var.

Avrupa’ya gitme uğruna, yönetim cesur davranmak zorunda…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...