Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Geçmiş Olsun Aydın Yılmaz
 Oca
24
 2014

Kimsenin oynatmadığı formatta kupa maçları oynatıyoruz. Övüne övüne bitiremediğimiz sahalarımızın çoğu rezil bir halde. Bir de halimize bakmadan Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahibi olmak istiyoruz. Ama gençlerimiz bu sahalarda hunharca sakatlanıyorlar.

Elazığ'daki sahaya futbol sahası demek için bin şahit gerekir. Böyle bir zeminde futbol oynatmak cinayetle eşdeğer. Sonuçta gencecik Aydın Yılmaz büyük ölçüde zeminden dolayı bileğini kırdı. Ondan sonra devre arası itfaiye arabası ile sahayı suluyorlar. Böyle bir ilkellik nerede var Allah aşkına?

Geçmiş olsun Aydın Yılmaz. Senin sakatlığın hepimizin içini acıttı. Dilerim en kısa sürede eski sağlığına kavuşup takımdaki yerini alırsın. Gençliğin senin için büyük avantaj. Sana inanıyoruz.

Böyle üzücü bir olaydan sonra maç, galibiyet, mağlubiyet, kırmızı kartlar, hepsi ikinci planda kalıyor. İnsandan, sağlıktan daha önemli bir şey var mı? Maalesef ülkemiz sporcu sağlığı konusunda çok sıkıntılı. Aydın Yılmaz, bunun son örneği oldu.

İçimden gelmese de maça değinmeye çalışayım. Galatasaray için Çarşambanın gelişi Pazardan belliydi. M.P. Antalyaspor maçı ile ilgili yazımda Galatasaray'ın Elazığ maçına hangi kadroyla ve hangi sistemle çıkacağını kimsenin tahmin edemeyeceğini yazmıştım. Nitekim öyle oldu. Mancini, Antalya maçı kadrosunu yine büyük ölçüde revize etti. Tek değişmeyen 3-5-2 ısrarı idi.

Doğal olarak Galatasaray futbol olarak ortaya hiçbir şey koyamadı. Yeni transferleri ve kaleci Aykut'u izleme imkanı bulduk ama Galatasaray adına doyurucu hiç bir şey göremedik.

Takımın çok gol yemesi nedeniyle defansif kaygılarla sistem 3-5-2 oldu. Ama defansta inanılmaz hatalar yapılmaya devam ediliyor. Özellikle Chedjou çok aksıyor. O nedenle umarım Mancini ligde de Chedjou'ya şans vermez.

Mancini liberoda bu maçta Ceyhun'u denedi. Ama 67'de yine Melo'yu bu bölgeye çekti. Geçen yazımda da belirttim. Melo'yu liberoya çektiğinizde orta alanı bitiriyorsunuz.

Ayrıca, 3-5-2 oynuyorsunuz ama kanatlar hiç çalışmıyor. Salih Dursun'un ikinci yarı sağdan yaptığı iki bindirme dışında neredeyse kanatlar hiç kullanılmadı. Bu şekilde gol bulmanız çok zor.

Özetle Galatasaray lig öncesi hiç umut vermedi. Ayrıca kupa maçlarını da bu şekilde oynarlarsa orada da zorlanırlar. Ben, Mancini'nin Elazığ maçını ayrı düşündüğüne inanıyorum. Bununla birlikte gerçek olan ve herkesin gördüğü Galatasaray'ın iyi oynamadığı.

Melo maçın son anlarında gereksiz bir artistlik yaptı. Amacına ulaştı, Serdar oyundan atıldı ama Burak Yılmaz da kırmızı kart gördü. Gerginliğin Galatasaray'a hiçbir faydası yok. Melo, bu gereksiz gerginlikleri çoğu maçta çıkarıyor. Galatasaray kenar yönetiminin bu konuyu kendisiyle görüşmesi gerektiğine inanıyorum.

Bu hafta sonu başlayacak ikinci yarı öncesi tüm takımlara başarılar dilerim. Umarım sakatlıksız bir yarı izleriz. Çünkü hiçbir şey insan sağlığından önemli değil.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...