Makale Yaz
ersaan
Bu haberi yazdır
Yerden Kalktığımız Taktirde Dayak Yemek Problem Değil!
 Ağu
26
 2014

Realist olalım, Süper Kupa'yı kazanmamızı kim bekliyordu? Mesela ben beklemiyordum.Neden mi? Çünkü takımın tüm hazırlık maçlarını izledim.Aslında hazırlık maçları Süper Kupa'da neler yapabileceğimizin göstergesiyidi.Daha önceki yazılarımda da aslında buna değinmiştim.Zaten uzun olmayan bu süre içerisinde takım herhangi bir gelişme gösterememiş.Peki bu mağlubiyetin suçlusu kim? İşte bu yazımda sorular sorarak mağlubiyetin sorumlusunu bulmaya çalışacağım.Şimdiden okuyan herkese teşekkür ediyorum.

***

Tabikii bir mağlubiyette öncelikte takımın teknik patronunu incelememiz lazım.O zaman ilk suçlu "adayı" Claudio Prandelli.

Prandelli!  Prandelli  bu mağlubiyetin baş aktörü müydü?

Bence değildi.Hataları elbette vardı.Sneijder'i oyundan alması bence bir hataydı.Sol Kanatta Telles ve Yasin çıkmalı, Bruma ve Hakan girmeliydi.Bunu ilk 45 dakika sonunda söyledim.Prandelli'ninde bunu yapacağını umuyordum.Ama yapmadı.

Diğer hatasıysa takımı bu geçen hazırlık süresinde "takım" yapamamış olması.Bu konuya daha ileride değineceğim.

Bence Prandelli'nin hala zamana ve transfere ihtiyacı var.

***

İkinci olarak yönetime değinmek istiyorum.

Yönetim! Bu tür büyük maçlarda yönetiminde suçu olabiliyor.Özellikle yeni sezona başlarken takımın bir şeylerinde noksanlık varsa, yönetimin doğru hamle yapmadığını gösterir.Bu hamle teknik direktör, futbolcu hamlesi olabilir.Yada basına verdiği demeçler, takıma yaydığı enerjide yönetimin veya başkanın takımın başarısız olmasında parmağı olduğunu gösterebilir.Ama zaten dostluk ve yardım için yapılan bu maçta yönetimin ikinci seçeneği isteyerek yada istemeyerek yapmayacağını düşünüyorum.

Bence yönetimin ve başkanın suçu mali durumu bu kadar kötü hallere getirip, şuan transfer yapamaması.Bir santrafor ve sağ bek transferi dünkü tabloyu tamamıyla değiştirirdi.

Peki bu yenilgideki baş aktör yönetim ve başkan mı?

Elbette hataları var ama bu mağlubiyetin baş sorumluları kendileri değil.Çünkü futbol sahada oynanır.

***

Peki arkadaş bir takım niye kazanamaz?

Tabikide attığı gol sayısı yediği gol sayısından az olursa kazanamaz.Yani dünkü mağlubiyetimizin ana sebebi gol atamamızdı.

Niye gol atamadık?

Aslında birden fazla sebep var.Ama öncelikle bir atağın nasıl oluştuğunu bilmeliyiz.Atak birinci bölgeden üçüncü bölgeye gidip gol atma fırsatı bulmaktır.Yani bizimde en büyük problemimiz birinci ve üçüncü bölge arasında köprü oluşturamamızdı.

Niye oluşturamadık bu köprüyü?

Selçuk ve Melo yüzünden.Normalde topu Selçuk ve Melo'nun Chedjou veya Semih'ten alıp bu iki bölge arasında köprü kurması gerekiyor.Ancak dün Selçuk ve Melo sorumluluk almaktan kaçındı.Ayrıca Selçuk ve Melo sorumluluk alıpta topu ayaklarına aldıktan sonra verdikleri pasların bir çoğu isabetsizdi.Ayağında tuttuğu topların bir çoğunu kaptırdılar.Hatta bir ara Selçuk'un extreme çalım atmaya çalıştığını gördüm.Selçuk ve Melo kalitesinde oyunculara yakışmayan bir performanstı.

