Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Galatasaray Gol Oldu Yağdı
 Mar
08
 2014

Galatasaray, sahasında karşılaştığı Akhisar’a resmen gol olup yağdı ve 6-1’lik muhteşem bir skorla üç puanı cebine koydu.

Sarı- kırmızılılar maça çok iyi başlayamasalar da 18 dakikada skoru 2-0 yaptılar. Bu durum Galatasaray’a bir rahatlık verdi. Belki bu rahatlığın da etkisiyle kalan dakikalarda daha çok konuk Akhisar’ın top yaptığını gördük. Yeşil- siyahlı futbolcular özellikle kenarları çok kullandılar. Fakat Galatasaray savunması bu topların tehlike yaratmasına izin vermedi.

İkinci yarı ise sahada daha farklı bir Galatasaray vardı. Sarı- kırmızılılar devreye golle başlamalarının yanı sıra bütün bir ikinci yarı boyunca oyunun kontrolünü bırakmadılar ve müthiş oynadılar. Bunun sonucunda da önemli bir fark yakaladılar.

Galatasaray’da kötü oynayan isim yoktu. Ama özellikle Drogba, Sneijder, Telles, Yekta, Melo, Semih ve Hakan Balta göze batan isimlerdi.

Galatasaray’ın geçen haftaki Rize maçıyla ilgili yazdığım yazıda Eboue’nin mutlaka oynaması gerektiğini yazmıştım. Mancini, bu hafta sağ bekte Eboue’ye yer verdi ve doğru olanı yaptı. Eboue belki asist yapmadı ama sağdan ataklara ciddi bir derinlik getirdi. Galatasaray’ın ligdeki ve Avrupa’daki bütün başarılarında Eboue var. O nedenle Eboue bu takımda mutlaka oynamalı. Mancini, takım kadrosunu yazarken Muslera ile birlikte Eboue’yi de direkt yazmalı ve yabancı kontenjanını başka bir yerden kısmalı. Örneğin bu maçta Chedjou yerine Hakan Balta’nın oynaması çok mantıklıydı.

Bu arada yeri gelmişken Hakan Balta’dan da övgüyle söz etmek gerekiyor. Tam bir görev adamı. Telles’in gelmesiyle de iyice rahatladı. Çünkü Hakan Balta stoperde çok daha iyi oynuyor.

Galatasaray adına belki de en sevindirici olan Hamit Altıntop’un son bölümde oyuna girmesiydi. Hamit, hem Galatasaray hem de Türk futbolu için önemli bir isim.

Galatasaray, Arena’daki coşkuyu ve güzel oyunu deplasmanlarda sergileyemiyor. Galatasaray eğer şampiyon olmak istiyorsa deplasman kâbusunu bir an önce sonlandırmalı. Sarı- kırmızılıların Cuma akşamı oynayacakları Karabük maçı bu anlamda çok büyük önem taşıyor. Mancini, Karabük maçında bu kazanan kadroyu bozmamalı. Bu açıdan Eboue de yine kesik yememeli.

Maçın güzelleşmesinde şüphesiz Akhisar’ın da etkisi oldu. Yeşil- siyahlı futbolcular belki özellikle ikinci yarı çok hatalar yaptılar ama içerde ve dışarda açık futbolu tercih etmeleri oyunu güzelleştiriyor.

Hakem Fırat Aydınus, bir iki ciddi hata yaptı. Ama bunlar skordan dolayı göze batmadı. Bence yaptığı iki önemli hata vardı. Birincisi, Galatasaray’ın yediği gol öncesinde Burak Yılmaz’a yapılan net faulü vermedi ve o top gol oldu. İkincisi de maçın son dakikasında Yekta’ya ikinci sarı kartı çıkartması gerekiyordu.

Sonuç olarak Galatasaray güzel bir oyunla ve altı golle maçı kazandı. Ancak içeride alınan bu galibiyetlerin bir değer taşıması için deplasmanlardan da galibiyet alınması gerekiyor. Sadece içerideki maçları kazanarak şampiyon olamazsınız. Bu anlamda Galatasaray adına Cuma akşamı oynanacak Karabük maçı, belki de sezonun en önemli maçlarından biri olacak.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...