Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Çare Lucescu
 Nis
23
 2014

Mancini denen futbol fukarası ve futbol hocalığı ile uzaktan yakından alakası olmayan, saha kenarında modacılık yapmak için kameralara poz veren adamın hoca olmadığını dünya alem görmüş durumda…

Görmeyen çok az bir insan modeli kaldı. Onlarda geçmişte büyük laflar ettiği için şimdi o lafları satamıyorlar. Bu şahıslara Galatasaraylı Galatasaray düşmanları diyebiliriz…

Geldiği günden beri ne oynattığı belli olmayan, bir taktik ve sistem oturtamamış, Sneijder gibi adamı sol açığa çekmiş, Ceyhun’u vazgeçilmez ilan etmiş bu adamı kovmak için Ünal Aysal daha neyi bekliyor anlamak elde değil…

 R.Madrid’e kafa tutmuş, Kadıköy’de 2 sene şampiyonluk turu atmış bu takımın üstüne 9 adam daha katıp kara günler yaşayan bu Fener’e şampiyonluğu armağan etmeye çalışmış bu Mancini denen futbol fakirini sanırım kendi sahamız da 4 değil de 10 yediğimiz zaman kovacağız.

Öyle insanlar var ki, isimleri bile makale yazarlarken Fatih Terim ama Fatih Terim düşmanlığı yapıyorlar. Bu adamlara gülsem mi ağlasam mı bilemedim…

Ünal Aysal, Terim’in kuyusunu kaza kaza takımın ilk haftalar biraz sallanmasına sebebiyet verdi. Sönük ve dönek hafızalar göremez ancak bunu…

Terim gitti. Eleman eleman diye tutturanların kuyusunu şimdi getirdikleri Elemancini kazıyor. Bu işler böyledir.

Alma mazlumun ahını demişler…

Lafı çokta uzatıp Mancini’nin hoca olmadığını sürekli anlatmaya gerek yok. Dünya alem öğrendi zaten. Kasımpaşa’dan 4 yemişsin, kaçırdıklarını anlatıyorsun. Terim, Madrid’den 6 yedi diye sevinen Terim düşmanları ve Mancini sevdalılarına denilecek tek laf, Kasımpaşa’dan Arena’da 4 yiyeceğime Real Madrid’den 6 yerim olmalı.

Galatasaray bu hoca ile devam edemez. Bu ismini de bulamadığım ve hoca demeye zorlandığım adam bir an önce yollanmalıdır.

Galatasaray için her makale de bir hoca adayı yazacağımı bir önce ki makalem de sizlerle paylaşmıştım. Benim öncelikli adayım Lucescu’dur.

Lucescu Türk futbolunu ve Florya’yı çok iyi bilen bir isim.68 yaşın da olmasının çok önemi yok. Galatasaray’ın seneye mutlak suretle şampiyon olup 4. Yıldızı takması gerekiyor.

Bu unvanı Fener’den önce kazanmalıdır. Bu sebepten ötürü ki Lucescu en ağır basan isim gibi gözüküyor. Yapsa yapsa en iyi Lucescu yapar.

Lucescu çok uzun vadeli olmasa da 2-3 senelik bir sözleşme ile Galatasaray’da büyük bir devrim gerçekleştirecek ve çok sevdiği Türkiye’de futbol yaşamına da çok güzel bir son verecektir. Lucescu’nun oyunu iyi okuyan bir hoca olması ve Galatasaray’ın kadro kalitesi de Ünal Aysal için büyük bir şans. Aysal’ın getireceği hoca başarılı olmazsa Aysal gider. Mancini kalırsa başarılı olamayacağı zaten aşikar yine Aysal gider.

Ünal Aysal akıllı bir adamsa Lucescu’yu getirir. İlk tercih Lucescu olmalıdır. Gelir gelmez Galatasaraylıları heyecanlandıracak ve güvenilir bir insan olarak akla ilk gelen kişidir.

Bütün dünya bilir ki, Lucescu kısıtlı imkanlar ve bütçeler ile muhteşem işler başaran dünyanın nadir sayılı hocalarının en başında gelir.

Çok fazla bütçe istemez ve ölüyü diriltir. Galatasaray yönetimi ne pahasına olursa olsun Lucescu’yu ilk tercihi olarak görmelidir.

4.yıldızı takmak istiyor ve bu kaliteli kadroya 2-3 takviye yapıp çok borca girmeden gümbür gümbür oynayan bir Galatasaray izlemek istiyorsak, bunu başaracak ender isimlerden biridir Lucescu…

Taffarel hariç bu işe yaramaz teknik heyet grubu da değiştirilmeli, Florya’nın anahtarı Lucescu’ya teslim edilmelidir. Lucescu’nun işine karışılmamalıdır.

Diğer hoca adaylarımı da sırası ile önümüzde ki günler de sizlerle paylaşacağım. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...