Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Galatasaray Eriyor
 Oca
26
 2014

Galatasaray, kendisi için çok önem taşıyan Gaziantep deplasmanında yine futbol adına ortaya hiçbir şey koyamadı ve sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Ziraat Türkiye Kupası’ndaki M.P. Antalyaspor maçından sonraki yazımın başlığı ‘’ Artık Karar Ver Mancini’’ idi. Ancak Mancini hala karar veremedi. Galatasaray sahaya 3-5-2 dizilişi ile çıktı. Melo yine liberoda yer alırken Semih sağ, Hakan Balta da sol stoper mevkiinde görev yaptılar. Ancak 10.dakikadan sonra Gaziantep atakları hızlanıp Galatasaray’ın sağ kanadı felç olunca ve de hücumda hiçbir etkinlik sağlanamayınca Mancini sistemi 4-2-3-1’e çevirdi. Melo ortaya, Selçuk’un yanına geçti. Geri dörtlü ise Eboue, Semih, Hakan Balta ve Sabri’den oluştu. Umut sağa, Emre de sola geçti.

İkinci yarı Amrabat girince oyuncuların yerleri yine değişti. Salih girince bir daha değişti. Ardından Ceyhun oyuna girdi ve hem sistem hem de yerler değişti, Galatasaray yine 3-5-2’ye döndü.

Peki, Mancini takımla bu kadar oynadı, kazanmak için didindi durdu ( ! ), ya sonuç? Galatasaray kupadaki Elazığspor maçından sonra bu maçı da pozisyona giremeden tamamladı.

İnanılır gibi değil, Galatasaray 180 dakikadır bırakın gol atmayı pozisyona bile giremiyor. Bu nasıl bir skandaldır? Çare olarak alınan futbolculara hala lisans çıkartılamamış. Takımdan gönderilecek denilen futbolcu kurtarıcı olarak sahaya sürülüyor. Daha da vahimi Salih gol ümidi olarak oyuna alınıyor, son değişiklik hakkı da Ceyhun’la kullanılıyor.

Özetle Galatasaray’da elinizi nereye atarsanız orası elinizde kalıyor. Yani Galatasaray eriyor. Sarı- kırmızılıların bu görüntüyle şampiyonluk yarışının içinde olmalarına imkan yok. Eğer yeni transferler takıma monte edildikten sonra bir sisteme sahip olunup başarılı olunursa tamam. Ama şu anki durum gelecek adına hiç umut vermiyor.

Maçı sorarsanız, net pozisyonları bulan ve galibiyeti kaçıran ev sahibi Gaziantepspor’du. Galatasaray’da ise maçın adamı Melo’ydu. İlk dakikadan son dakikaya kadar görevini mükemmel yaptı. Rakibin pek çok pozisyonunu kesti. Galatasaray’ın biri maçın başında, diğeri de sonunda olmak üzere iki ciddi şutu da ondan geldi. Melo’nun ardından alkışlanabilecek tek oyuncu ise Semih’ti. Bu iki isim ve Muslera’yı dışarıda tutarsak elimizde koca bir hiç kalıyor.

Eğer bir sihirli değnek değmezse sarı- kırmızılılar şampiyonluk yarışında Fenerbahçe’yi çok yakında tamamen yalnız bırakırlar.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...