Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Beklenen Oldu
 Kas
17
 2013

Türk Milli Takımı, teknik direktör Fatih Terim’in memleketi Adana’da Kuzey İrlanda ile bir hazırlık maçı yaptı ve maçı 1-0 kazandı. Ancak maç öncesi TFF ile Terim arasında atılan imza maçın önüne geçti.

Sonuçta bu bir hazırlık maçıydı ve Türkiye maça iyi başladı. Özellikle Oğuzhan’ın Milli Takıma monte edilme çabası beni sevindirdi. Ayrıca maça ileride Adem ile başlanarak alternatif forvet de denendi. Aynı şekilde Tarık, İshak gibi gençler ve Bilal gibi kaliteli bir isim de bu hazırlık maçında forma şansı buldular.

Golden sonra Kuzey İrlanda daha derli toplu oynamaya başladı ve kalesinde pozisyon vermedi. Türkiye ise ikinci yarı pozisyonlar verdi. Demek ki, defansif anlamda çalışmamız gerekiyor. Çalışmamız gereken bir diğer konu da Kuzey İrlanda gibi hava toplarında üstün takımlarının defanslarını açmak olmalı.

Maçın önüne geçen konuya gelince, aslında bu imza beklenen bir olaydı. Aynı şekilde biz geçmişten Fatih Terim’in ‘’ yapmayacağım ‘’ dediği her şeyi sonradan yapmasına alışık olduğumuz için üstüne basa basa ‘’ Mayıs’tan önce imza atmayacağım ‘’ demesine rağmen Kasım’da imza atmasını da normal karşıladık. Çünkü bu, bir Fatih Terim klasiği. Fatih Terim’in hayatı önce yapmayacağım dediği şeyleri sonradan yapmasıyla geçmiştir.

İmza da yine Fatih Terim’in yüksek egosunu doyurmak için memleketi Adana’da yapıldı. Açık söyleyelim, Yıldırım Demirören bu işi iyi biliyor.

Fatih Terim olayı bir operasyondu. Operasyonun amacı da Galatasaray’ı durdurmaktı. Çünkü Galatasaray yükselişe geçmişti ve gittiği yer yine Avrupa Şampiyonluğuydu. O nedenle sarı- kırmızılıların durdurulması gerekiyordu. İşte bu amaçla Aziz Yıldırım Demirören operasyonu başladı ve maalesef Fatih Terim de bu olaya çanak tuttu. Yani olayın tek suçunu Aziz Yıldırım Demirören kardeşlere atmak da doğru değil.

Şimdi Fatih Terim, Galatasaray’da kalsaydı Milli Takımdaki dört maçın sonunda ne olacağını açıkça görüyoruz.

Olayın vahim yönü 5+2 yıllık anlaşma. Demek ki, Yıldırım Demirören iki yılı opsiyonlu olmak üzere yedi yıl daha Federasyonun başında kalmayı düşünüyor. Eğer Yıldırım Demirören ve zihniyeti yedi yıl daha iş başında kalırsa Türkiye’de futbol diye bir şey kalmaz.

Aziz Yıldırım Demirören kardeşliği kendi çapında güzel işlere imza atıyor. Harcanan ise Türk futbolu ve maalesef Galatasaray oluyor. Gelgelelim bizim için şu aşamada asıl önemli olan Türk futbolu. Galatasaray’ın dinamikleri kendini ayağa kaldırmayı başarabilecek güçtedir. Ancak Türk futbolu bu kadar kirliğe daha ne kadar dayanabilir, bilmiyorum!

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...