Makale Yaz
ersaan
Bu haberi yazdır
Güzel Günler Göreceğiz!
 Ağu
02
 2014

2 Ağustos 2014 tarihinde hayata gözlerini yuman, bu efsane fotoğrafın sahibi Erkan Koyuncu'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

***

Metin OKTAY!

Büyük futbolcuydu vesselam.Galatasaraylılık ruhu, felsefesini Metin Oktay'dan alır.

Galatasaray forması altında 324 maçta attığı 294 gol, Galatasaray'a bağlılığı, Galatasaray altyapısında ders olarak öğrencilere örnek gösterilen kişiliği ile gerçek bir Galatasaraylıydı.

***

Jupp DERWALL!

Ak saçlı büyük hoca.Türk Futbolu'nun devrimcisi.

Almanya milli takımını avrupa şampiyonu yaptı.Dünya kupasında İspanya karşısında defanstan koşarak gelip kafa vuruşu yapan İspanyol stoperin  golüyle Almanya gruplarda elendi.Bu hezimetinin ardında Jupp Derwall görevinden ayrıldı.

Galatasaray 12 yıldır şampiyon olamıyordu.Dönemin yöneticileri Jupp Derwall'e teklif yaptı.Kimse inanmıyordu geleceğine çünkü büyük takımlarda Derwall'in peşindeydi.Derwall teklifi kabul etmemekde ısrarlıydı."Teklifimizi kabul etmesen bile gel İstanbul'u gör" teklifini geri çeviremeyip İstanbul'a geldi.Kendini karşılayan coşkulu kalabalık "artık tek umudumuz sensin" diyince kendisi de ikna oldu.

İlk yaptığı iş antreman sahasının taş değil, çim saha olmasını sağlamaktı.Oyuncularını düşünür, onlara değer verirdi.İlk yıl beşinci, ikinci yıl namağlup bitirmesine rağmen ikinci ve üçüncü yıl Galatasaray'ı şampiyon yapmıştı.14 yıl sonra Galatasaray şampiyon olmuştu.

İşte Galatasaray tarihinin kırılma noktası bu tarihti.Bu tarihten sonra Galatasaray sürekli yükselişe getti.Tabiki devam eden yükselişte Derwall'in izleri vardı.

Derwall antremanlardan ve maçlardan sonra Fatih Terim'le görüşlerini paylaşırdı.Daha sonra Fatih Terim'in Milli takımda yardımcı menajer olmasında rol oynadı.Galatasaray'a ise Feldkamp'ı önermişti.Feldkamp da o dönem gençlere önem verdi, Hakan'ları, Okan'ları eğitti.

O Fatih Terim, o Hakan'lar beraber UEFA Kupasını kazandı.Galatasaray tarihinin en büyük başarısıydı bu.

***

Ünal AYSAL!

Doğrularıyla, yanlışlarıyla beraber şuanki başkanımız.Yaptığı doğru şeyler sportif olarak yansıdı.Nerdeyse bütün branşlarda.Ama sürekli en iyisi olucak diye düşünmesi şuan mali krizde olmamızın ana sebebi.Göze olumlu anlamda batan 2 doğru, 2 yanlış hareketi var.

Doğruları:

1-Fatih Terim'i takımın başına getirmesi

2-Fatih Terim'i kovması

Yanlışları:

1-Mancini'yi takımın başına getirmesi

2-Hep başarı gelicek diye düşünüp takımı mali krize sürüklemesi

Ama yaptığı bir hareket var ki...Yaptığı en büyük doğruları sırasında ilk sıraya yerleşmesi konusunda en büyük potansiyele sahip,Ya da kendisinin sonunu getirecek bir hareket:Cesare Prandelli!

***

Cesare PRANDELLİ!

Kimilerine göre Dünya'nın en iyisi kimilerine göre İtalya'nın son Dünya Kupasın'da yaşadığı hezimetin ana sebebi.Ama herkesin emin olduğu bir şey var ki, Prandelli çok babacan, sevimli, karakterli bir teknik direktör.

Metin Oktay gibi saygılı, efendi, karakterli, Derwall gibi babacan ve radikal değişiklikleri gözünü kırpmadan yapan bir adam Prandelli.

Aslında Galatasaray'a geliş hikayesi Derwall'e çok benziyor.Derwall'in Almanya'sı Avrupa Şampiyonasın'da büyük bir başarı elde ediyor, Prandelli'nin İtalya'sıda.Derwall'in Almanya'sı bir kafa golüyle yeniliyor, Prandelli'nin İtalyası'da.İkisi de bu kafa golleri yüzünden istifa ediyor.İkisinide Dünya Devleri istiyor, sonuçta ikisininde durağı Galatasaray oluyor.

Prandelli gelir gelmez radikal değişikliklere imza attı."Nasıl bir evde oturmak istersin?" dediler, tesislere yakın olsun gerisi önemli değil dedi.Büyük çoğunluğu müslüman olan ülkede, Futbolcularını, çalıştığı takımın renklerine gönül veren milyonlarca müslümanı daha iyi anlamak için oruç tuttu.Basın toplantısı çıkışında "Forza Cim Bom Bom" dedi, hemen Türkçe'ye merak sardı.İlk geldiğinde bir iki kelime öğrenmişti bile.Para için gelmediğinin kanıtıdır bu.Ayrıca geçtiğimiz aylarda PSG Prandelli'ye teklif yapıyor.İtalya milli takımında aldığının çok daha fazlasını öneriyor ama o kabul etmiyor.

Bize aslında mesajı veriyor."Ben buraya para yemeye gelen İtalyan Beyefendisi değil, hedefleri olan bir İtalyan Beyefendisiyim ben" demek istiyor.

***

Galatasaraylı olmak, kadrosu yetersiz olsada,takım ihtiyacı olan bölgelere transfer yapamamış olsada, bir sürü işe yaramaz futbolcu takımda fazlalık yapsada, takım mali konuda sıkıntı çeksede gelecekten umutlu olmaktır.Hani çok klişeleşmiş bir söz vardır ya "Galatasaray'ın formasını sahaya koysan şampiyonluğa oynar" diye.İşte bu söze imzamı atarım.

Galatasaray'ın efsanelere benzeyen bir teknik direktör, yanlış kararlar alsada her şartda Galatasaray'ın iyiliğini istediğine inandığım bir başkan, kalede bir panter, defansta bir "Kaya", orta sahada bir pitbull, yaratıcı bir "10" numara, kaptan Selçuk İnan ve arkasında 30 milyonluk taraftar kitlesi Galatasaray'ın bana umut vermesi için çok yeterli sebepler.

***

Bu yıl dördüncü yıldızı takmak önemli değil, önemli olan gerçek bir Avrupa takımı olup ligi sürekli domine etmek.Varsın bu yıl olmasın bir şampiyonluk, beşinci, altıncı, yedinci yıldızı ilk biz takalım, Avrupa'da kazanabilecek bütün kupaları kazanalım.Çok güzel ama zaman isteyen şeyler bunlar.Bu nedenle önce sabır gösterelim tüm camiaya.

Yazımı okurken zevk aldıysanız ne mutlu bana, okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...