Makale Yaz
ersaan
Bu haberi yazdır
Hikmet Karaman Eşittir Çakma Fatih Terim
 Kas
09
 2014

Öncelikle Merhaba.

Webaslan'da yeni bir anket yapılmış, "Hikmet Karaman Prandelli yerine gelirse başarılı olur mu?" diye ve gerçektende çok yüksek bir evet oyu almış.Açıkçası şaşırdım.

Yazıma başlamadan önce Prandelli hakkındaki görüşlerimi bildirmek istiyorum.Çünkü yazımı okuduktan sonra okurların "Prandelli kalsın istiyor" diye düşünmesini istemiyorum.Bu cümlemden anlaşılacağı üzere Prandelli'yle yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum.Neden mi?

-Takım ne hücüm edebiliyor ne defans yapabiliyor.Çok vasıfsız bir takım kurdu.

-Bir tane organize golümüz yok.

-Oyunu okuyamıyor.

-Oyuncu değişikliği konusunda başarısız oldu.

Yeni yönetim gelince Sabri'yi affedip, 3 gün sonra ilk 11'e koyması artık kendisinin bir yetkisinin olmadığını gösteriyor.Muhtemelen kadroyu Abdürrahim Albayrak veya Ali Dürüst kuruyor.

Kötü bir teknik direktör olduğunu düşünmüyorum lakin adam yönetimi ve uyum sağlama konusunda çok çok başarısız bir hoca.Bizden ayrılıp İtalya'ya gittiğinde iyi işler çıkarırsa şaşırmam.

Yeni yönetimin Prandelli'yi göndermemesinin bir sebebi mali konular diye tahmin ediyorum.Prandelli ve ekibiyle yolları ayırmak tazminat ödemek demek.Ayrıca yeni gelen hocayı 6-7 aylık sözleşme için ikna etmek zor.Kendini kanıtlamış hocaların bu teklifi kabul edeceğini sanmıyorum ve kabul de etmediler.(Mesela Mustafa Denizli)

Acaba bu sefer kötü giden hocayı kovmasak ne olacağını merak ediyorum.Cidden bugüne kadar hep kovduk hiçbir şey başaramadık.Prandelli'nin takımı şampiyon yapacağına inancım yok ama Prandelli'nin yerine aday olan hocalara bakınca onlarında şampiyon yapacağına inanmıyorum.Bunu merak etmemin bir sebebi bu.

Mesela Hikmet Karaman.Ankette %78 gelsin, başarılı olur oyu almış.Bu oyları veren Galatasaray taraftarının başarı kıstasları nedir onuda merak ediyorum.

Ben araştırdım ne yapmış bu Hikmet Karaman, niye bu kadar isteniyor diye?

 Şimdiki adı PTT 1.Lig olan Türkiye 1. Lig'de Çaykur Rizespor ve Antalyaspor'u 2. yapmış, Kocaelispor ile Türkiye Kupası'nı kazanmış.

Yönettiği takımlar 408 maçta 162 galibiyet, 80 beraberlik, 166 mağlubiyet almış.Maç başı ortalama 1.39 puan kazanmış.

STSL'deki puan ortalaması 1.31.Hikmet Karaman Bursaspor'un başına geçtiğinde "Bize böyle donanımlı bir takım vermediler ki kendimizi gösterelim." demişti.Sonuç mu? Kovuldu.Uyduruk bir yabancı takımı eleyemedi, kendi sahasında 3 tane gol yedi Bursaspor Hikmet Karaman takımın başındayken.

Saha içinde yaptığı saçma sapan Terimvari hareketleri, egosu, saçma sapan antreman veya taktik modelleri olan gereksiz bir hoca.Kariyerinde Bursaspor ile zirve yaptığı ve dahada yukarı çıkamayağı bir gerçek.

Bu adam Bursaspor'un başına geçtikten sonra Enes Ünal için "Avrupa'da kulüpler biliyor ama ben duymadım" demiş bir adam.Yönettiği takımın geleceğin süperstar adayını bir teknik adam nasıl tanımaz anlam verememiştim.

Mesela "Hikmet Karaman Galatasaray'a mı geliyor" haberleri çıktığında kendisi Galatasaray için bir taktik üretmişti.ABD Basketbol Milli Takım taktiğini futbola ve Galatasaray'a uygulayacakmış dahi antrenör.Çok merak ediyorum, Basketbol ve Futbol arasında ne gibi benzerlikler var, ABD Milli takımındaki oyuncuların kalitesiyle, Galatasaray'ın futbolcu kalitesi kendi branşlarına göre denk mi?

Hikmet Karaman geçen gün katılıdığı bir tv programında "ekibim ve benim yaptıklarım ortada" demiş.Çok merak ediyorum acaba benim göremediğim ne yapmış bu hoca?

Bu kadar iyi hocaysa neden bu sezon hiçbir takım Hikmet Karaman'ı takımın başına getirmemiştir?

Ve sizce neden Hikmet Karaman'ın adı Galatasaray'la geçiyorda, Yılmaz Vural'ın, Tolunay Kafkas'ın, Abdullah Avcı'nın adı Galatasaray'la geçmiyor? Bence hepsi Hikmet Karaman'dan iyi hoca ama ne hikmetse sadece Hikmet Karaman'ın adı geçiyor.

Durun ben cevap veriyim hemen, çünkü Hikmet Karaman doğru kişilerle dost olmuş.Medya dünyasından çok yakın dostları var.Kendisiyle alakalı alakasız bir sürü programa çıkıyor kendisi.Her zaman "büyük yorumcular(!)" kendisinden övgüyle bahsediyor."Hikmet Hoca şöyle yaptı", "Hikmet Hoca şöyle dedi çok doğru dedi".

Şu anda medyada kendisini Galatasaray'la andırıyor.Başarılı mı diye sorarsanız sitedeki ankete bakmanız yeterli.Boşuna dememişler "En büyük kitle hipnoz aracı televizyon" diye.

Hikmet Karaman geleceğine takımın başında Prandelli'nin 2 yıl daha durmasına razı olurum.

Merak ediyorum ve cevap bekliyorum, Siz yani ankete evet oyunu veren Galatasaray taraftarı, ne görüyorsunuz bu adamda?

Lütfen "yabancı hayranlığı", "o gerçek Galatasaray'lı" demeyin, Galatasaray'a neler kazandırabilir, bugüne kadar ne başarısı varda siz böyle düşünüyorsunuz, acaba televizyondan etkilenmiş olabilir misiniz, ben bunları merak ediyorum.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...