Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
TFF + Çakır + Mancini = Rezalet
 Nis
19
 2014

Galatasaray, ikincilik için çok önemli olan maçta kendi sahasında Kasımpaşa’ya 4-0 yenilerek ağır bir yara aldı.

Bu sonucun suçluları ise TFF, hakem Cüneyt Çakır ve Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini’dir.

TFF suçlu çünkü, Çarşamba akşamı kupa maçı oynamış Galatasaray’ın ( ayrıca da Bursaspor’un ) maçını Pazar yerine Cumartesi’ne koyuyorsun. Bu nasıl bir mantıktır? Bu futbolcular insan, robot değil. Bu maç Pazar oynansa, Beşiktaş- Fenerbahçe maçı ise Cumartesi oynansa kıyamet mi kopar? Ama TFF bir zorbalık yapmazsa rahat edemez.

İkinci suçlu Cüneyt Çakır. Maçın yedindi dakikasında Kasımpaşalı Babel, Galatasaraylı Semih’e açık açık faul yaptı. Ancak Cüneyt Çakır buz gibi faule ‘’ devam ‘’ dedi ve pozisyonun devamında da penaltı ve kırmızı kart oldu. Böylece Galatasaray 83 dakika on kişi oynamak zorunda kaldı, bütün oyun planı bozuldu ve de 1-0 geriye düştü.

Galatasaray o dakikadan sonra oyuna asılmaya çalıştı. Sarı- kırmızılılar 30 dakika muhteşem bir tempoyla rakip sahada gol aradılar. Ama bir süre sonra eksik oynamanın yarattığı yorgunluk kendini gösterdi ve Kasımpaşa arka arkaya pozisyonlar bulmaya başladı ve 4-0’lık skor ortaya çıktı. Böylece Cüneyt Çakır, maçın ve Galatasaray’ın kaderiyle oynamış oldu.

Cüneyt Çakır Dünya Kupası’nda maç yönetip ülkemizi temsil edecek. Ancak Çakır uzun zamandır formsuz. Eğer Dünya Kupası’nda da böyle maç yönetirse kıyamet kopar.

Bu arada yan hakemler de evlere şenlikti. Kalkan ve kalkmayan bayraklar maça damga vurdular.

Bu skorun üçüncü suçlusu ise Roberto Mancini. Öncelikle Mancini’nin kadro tercihinde yanlışlıklar vardı. Telles’i kenarda oturtup Sabri’yi sol bek oynatması hataydı. Genç Telles emektar Sabri’den daha mı yorgundu? Ayrıca genç Berk’i böyle bir maçta sahaya sürerek kumar oynadı. Kaldı ki, Berk iyi bir maç çıkardı. Berk’in kumaşı iyi. Üzerinde itinayla durulursa Galatasaray iyi bir futbolcu kazanır.

Ancak yine de ilk on birde pek çok farklılık olabilirdi. Yekta ile başlanabilirdi. Sabri sağ bekte başlayabilirdi.

Hakan Balta’nın kırmızı kart görmesinden sonra Semih’in yanına Melo geçti ve Brezilyalı, stoperde mükemmel oynadı. Ceyhun ise dökülüyordu. Mancini, ikinci yarıya stopere Melo’nun yerine Ceyhun’u çekerek başladı. Bundan sonra da goller yağmur gibi gelmeye başladı. Ardından da Eboue’yi çıkarıp Telles’i oyuna aldı ve Sabri’yi sağ beke çekti.

Ey Mancini, sen başka gol yemeyip aradan bir tane atıp bir puanı cebe indirmeye bakacaksın. Sonra da galibiyet golü arayacaksın. Geri dörtlüyü niye bozuyorsun? Maç boyunca topları hep rakibe veren, sürekli ‘’ acaba ben ne zaman çıkacağım ‘’ diye kulübeye bakan Ceyhun’u nasıl 90 dakika sahada tutuyorsun? Senin niyetin orta sahayı kuvvetlendirmekti. Bu yüzden Melo’yu öne çektin, sonra da Yekta’yı oyuna aldın. Bunda sonuna kadar haklısın. Ama pek çok maçta denediğin üçlü savunmayı bu maçta niye denemiyorsun? Çıkart Ceyhun’u, al Telles’i, sonra 3-4-2 ya da 3-5-1 oyna. Hem Eboue’yi kullan, hem Telles’i kullan, hem de önde Sabri’yi kullan. İşte futbol bu kadar basit bir oyun. Sen niye zik zaklara kaçıyorsun?

Bence dörtlü defansta ısrar etmesi yanlıştı. Ama illa dörtlü oynayacaksa da Ceyhun tercihi yanlıştı.

Daha yazacak çok şey var ama sayfalar sürer. Özetle Türk futbolu, TFF ve Cüneyt Çakır zaten skandal. Ama Galatasaray Teknik Direktörü Mancini de tam bir skandal. Mancini’nin şu anda yaptıkları gelecek adına olumlu sinyaller vermiyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...