Makale Yaz
ersaan
Bu haberi yazdır
Taktik Tahtasına Önce Santrafor Yazılır!
 Ağu
07
 2014

Öncelikle Soma'ya yardım için yapılan bu maçı, soma'lı çocukların şifreli kanal yüzünden izleyememesini sağlayan kişileri kınıyorum.

***

Son 1 aydır transfer haberleri çıkıyor.Bu haberleri elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.Dönem dönem forvet haberleri çıktı.Mevlüt Erdinç, Joel Campell aklıma gelen isimlerden ama bu forvet girişimlerinden sonuç alınamadı.Genelde transfer haberleri Sağ bek ve stoper üzerine.Takımın transfer çalışmalarıda defans mevkisine yönelmiş durumda.Ama hazırlık maçlarında takım "bana kaliteli santrafor lazım" diye bağırıyor.

***

Defans hattımız geçen yılki defans hattının birebir aynısı.Geçen yıl takımımız ligin en az gol yiyen takımı olmuş.Bu gollerden bazıları Semih Kaya ve Chedjou'nun anlık konsantrasyon kaybından oluşan goller.

***

Forvet hattımız ise geçen yıla göre benzer, bir tek Drogba gitti.Geçen yıl ligin en çok gol atan 3. takımı olmuş.Drogba geçen yıl 10 golle takımımıza katkı sağlamış.Bu 10 golü çıkarırsak en çok gol atan 6. takım oluyoruz.

***

Bu sebeplerden dolayı bizim ihtiyacımız öncelikle kaliteli bir santrafordur.Zaten hazırlık maçlarında takımda forvet olmadığı belli oldu.Bugünki Atletico Madrid maçında bu çok belli oldu.Top tutan, son vuruşları kaliteli bir santrafor, Veysel'in yerine, Chedjou'nun yerine oynayacak futbolcudan çok daha önemli katkı yapacaktır.

***

Sneijder'in gelmesiyle takımımız daha iyi bir performans sergileyecektir.Sneijder'in form tutmasıyla beraber alışık olduğumuz gibi sürpriz goller, güzel asistler göreceğiz.

***

Burak'ı bugün besleyen bir futbolcu yoktu.Kötü bir performans sergilemesinin ana sebebi bence buydu.Çünkü Burak defans hattının arkasına koşu yaparak önüne top bekleyen bir santrafor.Sneijder'in gelmesi Burak'ı kesinlikle olumlu etkileyecektir.Ama yıllardır özlemini çektiğim, "yoktan var edebilen" forvet tipi Burak'ın oyun tipine ve yeteneğine çok çok uzakta.

***

Rakiplerimiz Demba Ba'yı, Oscar Cardozo'yu aldı.Türkiye ligine göre çok üst düzey futbolcular.Bizse saçma ofsaytlara yakalanan, çok gol kaçıran son yıllarda sürekli +15 gol atan Burak ve koşmak dışında bir özelliği olmayan Umut'la şampiyonluk mücadelesindeyiz.

***

Ne Mevlüt, Ne Campell bizim yaramıza merhem olur.Bize aynı Cardozo, Demba Ba gibi kaliteli, tecrübeli, kendini kanıtlamış bir santrafor lazım.İlk maçında  Akhisar'a 2 gol atıp, 3 puan getiren Drogba gibi, takıma saha içinde ağabeylik yapacak(gerektiği kadar, Drogba bazen bunun ucunu kaçırıyordu), son vuruşları iyi, ileride top tutabilen ve geldiğinde bu yıl +20 gol atar diyeceğimiz bir santrafor lazım.

***

Bu isim benim aklıma gelmiyor ama sizin bir fikriniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.Bu maçtan sonra zaten Prandelli'nin santrafor konusunda ısrarcı olacağını, Galatasaray Scout ekibinin iyi bir santrafor bulacağına eminim.

Makalemi okuduğunuz için teşekkürler.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...