Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Hikmet Karaman 40 Prandelli Eder
 Kas
06
 2014

Galatasaray’ın gidişatı iyi değil.

Derhal bir Türk antrenöre takım emanet edilmeli. 1+1 yıllık bir mukavele imzalanmalı. Yıl sonu tamam mı devam mı, kararı duruma göre verilir.

Eğer yeni gelen hoca, Galatasaray’a gözle görülür bir başarı kazandırmışsa, takımı takır takır top oynatmışsa, şampiyon yapamasa dahi yıl sonu devam edilebilir.

Ben yeni gelen hocanın, Prandelli’den çok daha fazla başarılı olacağına inanıyorum. Galatasaray bir Türk antrenöre şuan takımı emanet ederse, yeni gelen hoca yıl sonuna kadar Prandelli’nin toplayacağı puanın en az 10 puan fazlasını toplar ve o 10 puan ile de Galatasaray yıl sonu yaşayacağı büyük felaketlerin önüne geçmiş olur.

Benim iddiam net ve kesin.

Prandelli kalırsa, Galatasaray 6-7 hafta sonra 2’incilik şansını kaybeder. Ligin 25 ve 30’uncu haftalarında da Uefa’ya gitme şansını zora sokar…

Prandelli komik bir adam. Ne yaptığını bilmiyor. Hoca falan değil. Eğer Dortmund maçında golü bulmuşsan ve halâ kenarda Olcan ve Bruma’yı bekletiyor, 3’üncü golü yedikten sonra Yasin’i oyuna alıyorsan, kusura bakma arkadaş sen hoca falan değilsin.

Peki hoca kim olmalı. Biz artık bunu konuşmalıyız.

Bence 2 tane isim var. Birisi Hikmet Karaman, diğeri Ersun Yanal. Yılmaz Vural’ı saymıyorum bile çünkü bu 2 isim varken Yılmaz Vural risk olabilir. Aslında Ersun Yanal’da bir risk ama stratejik bir hamle olduğu yönündeki fikrim kesindir.

Ben olsam Ersun hocayı getirir bu riski alırdım. Fakat gerçekleri konuşmak istiyorum. Yönetimin kafası karışık sanırım. Hikmet hoca nasıl olur diye düşünüyorlar.

Hiç düşünmesinler.

MUHTEŞEM OLUR !

Hikmet Karaman gittiği her takımda başarılı oldu. Adı Hikmetdinza Karamanel olsaydı ve İspanya takımlarını çalıştırmış bir hoca olarak boşta olsaydı, Galatasaray bugün yıllık 3 milyon eurodan sözleşme imzalardı.

Ben anlamıyorum bu işi. Hocan rezil rüsva etmiş seni. Boşta ve büyük takıma aç, saha kenarında tam bir hoca duruşu olan Hikmet Karaman var ama beğenmiyorsun. Sanırım iş Türk olmasında… Türk futbolunun en büyük saçmalığı burası.

Hikmet hoca, İsmail Kartal’ı 10 ile çarpar da önüne geçer… Galatasaray tam bu zamanda, bu şansı çok iyi kullanmak zorunda… Hikmet hoca, Galatasaray’ın başına geçerse zor yakaladığı bu şansı kolay harcamaz.

Hikmet Karaman bana Avrupa’nın üstün kulüplerinde ki antrenörleri çağrıştırıyor. Prese ve baskıya dayalı futbol anlayışı, Galatasaray ile tam anlamı ile bağdaşıyor.

Saha kenarında hop oturan, hop kalkan bir hoca. Disiplinli ve çalışmayı çok seviyor. Dünya futbolunu iyi takip ediyor. Kendini inanılmaz geliştirdi. Sürekli futbol izliyor, stadları geziyor.

Belki komik gelecek ama kel olması, boyu ve kilosu, ara sıra taktığı gözlüğü, saha kenarında maçı yaşıyor olması, bıraksan maça girip oynayacak olması, sesinin çok gür çıkması, kaybetmeyi hazmedemeyen duygusu, kısıtlı imkanları ve kadroları sıkıntı etmeyen bir prensibe sahip olması, bana bir taraftar olarak Avrupa futbolunun iyi kulüplerinin antrenörlerini çağrıştırıyor.

Tam da bugün Galatasaray’ın ihtiyaç duyduğu profildir…

54 yaşında ve bir antrenör için yolun ortalarında… Ne acemi, nede aşırı tecrübeli. Deneyimli ve bilgili. Neresinden düşünürsek düşünelim hep bir artı.

Galatasaray yönetimi, Galatasaray’a talip olduğu aşikar olan Hikmet hocaya bu şansı vermeli.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...