Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
2014-2015 GS Lig ve Avrupa Kadrosu
 Tem
06
 2014

Galatasaray’ın, yabancı kontenjanından duyduğu sıkıntı nasıl giderilir, gelin buna bir çare bulalım. Galatasaray, sahada 5 yabancıyı nasıl oynatacak? Ne tür bir sıkıntı yaşayacak? Kendi fikirlerimi sizler ile paylaşmak istiyorum…

 

Muslera, Galatasaray’ın kesemeyeceği bir isim. Melo’da gözü kapalı tahtaya ilk yazılacak isimlerden… Üçüncü ismimiz ise olmazsa olmazlardan Sneijder… Gelelim dördüncü isme, o da sol bekimiz Alex Telles.

Bence, İshak Doğan alınırsa dönem dönem ligde Telles kızağa çekilir. Sol bekte İshak oynar. Zira, Galatasaray derbi maçlarda ve zorlu deplasman maçlarında Telles’i de kulübeye çekebilir mi orası tartışılır.

Telles’i kulübeye çekerim diyorsan yapacağın iş çok basit. Sol açığa Nani’yi alacaksın. Ya da o ayarda, sol açık olup maçın kaderine etki edebilen ve maç alabilen bir bomba transfer yapacaksın. Yani bugün ki yazımda, bir çok arayışa girdim…

 

 

  • Orta da bir gerçek var, Galatasaray’ın stoperleri ligde mutlaka yerli olmak zorunda… Artık ya Koray Günter’e güvenirsin Semih’in yanına yazarsın, ya da Semih’in yanına bir Türk takviye yaparsın. Ben isterim ki Semih ile Ömer Toprak ikilisi oynasın ama Ömer’i almak çok zor görünüyor…

 

 O zaman Galatasaray, Serdar Aziz için bir şans olabilir. Serdar’da belki Galatasaray için şans olacaktır. Galatasaray’ın kadrosunda düşünmediği onca isim var. Olası birkaç takas gündeme gelebilir. Uğur  Demirok’u ben pek beğenmiyorum.  Serdar Aziz sanki daha iyi… Uğur, teknik bir stoper gibi gelmiyor bana… Serdar’ın ayakları da iyi yere basıyor. Tabi fikirlere saygım sonsuz.

Gökhan Zan’ı da lig için doğru bulmuyorum. Devamlılığı olan bir isim değil. Sürekli sorun çıkaran bir futbolcu…

 

 

  • Koray Günter’e gelince, üst üste 5 maç oynatılsa vazgeçilmez olacak gibi hissediyorum. Geçen sezon o görüntüyü son maçlarda verdi. Akıllı bir stopere benziyor. Biraz güvenilirse iş yapar. Zira, Galatasaray’ın Koray’ı banko oynatabilmesi için her tarafı doğru düzgün kurması lazım ki, Koray’da sırıtmasın, Galatasaray’da kontenjan sıkıntısı çekmesin.

 

 

Galatasaray’ın stoperde, bir de alternatif yabancıya ihtiyacı var. Bunu geçende yazmıştım. Avrupa’da çıkıp takır takır oynayan, oynamadığında sorun yaratmayan, ne zaman görev verilse sahada en iyisi olan, kaliteli teknik bir stoper lazım.

 

  • Rhodolfo en doğru isim olur derim. Mutlaka gelmesi gereken bir isim. Tam Galatasaray’ın aradığı kriterlerde bir stoper. Avrupa’da da güvenilir bir isim olacaktır. Chedjou’ya güvenim hiç yok. Çok ağar ve yavaş bir futbolcu. Top tekniği de fazla yok. Chedjou’nun oynadığı oyunu ligden Türk bir stoper alsan o da oynar…

 

 

Galatasaray, sağ bek için de Tarık Çamdal’ı bir an önce bitirmeli. Eboue’den hayır gelmez artık. Eboue, neredeyse 2 sezondur yok. Satılmalı. Ya da takasa verilmeli…

Tarık Çamdal ve Veysel Sarı, sağ bek için birbirleri ile girecekleri rekabet sonrasında Galatasaray’ın yüzünü güldürmeye yetecekler… Ayrıca, Hamit’de kendine iyi bakar ve eski formuna ulaşırsa, bu işten Galatasaray fazlası ile karlı çıkacaktır. Yalnız ben Hamit’e bu konuda maalesef pek güvenemiyorum.

 

Galatasaray, her zaman espri ile süper Ligin Ronaldo’su dediğim Erkan Zengin’i de bitirmek için daha fazla beklememeli. Karşılığında Chedjou’da verilebilir. Başka birkaç futbolcusunu da feda edebilir. Lakin, sağ açıkta Olcan Adın, sol açıkta Erkan Zengin, lig de Galatasaray’ı uçurur.

