Makale Yaz
ersaan
Bu haberi yazdır
En Uygun Teknik Direktör Adayları
 Haz
26
 2014

Herkese merhaba,

 

Geçtiğimiz haftalarda bir yazı yazmıştım, Mancini'nin gitmesinin doğru olduğunu, Lucescu gelirse çok başarılı olacağını yazmıştım.Ancak şuan ki şartlar fikirlerimi değiştirdi.Çünkü Lucescu takıma gelmeyi reddetti ve yeni hoca adaylarıda Mancini'yi aratacak diye düşünüyorum.

İsmi geçen teknik direktörleri kategoriler halinde yazacağım.Açıkçası bazı hocaları kategorilere uygun olarak yerleştiremedim, popülaritesini dikkate alarak.

1-Yaşlı veya Kariyerli Yabancı Hocalar:

a)Joachim Löw:Almanya Milli takımı'nın hocası.Popülaritesini dikkate alarak bu kategoride yer verdim.Çünkü güzel futbol oynatması dışında kupa alma başarısı gösterememiş.Zamanında Fenerbahçe ve Adanaspor'u çalıştırdı.Galatasaray'ın başına gerek yabancı kuralı gerek transfer bütçesi yüzünden geleceğini düşünmüyorum.Ama gelirse güzel işler başarır.

b)Ottmar Hitzfeld:Kariyerinde büyük başarıları olan yaşlı hoca.Türkiye'ye uyum sağlayacağını düşünmüyorum.

c)Eric Gerets:Bu kategorideki en uygun hoca.Türkiye Ligi'ni ve Galatasaray'ı çok iyi tanıyor.Mali sıkıntılar içinde çok büyük başarılara imza attı.Ünal Aysal'ın en başından beri Eric Gerets'i düşünmemesini anlayamıyorum.Gelmesini istediğim 2 hocadan biri.

d)Dick Advoocat:Her 2-3 yılda bir takım değiştiren, kulüp bazında çok büyük takım çalıştırmamış hoca.Galatasaray için adı geçmesi bile hata.Ünal Aysal "popüler hoca" anlayışı için getirirse bilemem.Ama geleceğini ve gelirse de başarılı olacağını düşünmüyorum.

e)Luciano Spaletti:Çalıştırdığı takımlarla büyük şeyler başaramayan hoca.Popülaritesinden dolayı bu listede.Gelmesi hata olur.

2-Genç ve Başarı Potansiyeli Olan Genç Hocalar:

a)Thomas Tuchel:Gelmesini istediğim ama gelirse de başarılı olacağına ihtimal vermediğim hocaydı.Belki de 4. yıldız yarışı için gelmemesi iyi oldu.

b)Jurgen Klinsmann:Hangi kategoride olmasına karar veremediğim hoca.49 yaşında olması ve kupa başarısının olmamasından dolayı bu listeye koydum.Popüler olmasının tek sebebi Almanya ve Bayern Münih'i çalıştırmış Olması.Başarılı bir hoca değil, takımın başına gelirse fiyasko olur.

3-Türk Hocalar:

a)Mustafa Denizli:Eric Gerets gelmezse takımın başında olmasını istediğim hoca.Takımı tanıyor, 5+3 kuralına ve düşük transfer bütçesine uyum sağlar.Eldeki futbolcularıda tanıyor.Başarı getirmesi en muhtemel hocalardan.

b)Hikmet Karaman:Listeye almak istemesem bile haber çıktığı için yazıyorum.Gelirse fiyasko olur.Geleceğini düşünmüyorum.

c)Hamza Hamzaoğlu:Ne yalan söyliyim, Mustafa Denizli yada Eric Gerets gelmezse Hamza Hamzaoğlu'nun gelmesini istiyorum.Çünkü diğer adaylardan hiçbir şey beklemiyorum, Hamza Hamzaoğlu'da en az diğer adaylar kadar başarılı olur, belki daha iyisini başarır.

Oynattığı güzel futbol, kendisinin Galatasaraylı olması ve her fırsatta hayalinin Galatasaray'ı çalıştırmak olduğunu söylemesi, Milli Takımda Fatih Terim'in yardımcılığını yapıp ondan birkaç şey kaptığını düşünmem ve aşırı düşük bütçeyle geçirdiği harika Akhisar kariyeri, Hamza Hamzaoğlu'nun bu takımı çalıştırcak uygun kişilerden birisi olduğunu gösteriyor.

Takımın başına gelirse çok büyük mutluluk duyacağım ama bu yıl Galatasaray'ın başına gelmesi ve mutlak bir 4. yıldızı kazanamaması durumu Galatasaray kariyerini erken bitirebilir.Belki 2-3 yıl daha gelişmesini bekleyip, daha sabırlı bir başkanla çalışması daha hayırlı olur.

4-Ajax Stili:Tamamıyla benim Galatasaray için uygulanabileceğini düşündüğüm sistem.

Ajax sistemi, Ajax'ın son 4 yıldaki sistemidir.Takımın başına tecrübesiz ve eski efsane futbolcusu Frank Da Boer'i getirmesi, antrenörlerin efsane futbolculardan oluşması gibi.

Takımın başına Ümit Davala ya da Hasan Şaş getirilip, antrenör olarak da Mondragon, Hakan Ünsal, Arif Erdem gibi isimlerin getirilmesi Galatasaray'ın Ajax sistemi olur.

Bu sistemin yapılmasını istemiyorum ama bu da bir seçenek diye yazdım.4. yıldız savaşı için riskli bir sistem olur.

 

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.Yorumlarınızı okuyup, yorum yapmaya çalışacağım.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...