Makale Yaz
omrceylan
Bu haberi yazdır
Ş.Liginde Başarı İM-KAN-SIZ
 Ağu
26
 2014

Değerli Galatasaray Sevdalıları;

Dün akşam oynanan Fenerbahçe - Galatasaray maçının ardından eminim hiç birimiz takımın onadığı futboldan hoşnut değilsinizdir. Uzun bir aradan sonra yapılan ciddi bir sınavın sonunda sohbaharı erken getiren futbolcularımız adeta sararıp, kuruyup dökülen yapraklar gibi bir oraya bir oraya savruldular. Takımı dikkatle izlediğimizde futbolcular arasında bir ayrılığın olduğunu görmek çokta zor olmuyor. Pas alışverişinden, kademe anlayışına kadar bütün takım bir birinin açığını kapatmak yerine adeta bir birinin kuyusunu kazarcasına oynuyorlar. 

Belki bu takım için transfer şart gibi görünüyor. Ancak takımın bütün mevkileri ve yedek kulübesi de darmadağın. Takımdaki isimlere şöyle bir bakıldığında bir stoper, alternatif bir sağbek ve solbekte oynayabilen çok yönlü bir bek, ve yırtıcı kaleye arkası dönük oynayabilen, adam geçebilen bir forvet eksikliği göze çarpıyor. Ancak oynanan futbola bakıldığında takımın ciddi bir revizyona ihtiyacı olduğuda görünüyor. 

Şöyle bir mevki analizi yapalım. 

Kale : Muslera ! Belki çok iddaalı olacak ama Galatasaray tarihinin belki de en iyi transferi diyebiliriz. Üzerinde fazla durmaya gerek yok Galatasaray kalesi emin ellerde...

Defans : Aurelien Chedjou, Semih Kaya, Gökhan Zan, Koray Günter, Alex Telles, Veysel Sarı... Galatasaray'ın stoperde önünü açması gereken bir Koray Günter var. Koray'ında  potansiyeli var. Evet bu yıl benim izlenimlerime göre baştan kaybetmiş bir Galatasaray var olduğundan bu bölge için Koray Günter kullanılarak takıma ısındırılmalı ve Aurelien Chedjou bir an önce takımdan gönderilmelidir. Aksi takdirde gelecek yıl Eboue ve Danny'de olduğu gibi göndermekte çok güçlük çekilecektir. Beklere gelecek olursak Veysel yetenekleri kısıtlı bir oyuncu olmasına rağmen iyi işler yapabilecek kapasitesi olan bir oyuncu. Bence Veysel'in üstüne gidilmeli ve sağ bek mevkiinin ideali olmalıdır. Alex Telles ise Aurelien Chedjou gibi biran önce takımdan gönderilmelidir. Defansif olarak hiç bir varlık gösteremediği gibi bindirme yapmayan, orta yapmayan sadece pas alışverişi için duvar olan bir oyuncudan başka hiçbir özelliği yok. Eskişehirspor'dan Tarık mutlaka alınmalı veya solbek için genç ve potansiyeli olan bir yetenek bulunması şarttır. 

Ortasaha ; İşte kilit nokta... Galatasaray ortasahası hem defansif açıdan hemde hücum açısından kilitlenmiş bir yapıya sahip. Selçuk ve Melo ikilisi kesinlikle ortasahada artık birlikte oynayamaz. Selçuk ya da Melo kesik yiyecek ve kulübeye çekilmesi gerekecektir. Kanatlarda Olcan ve Buruma ileri geri yapacak presi hiç bırakmayacak dikine gidecek bir oyun oynamalı, Selçuk'un olmadığını da düşünürsek ortasahada topu sürekli geriye oynamaktanda kurtulmuş olacaklardır. Özellikle Buruma artık insiyatif almalı, sorumluluk duygusunu, takımı benimsemeyi öğrenmelidir. Bu takımda buruma her dakika oynamalı ve gelişimi yakından izlenmelidir. Ayrıca ortasahaya kesinlikle takviye yapılmalıdır. Kesiciliği ile ayakları sağlam basan güçlü bir ortasaha oyuncusu bu takımın ilacı olacaktır. Olcan Adın'da takımı benimseyerek oynamaya başlamalı ve topu yandan değil koşuyoluna almalıdır. Bunun için arkadaşlarını ikaz etmeli sürekli yer değiştirmekten, ortasahaya doğru girmektense açık oynamalı ve oyunu açmalıdır. 

Forvet ; Galatasaray için Drogba bir şanstı... Burak ve Umut ondan birşeyler öğrenmeliydiler. Belki koşmuyor, mücadele etmiyordu ancak ayağına topu aldığı zaman mutlaka bir futbolcu geçiyor kaleye arkasını dönük aldığı bütün topları kaleye yönlendirebiliyor, arkadaşları için boş alan yaratıyor, neredeyse bütün hava toplarını topluyor ve yerinde kullanıyordu. Ancak Burak ve Umut sanırım Drogba'yı sadece izlemiş ve sanırım hayranlıkları bir kat daha artmıştır. Lakin kendisinden zerre kadar futbol dersi alamamışlardır.... Galatasaray'ın ihtiyacı olan forvet Drogba'nın genç versiyonu Wellback tarzı bir oyuncudan başkası olamaz. Ne Umut , nede Burak bu takımın bu oyun dizilişi ve bu oyuncu profilinde gol yükünü çekebilecek seviyede futbolcular değildirler.

Sözün özü ; Galatasaray Yönetimi bu sezonu yukarıda saydığım değişiklikler olmadan götürmeye çalışır ise yeni sezonda bu takımın başında olmayacaklarının garantisini almış olurlar... 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...