Makale Yaz
ersaan
Bu haberi yazdır
"Allah Kerim, Fatih Terim" Diyince İki Yıl Şampiyon Olduysak
 Haz
14
 2014

Herkese merhaba,

Malumunuz geçtiğimiz günlerce Mancini takımdan ayrıldı.Kötü bir hoca demek haksızlık olur.Ancak Türkiye'ye uyum sağlayamadığı ve sağlayamacağı da bir gerçek.Mancini'den geriye kalan 1 Ziraat Türkiye Kupası ve 8 tane çöp futbolcu.Bir tek Alex Telles yararlıydı.Peki Mancini'nin kazandırdığı Ziraat Türkiye Kupası bu 8 tane futbolcunun maliyetini karşıyacak mı?Hayır.

Evet, takım ikinci sırada bitirdi ama bu başarıyı(!) Mancini'ye ithaf etmek doğru olmaz.Zaten kadro kalitesi olarak Galatasaray'ın ikincilikten kötü bitirme gibi bir lüksü yok.Siz takımın başına geçseniz yada ben takımın başına geçsem emin olun ligi 2. bitirirdik.

İkinci bitirmeyi son maça taşıyan da Mancini'dir.Bu takım kaç tane maçı ilk yarı yenik bitirip ikinci yarı çevirdi?Sizce bunun sebebi, Mancini'nin sürekli değişen harika taktikleri mi yoksa takımdaki futbolcuların hırsı mıydı?Bence Türk futbolcular, Sneijder ve Muslera'nın çabaları sayesinde o maçları çevirdik.

Mancini kötü bir hoca değildi, çünkü çok iyi bir iç saha karnesi ve şampiyonlar ligi başarısı var.Yiğidi öldür, hakkını yeme demişler.Juventus ve Real Madrid'li gruptan ilk maç 6 gol yedikten sonra çıktıysan, üstelik kendi kurmadığın kadroyla, çok büyük başarıdır.Gerçi kendi kurduğu kadroyla bu kadar iyisini yapabilir miydi, orasıda muamma.

Belki haddime olmasada Mancini dönemini 10 puan üzerinden değerlendiricek olursam:Takımda istenmediğini anlayınca zorluk çıkarmadan istifa etmesi, başarılı iç saha performansı, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanması, Şampiyonlar Ligin'deki başarısından dolayı 6 puan veriyorum.3 puan kırmamın sebebi ise başarısız deplasman karnesi, yabancı oyunculara uyguladığı çifte standart ve tabiki şampiyon olamaması.Şu bir gerçek; Türkiye'de Galatasaray'ı çalıştırırken şampiyon olamıyorsan başarısızsındır, ne kadar kadron kısıtlı olsada

Neyse iyisiyle kötüsüyle bitirdik Mancini dönemini.Şimdi yeni teknik direktör gelicek takımın başına.Benim ve tüm Galatasaray taraftarının gönlündeki yatan isim Mircea Lucescu.Ve çok büyük bir ihtimalle de takımın başına gelecektir.Gelmesi için 3 büyük sebep var:

*Kendisinin Galatasaray'ı çalıştırmak istemesi.

*Başkanla olan dostane ilişkileri.

*10 Yıl boyunca takımı başarıdan başarıya koşturması ve misyonunu tamamlaması.

Ve bu 3 sebebi geçersiz yapıcak tek sebep, Lucescu'nun Galatasaray'ı çalıştırmak istememesi.Shaktar Donetsk CEO'su yaptığı açıklamada Lucescu'nun gitmeyeceğini kendisine ilettiğini söylemiş.Eğer haber doğruysa Lucescu gelmeyecektir.Gönlüm haberin sahte olmasından yana.

Peki neden hepimiz Mircea Lucescu'yu istiyoruz?

Çünkü 4. yıldızı takmayı başarması en muhtemel 2 kişiden biri Mircea Lucescu.Takımdaki oyuncularla ilişkileri her zaman iyi olan, Türkiye Ligi'ni tanıyan, Galatasaray'ı tanıyan ve hala hırslı birisi olan Mircea Lucescu'yu bu sebeplerden dolayı en iyi aday olarak gösteriyorum.

2000-01 sezonunda ilk defa takım çalıştırdığı Türkiye'de Şampiyonluğu son maçta kaybetmiş ve Şampiyonlar Ligin'de çeyrek final oynamıştık.Üstelik Fatih Terim gibi bir efsanenin ardından o takımı almasıyla işi daha da zordu.Başarılı mıydı derseniz, dediğimiz gibi Galatasaray'ı şampiyon yapamıyorsanız başarısızsınızdır.

2001-02 sezonunda ise Fatih Terim'in yedek kadrosu ve mali sıkıntılar içinde çok güzel işler başarmıştı.Bu kadar kısıtlı bir kadroyla takımı şampiyon yapmıştı.Emin olun bir önceki sezonda başardığının 10 kat daha iyisiydi.

2002-03 sezonunda ezeli rakibimizi 100. yılında şampiyon yaparak yine çok güzel işler başarmıştı.

Son 10 yılı ise söylemeye gerek yok, ne kadar arkasında çok büyük para desteği olsada paraya ihtiyaç duymadan, Brezilya'lı genç oyuncuları 10 liraya alıp, ustaca pişirip 50 liraya satması ve sportif başarılarıyla harika bir 10 yıl geçirdi, takımın efsanesi oldu.

"Allah Kerim, FATİH TERİM" dedik, başarıdan başarıya koştuk.

"Allah'ın Kulu, MİRCEA LUCESCU" dersek neler kazanacağız?

Belki de çok saçma bir yerden girdim ama kim bilir belki de 4. yıldızı takıp, Avrupa'da bir kupa daha kazanırız.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...