 

 

Vincent Aboubakar’ı Galatasaray’da görmeyi çok isterim. Galatasaray’ın aradığı ayarda bir santrafor. Yırtıcı, süratli, adam geçen ve son vuruşları gerçekten iyi bir golcü. Ayrıca, bonservisinin 5 ile 8 milyon euro civarlarında olduğu söyleniliyor. Tam Galatasaray’ın aradığı özellikte bir santrafor.

Eto haricinde, Galatasaray’a yaşlı bir santrafor gelmesini de istemem.  Galatasarayi alabiliyorsa Aboubakar’ı mutlaka kadrosuna katmalı. En azından bu tür bir santrafor almalı. Mevlüt’de, alternatif bakılırsa gerçekten doğru bir takviye olur.

Ön tarafta ki zenginlik için, Mevlüt Erdinç’in de gelmesi doğru olacak gibi gözüküyor. Fener’e baktığımız da, Emenike, Sow ve Webo varken sıkıntı yaşamıyorlar. Zira dönem dönem Kuyt’da santrafor oynuyor. Ön tarafta doğa üstü mucizeler olmadıkça sıkıntı yaşamıyorlar. Galatasaray ve Beşiktaş, 1 tek golcüsü sakatlandığında ve ya cezalı olduğunda sıkıntılar yaşıyor.

Galatasaray, Umut Bulut’u takasa verse dahi, Mevlüt, Burak ve Aboukar’ı aldığı takdir de gol yollarında sıkıntı yaşamaz.

 

Üç aşağı, beş yukarı, fikirlerim bunlar…

 

 

STOPER SORUNU

Serdar Aziz olmazsa, Koray Günter ile devam edilmesi görüşündeyim.  Rhodolfo’nun da, Avrupa’da oynayacak Galatasaray’a mutlaka gelmesi gerektiğini savunuyorum.

 

 

SAĞ AÇIK SOL AÇIK SAĞ BEK VE SOL BEK

Sağ açıkta Olcan Adın ve sol açıkta Erkan Zengin, Galatasaray’ı lig de uçurur. Avrupa’da ise en kötü şartlarda yürütür. Galatasaray, Bruma’ya güveniyorsa ve Bruma’da gerçekten Bruma gibi oynarsa, beklenilenleri karşılarsa, Galatasaray bu sefer Avrupa’da uçmaya başlar. Zira, Galatasaray Bruma’ya güvenmiyor ise, o zaman sol açığa Nani ayarında bir yabancı düşünmek zorunda ve paraya kıymak zorunda.

O zaman da yönetim, maliyeti  6 milyon’u bulacak stoper takviyesinden ve Erkan Zengin isminden vazgeçip o paraya Nani’yi almak zorunda kalacak… Yönetim stoper’de, Chedjou ve Koray Günter’in yanı sıra Gökhan Zan ile devam diyecek. Bence doğru değil bunun adı ama, illa bir ad arar isek mecbur der geçeriz…

Birkaç isim gönderilecekse, Ceyhun gibi isimler takas için düşünülürse, İshak Doğan’da alınılabilir. Galatasaray’ın Telles olmadığında güveneceği teknik bir ismi olur.

Tarık Çamdal için sadece olmazsa olmaz diyorum.

 

 

GOLCÜ BELLİ

Aboubakar veya o kriter de yırtıcı, bitirici bir santrafor olması fikrindeyim.

 

 

Bütün bunlardan sonra, lig için Galatasaray’ın kadrosunu şu diziliş ile şekillendirebiliriz;

 

------------------Muslera-------------

 

Tarık- Semih- Koray[alınılırsa serdar aziz]- Telles

 

----------------Melo---Selçuk---------------

 

Olcan Adın-------Sneijder-----------Erkan Zengin

 

-------------------Aboubakar------------------

 

Gördüğümüz gibi, Lig de Galatasaray saha da rahat bir şekilde 5 yabancı ile dizilebiliyor. Kenar da, 3 yabancısını daha oturtabilir. Oyunun gidişatına göre, Telles’i çıkarıp, İshak’ı tercih edip, orta alana oyunun kaderine etki edecek Bruma tarzı bir isim de sokulabilir.

Nani varsa, Telles lig de ağarlıklı olarak yedek ve Erkan Zengin hiç olmamış demektir. Olcan ve Nani Galatasaray’ın kanatları olur.

 

 

 

  • Gelelim ASIL ÖNEMLİ OLAN Avrupa Aslanına;

 

 

----------------------------Muslera-----------------------------

 

Tarık Çamdal----—Semih Kaya-------Rhodolfo------------Telles

 

------------------------Melo--------------Selçuk------------------------

 

[Nani] Olcan Adın-------------Sneijder-------------Erkan Zengin[Bruma]

 

------------------------------ Vincent Aboubakar------------------------

 

 

 

 

 

Bütün Galatasaray taraftarına saygı ve sevgilerimle…

 

 

 

 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...