Makale Yaz
ersaan
Bu haberi yazdır
Hedef 1 İse Değişim Şart ! Transfer, altyapı...
 May
03
 2013

Herkese İyi Günler !

Biliyorsunuz, yönetimimiz her zaman Şampiyonlar Ligi kupasının hedef olduğunu söylüyorlar.Evet söylemesi, hayal kurması güzel ve kolay ancak önemli olan bunu başarmak.Başarılabilir mi? 5 Yıl önce batmanın eşiğinden dönen Borussia Dortmund bugün 1 numaralı kupada final oynuyorsa demek ki bu yapılabilir.

Herkes yaz döneminde olucak süper yıldız transferlerine kitlenmiş durumda.Evet bu kupa için transfer önemli, ama yapılan bu transferler günü kurtarma transfeleri.Osmanlı'da bu yüzden çökmedi mi ? Günlük transferlerle başarı da günlük olur.Bu sebeple amaç 1. değil 2. takım olmalı.Yani alt yapı takımı olmalı.

"Fatih Terim Genç Aslanlarını Arıyor." projeside tam benim bahsettiğim olay, ancak benim dediğim biraz daha farklı, biraz daha derin.

Öncelikle Dünya'dan 9-13 yaş arası 50 tane oyuncu alınmalı ve bu oyuncular eğitilmeli.Bu takımın teknik ekibi 35-40 kişilik olmalı ve gençlerin iyi bir futbolcu olması için tüm imkanlar seferber edilmeli.Bu söylediğim çok uzun vadede başarı getirecek ama başarıyı daha kaliteli yapıcak bir yöntem.

Türkiye ve Almanyada pilot takım alınmalı, pilot takımlar a2 takım görevini görmeli.Türk pilot takımına 17-20 yaş arası oyuncular katılmalı.Çok geniş teknik ekip ve çok iyi şartlarla oyuncular yetişmeli.

Almanya pilot takımı ise gurbetçi türk oyuncular ve yabancı oyunculardan oluşmalı.Yaş aralığı 17-23 olmalı.Yine çok geniş ve çok kaliteli teknik ekip olmalı.Eğer teknik ekip, bu futbolculardan daha yetenekli olursa, futbolcular Dünya'nın en iyilerinden olur.Bugün ülkemizde kaliteli sol bek, çizgiye inebilen kanat oyuncusu sayısı yok denecek kadar azsa, bunun sorumlusu onları eğiten kişidir.

Ve Kısa vadede başarı getirecek olay:A takıma yapılacak transferler.En iyi takım olmak istiyorsak Riera, Danny, (Tecrübesiz) Semih, Amrabat, Burak, Umut ve daha fazla bir sürü oyuncuyla olmaz.Daha açıklayıcı olmak gerekirse, Muslera, Eboue, Ujfalusi, Selçuk, Melo, Sneijder, Drogba bugün en iyi takımda olabilecek oyuncular.Ujfalusi'nin bırakacağını düşünürsek 6 oyuncu kalıyor.Ve bu oyunculardan sadece 1 tanesi TÜRK.Ve yine altyapıya dönmüş oluyoruz.Takıma bu yaz en az 3 tane dünya standartlarında oyuncu lazım.Solbek, stoper ve bir oyuncu daha(taktiğe ve gidecek oyunculara göre).

Bu transferler yapılırsa Avrupada çok daha iyi yerlere gelebiliriz.Okuyan ve fikrime katılan katılmayan herkese teşekkürler.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...