Makale Yaz
ersaan
Bu haberi yazdır
Yavaş Mancini Yavaş
 Mar
22
 2014

"Hepimiz gönül verdik sarı-kırmızı renklere.Metin Oktay ruhuyla, Georghe Hagi'nin aşırtmalarıyla, Prekazi'nin uzaktan golleriyle, Fatih Terim'in hırçınlığıyla, Felipe Melo'nun savaşçı ruhuyla sevindik.Ruhsuz, hırçın olmayan savaşmayan takım yenilgiden daha çok koydu her zaman bize.10 fark yeseydikte bu ruhsuzları görmeseydik." dedim Fatih Terim gittiğinden beri.

Uzun zaman oldu makale yazmayalı, doğruyu söylemek gerekirse Fatih Terim gittikten sonrada maçları bile takip etmemeye başlamıştım.Ama artık bazı şeylerden çok sıkıldım, Mancini'nin gereksiz açıklamalarından, Ünal Aysal'ın samimiyetsiz tebessümlerinden çok sıkıldım."Bir şeyler yazıp içimi dökmeliyim artık".Ve yeni bir makale yazıyorum şimdi.

Her şey Fatih Terim'in gelişiyle başlamıştı, güzel günler, kupalar, galibiyetler ve takım ruhu.Her şey güzel giderken (işin perde arkasını bilmemekle beraber) Fatih Terim'in bir hatası oldu.Her insanın hatası olur ancak saygı karşılıklıdır.Fatih Terim Ünal Aysal'ın çağrısını dikkate almadı, iletişimsizlik yaşandı.Gerçek şu ki başkanlık makamına bir saygısızlık yapıldı.Kimse Galatasaray'dan büyük değildir.Keşke diyorum Fatih Terim ile Ünal Aysal kişisel sorunlarını bir kenara bırakıp yolumuza devam etseydik.Fark etmez Real Madrid'den 6'da yiyebilirdik yine.Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkmasakta olurdu.Ama o takım ruhu hep kalsaydı.

Olan oldu, doğrusu oldu.Teknik direktör iddiaları çıktığında en soğuk baktığım isim Mancini'ydi.Hiçbir zaman Mancini'yi yetenekli bir hoca olarak görmedim.Yüz milyonlarca dolar yatırım yapılan Manchester Cityi Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkaramayan hocadan ne beklenebilirdi ki?Zaten elle tutulur, somut 5 tane başarısı yoktur.

Ve yine olan oldu en yanlış aday teknik direktörlüğe getirildi.Kim tarafından? "Ben futboldan anlamam" diyen Ünal Aysal tarafından.Amaç neydi? "Galatasaray'ın marka değeri yükselsin, güzel oynamasakta olur."

Geldi çakma hoca aynı şeyleri zırvaladı."Takım kötü, devre arasında transfer lazım."Çok zor gruptan birazda şans faktörüyle çıkınca Türk İnsanı'nın klasik yaptığı gibi hemen el üstünde tutuldu.Belki şuan bunu bende yapıyorum hemen 1 yenilgiyle yerden yere vuruyorum ama Türk İnsanı'yım sonuçta. :)

Transfer dönemi açıldı, 9 tane transfer yapıldı.Fatih Terim'e gösterilen değerin 10 katını hem maddi hem manevi olarak gösterdi Ünal Aysal.Tek şaşırdığım nokta kimsemi futboldan anlamıyor? Devre arasında bu kadar köklü değişikliklerin ne zaman olumlu etki yaptığı görülmüş.9 transferin 3'ü 2 maç izlenip alınmıştır kesin.Burdisso menajer kazığı, eminim.Hajrovic Youtube videosuyla alınmış, belli.Telles'ide Taffarel önermiştir.Fatih Hoca'nın istediği sol bek.Tek güzel transferde Telles zaten.

Tek suçu hocaya yığmak da doğru olmaz.Drogba faktörü var.Daha doğrusu yabancı oyuncu egosu faktörü var.Hiç gördünüz mü antremana geç gelen 1 yerli oyuncu? Bu konuda ana suçlu yabancılara tolerans olarak gösteren Mancini ve Mancini'ye göz yuman Ünal Aysal.

Selçuk, Burak formsuz.Sebebi belli.Yabancılara gösterilen tolerans.Gerçi Burak için aynı şey olmayabilir, malum normaldede böyle boş kaleye zor atan bir futbolcu ya, neyse.

Ve günümüz, Mancini hala bu benim takımım değil diyor.Gülüyorum sadece, geçmişe bakıp gülüyorum, 8 ayda bir takım nasıl bu kadar geriye gider diye bakıp gülüyorum, sinirleniyorum.Sonra 2 yıl öncesi aklıma geliyor, hüzünleniyorum.

Çare mi? Mancini sene sonunda şutlanmalı.Takıma bir ton borç yapan Ünal Aysal kalmalı, üzülerek söylüyorum.Çünkü profesyonel olduğu ve ondan daha iyisini yapacak bir başkan olmadığı bir gerçek.Yapması gereken şey bir an önce Lucescu'yu getirip elini eteğini Futbol'dan çekmek, sadece para işleriyle uğraşsın yeter.Drogba'yı konuşmuyorum zaten, onuda şutla.Hajrovic, Burdisso, Eboue, Chedjou yollanmalı.Bruma gibi genç isimler seneye sakatlıktan çıkıp şans bulsun.Gelen 9 oyuncudan 6-7'sini gönderin.Geleceğin Galatasaray'ını yaratalım diyede takımı kreşe çevirmeyelim.

*Selçuk'a özel parantez açmak istiyorum.Galatasaray'ın çocuğudur.2 yıl takımı sırtlandığında nasıl desteklediysek, zor günlerindede destekleyelim, ıslıklamayalım, formsuzluk gelip geçici kalpler kırılmasın.           *Elmander'le sözleşme uzatılsın.Onun gibi futbolcu zor bulunur.              *Çilek almayalım, çilek tohumu  alalım.                                                                                           

Neyse çok konuştuk, nacizane fikirlerimi belirtmek, içimdekileri dökmek istedim.Yazımı sıkılmadan, okuduysanız ne mutlu bana.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...