Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Nerede O Eski Formalar
 Şub
07
 2014

Son zamanlarda medyada bazı tartışmalar ortaya çıktı. Sanal aleme de yansıdı. Taraftarlarımız arasında tartışıldı.

Aslında medya gündemi nereye taşıyorsa onun üzerinde duruyoruz. Belki bizlerinde ara sıra bu tür makaleler yazarak yeni bir gündem yaratması gerekiyor diye düşünüyorum.

Galatasaray’ın son zamanlarda giydiği formaları parçalı haricinde pek beğenmedim açıkçası… Kan kırmızı formamız da fena değil ama diğerleri pek güzel yapılmıyor. Renk olarak siyah olması, beyaz olması, belki güzel duruyor lakin canlılıkta ve tasarımda çok ciddi eksiklikler olduğu aşikar bir gerçek.

Mesela çubuklu forma…


Çubuklu forma uzun zamandır üretilmiyor. Nedenini anlamış değilim. Uefa Kupası dönemlerinde olsun, Jardel’in dönemlerinde olsun efsaneleşen çubuklu formamız vardı. Güzel bir tasarım ile çubuklu formanın Galatasaray’a çok yakıştığını düşünüyorum.

Beyaz renk güzel fakat detayları tutturamıyorlar.

Galatasaray’ın Bülent Korkmaz dönemlerinde giydiği o bembeyaz forma geliyor gözlerimin önüne. Sade ve bembeyaz bir forma…

Gerçekten muhteşemdi. Şimdi giydiğimiz beyazda, formaya bazı ufak detaylar eklenilmesi, sağında solunda sarı tiplemesi birkaç çizgi olması formanın görüntüsünü bozuyor.

Siyah Kırmızı renk, Galatasaray’a çok yakışacaktır. Ara sıra bazı maçlarda denendiğinde bile muhteşem görüntü ortaya çıkıyor. Fakat bunu da pek tercih etmiyoruz. Düz siyah giyiyoruz. Aynı şekilde eski siyah formalarımızı incelediğimizde, şimdiki formalarımızdan göze daha hoş geliyor. Tasarım da bir sıkıntı olduğu açık.

Peki ya parçalı formamız…


 Efsanevi parçalı formamızı, Ortasında dalgalı bir siyah, altında siyah bir şort ile giydiğimiz günleri hatırlıyorum.

Galatasaray uzun zamandır hep aynı renkte ve tasarımda parçalı forma giyiyor. Kendimce 2003 senesinde giydiğimiz parçalı formanın tekrar çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Forma konusunda uzun yıllardır pasif kaldık. Mor forma gibi saçma sapan formaların tekrar üretimi akıllardan bile geçmiyordur umarım…

Artık siyah kırmızı, daha değişik bir parçalı, daha güzel dizayn edilmiş kan kırmızı ve beyaz forma yapılmalı.

Genel olarak çevremde bu konuyu Galatasaraylı arkadaşlarım ile konuşuyorum. Çoğu benimle aynı görüşte.

Geçenler de eski elbiselerimi sakladığım dolabı açtım ve gerek benim aldığım, gerekse çocukluğumda hediye edilmiş formalara göz attım.

‘Vay bee’ demeden edemedim.

Nerede o eski formalar?





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...