Yani bu köprünün oluşmamasının ana sebebi Selçuk ve Melo mu?

Kesinlikle.Hal böyle olunca kanatlardaki oyunculardan Olcan ve Yasin(Bruma) Melo ve Selçuk'a yakın oynamak zorunda kaldı.Topu kanat oyuncularıyla ileriye taşımaya çalıştık.Bu da başarısızlıkla sonuçlandı.

Niye bu kanat organizasyonlarımız gol getirmedi?

Çünkü Olcan ve Yasin adam eksiltme konusunda zayıf isimler.En azından dün öyleydiler.Bruma'da yaşadığı büyük sakatlığın etkisinden hala tam olarak çıkamadı ki bu gayet normal aslında.Arkadanda Veysel ve Telles gerekli desteği veremeyince ne kanat organizasyonlarımızın başarılı oldu ne göbekten topu ileri çıkarmaya çalışmamız.

Rakibin ceza sahasına girmekte zorlanmamızın sebebi bunlar mıydı?

Kesinlikle.Yine iki durumda da başarısız olunca Chedjou ile top şişirmeye başladık.Ama ileride Burak, topları indirip saklayacak bir futbolcu olmadığı için başarısız olduk.

Sneijder'e niye değinmedin?

Çünkü Sneijder defanstan top almamalı ve dün öylede yaptı.Doalısıyla ona top gelmedi.Chedjou'nun uzun topları Sneijder'in boyu dolayısıyla bir handikaptı.Ayrıca Sneijder Burak ve Olcan'a harika paslar attı ama ikiside topu kontrol edemedi.

Peki bulduğumuz pozisyonları niye değerlendiremedik?

Aslında net pozisyon yakalayamadık ama uzatma devrelerinde 4'e 3 yakaladık ama bunlarıda değerlendiremedik.Bunun sebebide az önce Prandelli'nin kabahat dediğim şey:Takım olamamak.

Yakaladığımız bu pozisyonlarda oyuncular ne yapacağını bilemedi.Hepsi sağa sola belli belirsiz dağıldı.Dolayısıyla orda net bir atak elde etme şansını elde edemedik.Takımımız "takım" olamadığından dolayı dün bir çok pozisyonda nerde ne yapacağına karar veremedi.

Bu mağlubiyetin ana sorumlusu/sorumluları?

Bir kişi söylemek gerekirse Selçuk.Bir kişi daha söylemem gerekirse Melo. 

MAÇIN;

En iyi 3 ismi?

Muslera, Olcan ve Burak.

En kötü 3 ismi?

Selçuk, Melo ve Telles.

Gelecek için umut vereni?

Olcan ve Muslera.

Gelecek için karamsarlı olma sebebi?

Selçuk.

Takımın reçetesi?

Zaman, formda bir Selçuk ve yeni gelecek olan santrafor.

Gelecek için .....?

Umutlu olmalıyız kesinlikle.Takımı desteklemeyi bırakmamalıyız.Yavaş yavaş bir "takım" oyunu yapacağız.Selçuk'un form tutmasıyla doğrudan ilgili bir şey bu.Selçuk form tutacaktır.Sneijder form tutacaktır.Yeni gelecek santrafor takımın çehresini değiştirecektir.

Özellikle bu maç özeleştiri yapmak için çok doğru bir zamanda yapılan ve güzel bir amaç uğruna yapılan güzel bir maçtı.Ne kadar bu ortamı bozmaya çalışan "yogi"ler olsada.(!)

 

Galatasaray her zaman düştüğü yerden güçlenerek kalkmıştır.Belki düştüğü yerden kalkmaya çalışırken biraz sendelemiştir ama daha sağlam olarak geri dönmüştür.Ve Galatasaray'ın yine daha güçlü şekilde geri döneceğine inancım tam!





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...