Makale Yaz
ersaan
Bu haberi yazdır
Taktik Mühendisi Prandelli'nin Kadrosu
 Tem
07
 2014

Merhabalar,

Son birkaç gündür sitedeki makalelerde Galatasaray'ın Prandelli yönetimindeki kadrosu yazan renktaşlarımızı görüyorum.Açıkçası ben bu konudaki hiç bir makaleyi yeterli bulmadım.Nacizane görüşlerimi yazmak istedim.Diğer arkadaşların görüşüne saygı duyduğumuda belirtmek istedim.

Öncelikle taktik mühendisi dedim, çünkü Prandelli tek bir taktikle yetinmeyen, sahada esnek, kısa sürede taktik değiştiren bir takım yaratan hoca.4-2-3-1, 4-3-3, 4-3-1-2, 3-5-2 gibi taktiklerle takımı sahaya süren bir hoca.Bir italyan olmasına rağmen 3 stoperli taktiği çok kullanmayan bir hoca.4 defanslı taktikleri daha fazla deniyor.

Ayrıca maç taktikleri tamamıyla kendi futbol felsefesi üzerine kurulu değil, rakip analizini yapıp taktiğini şekillendiren bir hoca.Bu seneye bir maç 3-5-2 bir maç 4-2-3-1 çıkmasına alışmalıyız.Ama Mancini gibi olmaz tabiki.İlk 10 hafta içerisinde taktiğini oturtup, sonra bazı özel rakiplere göre taktik değiştireceğini düşünüyorum.

Prandelli İtalyan olmasına rağmen Total futbol benzeri takım yaratmaya çalışıyor.Yani toplu savunma, toplu hücüm.Avrupa'da imrenerek baktığımız takımlara dikkat edersek hem hücümda hem de savunmada çabuk çoğalan takımlar.Prandelli'de bunu yaratmaya çalışıcak.Rakip atak yaparken defansta 8 kişi olması, hemen 30-40 saniye sonra rakip yarı sahasında 8 Galatasaray futbolcusu görmemiz çok muhtemel.

İşte bu total futbolu oynatmak için Prandelli'nin yapacağı ilk iş güçlü, yorulmaz bir takım yaratmak olacaktır.İlk haftalarda oyunculara kondisyon yükleyecektir.Takımı fiziksel olarak güçlendirmeye çalışacaktır.

Şimdi yukarada ki taktiğe dönmek istiyorum.Bence Prandelli Galatasaray'da genellikle 4-2-3-1 oynatacaktır.

Kaleci Muslera.Her zamanki gibi değişmez isim olucaktır.Prandelli'nin kendisinden şut çıkarma dışında bir beklentisi olmayacaktır, oyun kurma gibi.Muslera'ya değerini gösteren bir teklif gelirse, satılıp yerine Onur Kıvrak alınabilir.Hem yabancı kontenjanıda açılmış olur.

Sene içerisinde sağ bekte bir sürü isim görebiliriz.Prandelli beklere çok önem veriyor.Kesinlikle güçlü ve yorulmaz oyuncu olmasını istiyor.Sırf bu sebepten dolayı sağ bekte vasıfız ama güçlü yeni bir oyuncu görebiliriz. Bana kalırsa burası için en uygun isim Eboue.Ama Eboue'nin aldığı maaş, yabancı kontenjanı gibi sebeplerden dolayı bu sene gönderilicektir.Sağ kanatta bir Türk futbolcu alınırsa, sağ bekte Hamit formayı kapar.

Sol bekte ise Prandelli Telles'i oynatacaktır.Hücüma yönelik oynamasından dolayı.Ama geçen sene sol bekte zaman zaman açıklar veriyorduk.Bu yüzden sene başında Telles'e özel ilgi göstererek, Telles'i güçlendirmeye çalışıcaktır.Hızlı bir şekide maç boyunca bindirme yapıp geri dönmesi için. STSL'de yabancı kuralından dolayı zaman zaman  Hakan Balta'yı görebiliriz.

Prandelli stoperde düz oyuncuları sever.Stoperden pas dağıtmasını beklemez.Prandelli için stoper sadece savunma yapmalı.Stoperde Semih Kaya'nın yeri garanti.Yanına güçlü, uzun boylu bir yabancı stoper alınmasına kesin gözüyle bakıyorum.Burada alternatif olarak Koray Günter, Gökhan Zan ve Hakan Balta kullanılacaktır.

Orta Saha'nın göbeğinde 2 isim sene boyunca oynayacak.Melo ve Selçuk.İşte takımı hücüma kaldıran 2 oyuncu da bu olucak.Oyunu Melo ve Selçuk kurucak.Pasları dağıtıp ileri çıkıcaklar, top kaybedilince top kesicekler, muhtemel kontra atağı engellemeye çalışıcaklar.Geçen yıl Sneijder'in geriden gelip top almaya çalışmasıda Prandelli dönemiyle bitecektir.Ayrıca Prandelli topa hakim olan futbol oynatıyor.Bu nedenle bu iki isime bu yıl çok iş düşücek, çok.

Ofansif Orta Saha için Sneijder'in yeri garanti.

Sol Kanat ve Sağ Kanat için kesin bir şey söyleyemiyorum.Olcan Adın kesilinlikle oynayacaktır.Sağ Kanatda Hamit tercih edilebilir.Yabancı bir futbolcuda alınabilir.Ama bu durumda Alex Telles veya yeni gelicek stoper oynayamacak.Bence buraya ya Erkan Zengin, Jimmy Durmaz, Gökhan Töre gibi türk futbolcuar alınır ve yedek olarak Bruma veya Amrabat ya da stoper veya sağ bek için takımda sırıtmayacak bir türk alternatif alınıp sağ kanada bir yabancı alınır.Bunu ilerleyen zamanlarda görücez.

Forvet için Burak Yılmaz'ın yeri  garanti.Umut Bulut ve Necati Ateş Burak'ın alternatifi olucaktır.Santrafor için yabancı bir futbolcu alınacağını düşünmüyorum.Sağ kanada Türk futbolcu alınırsa, alternatif bir yerli savunma oyuncusu alınıp yabancı bir forvet alınabilir.Ama ben bunun olacağını düşünmüyorum.

Bu kadro benim gözlemlerim sonucunda oluşturduğum kadro.Prandelli'nin aklını okuma gibi bir yeteneğim yok.Dolayısıyla belki kadro veya taktik böyle olmayabilir.Ama Prandelli'nin yaratacağı takımı az çok kafanızda canlandırabilmişimdir umarım.Yazıyı yazmamdaki amaçta buydu zaten.

Ne kadar makalenin konusunun dışında olsada burdan Fatih Terimsporlulara seslenmek istiyorum.Fatih Terim artık gitti, bizimde içimiz yandı ama artık gitti.Fatih Terim, Fatih Terim diye bağırmak yerine Prandelli'ye destek olalım.Sevmeseniz bile makamından, Galatasaray Teknik Direktörü, dolayı Prandelli'ye saygı gösterin.Artık Fatih Terim diye bağırmanız ne Fatih Terim'i getirir, ne de takıma başarı getirir.

Vaktinizi çalıp değerli bilgiler verebildiysem ne mutlu bana.Okuduğunuz için teşekkür ediyorum.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...